Tumaralo. Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Pad Crkve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Uh ocigledno ne razumem Svetu tajnu pricesca.. zanimalo bi me i sta je to "duhovno pricesce" o kome je jeromonah Rafail govorio? Нисам одгледао клип, али тај израз капирам као сједињење са Божијим благодаћу мимо евхаристије. Благодат се добија и у другим Светим Тајнама, типа исповест итд. па и у молитви. Мислим да је сваки верник са неким стажом иза себе то бар неки пут осетио. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Nije nepristojno na pitanje odgovoriti pitanjem. Pogotovo u ovom slučaju jer moje pitanje, sada kada sam ga ponovo pročitao, stvarno izgleda glupavo. Zapravo sam hteo da pitam o pouzdanosti tvoje tvrdnje. Koliko ja znam tvrdnja o postojanju pakla i raja nije ništa tačnija od tvrdnje da oni uopšte ne postoje. Није брале питање глупо. Питање је ок и на месту. Проблем је у томе што немам воље да се расплињујем у дугим препискама. Волим да пишем кратко, јасно и сажето када сам озбиљан. Да ти на овако нешто одговорим опширније одмах би се накачили којекакви тролови са ко зна чим. А нисам баш толико залудан нити имам воље да се око нечега натежем до бесвести. Опширније пишем само кад се зезам. Моја препорука о рају и паклу би ти била да не слушаш лудог Столета већ да о томе питаш неког духовника, консултујеш светоотачку литературу и слично. Столетово мишљење је Столетово. Да је неки теолог он би се овде потписао именом и презименом. Столе само износи своја виђења и мишљења. То све треба пропустити кроз филтер. Све је то бета верзија. Technical Preview. Мада... ко зна... можда некад нешто и буде од тога. Дужан сам извињење што сам скренуо са теме. Ваљда админи неће обрисати ово моје писаније. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 30, 2015 Пријави Подели Написано Јун 30, 2015 Uostalom mnogi Oci koji su bili pustinjaci nisu se ni pricescivali ni isli na liturgije. Nisu isli u hramove vec u pecine sa lavovima koji su se smirivali u njihovom prisustvu. Sveti Marko Traceski? Ипак су се причешћивали и присуствовали заједничким богослужењима, тј. литургијским сабрањима. Послушајте ово! Збор зборила господа хришћанска – Епископ бачки г. др Иринеј: „Света Евхаристија и монаштво“ У оквиру пролећног семестра Школе православне духовности, у недељу 14. јуна 2015. године, у свечаној дворани Гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, предавање на тему „Света Евхаристија и монаштво“ одржао је Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки г. др Иринеј. За звучни запис овог предавања благодаримо радију „Светигора“ Митрополије црногорско-приморске. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/15/06/20.06.15_zbor_-_episkop_backi_g._dr_irinej_-_evharistija_i_monastvo.mp3 Преузмите>>> "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 30, 2015 Пријави Подели Написано Јун 30, 2015 Кукоља је навек било и навек ће да буде , али једна ласта не чини пролеће и црква ће итекако опстати. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука