Jump to content

Зашто је Мухамед посланик ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мучим се да теби и твојима објасним да моташ у круг једну те исту причу и то само зато што или не можеш да схватиш или не прихваташ одговор који није "курански уклопљен"...у оба случајева,бесмислено је то што радиш.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ne optuzujte nekog za nekakvu pedofiliju prije dokaza.Pa i ja imam blizance kod kuce curicu i djecaka.Naravno da su to stvari koje svakog navode na razmisljanje.Covjek mora da se informise u potpunosti o svemu.ja sam vam dao gore stranicu gdje je to od jednog velikog islamskog ucenjaka pojasnjeno. Naravno da se o ovome u posljednje vrijeme mnogo diskutuje.

Mnogi aspekti se moraju uzeti u obzir.Aisha r.a. je poslije smrti Muhameda s.a.w.s bila najbolja uciteljica islama i svi muslimani su dolazili kod nje po savjet.Ona nikad nije nista lose rekla protiv Muhameda s.a.w.s a beli je imala prilike da sve kaze poslije njegove smrti. Moraju se gledati obicaji tog vremena i sa time uporeditit.Naravno da se to danas ne moze primijeniti jer naravno da curice od 9,10 ili 14 giodina jos uvjek nisu zrele.Ali se ta granica i danas pomjera, sto pokazuju mnoge studije u svijetu.U njemackoj je izvrsena studija da djevojcice sa 9 ili 10 godina dobijaju menstruaciju.Ne znaci to nista u danasnje vrijeme naravno ali kazem opet treba razmatrati tadasnje vrijeme kad je nacin zivota bio potpuno drugaciji i prosjek zivljenja bio mnogo manji kada su ljudi mnogo ranije bivali zreliji za zivot.

Najljuci neprijatelji islama u vrijeme zivta Muhameda s.a.w.s nikada to nisu uzimali kao primjer neceg loseg u islamu.to je cinjenica.Nemojte prebrzo da okrivljujete bez da se upoznate sa svime

toliko za sada pa cujemo se

Подели на овим сајтовима

Селкоба, сасвим прихватам објашњење да је то били "обичаји тог времена", али онда Мухамед није посланик од Бога јер његове поуке не важе за сва времена. Не могу обичаји неког номадског народа из VII века да буду "вечни Божији закон".

Све што је Исус Христос учио људе важи данас као што је важило пре две хиљаде година. Његово учење није ничим везано за једно време нити ограничено. Видиш разлику?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Селкоба, сасвим прихватам објашњење да је то били "обичаји тог времена", али онда Мухамед није посланик од Бога јер његове поуке не важе за сва времена. Не могу обичаји неког номадског народа из VII века да буду "вечни Божији закон".

Све што је Исус Христос учио људе важи данас као што је важило пре две хиљаде година. Његово учење није ничим везано за једно време нити ограничено. Видиш разлику?

Radi se o tome da se zene udaju kad su zrele za to.To stoji u Kuranu za zene.Nema prisile znaci ako zene to ne zele onda se i ne udaju.Ali poenta je u tome da je zena u razlicitim vremenima u razlicitom dopbu zrela za udaju.Neke i sa 25 godina jos nisu zrele za udaju.

Подели на овим сајтовима

А Ајша је била "зрела за удају" у својих 6 година и "зрела за брачни живот" у 9... :(

Ево да још једном питам што нико неће да ми одговори - да ли би ти у својих 50 имао брачне односе са "женом" од 9 година?

Ако не, зашто не?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А Ајша је била "зрела за удају" у својих 6 година и "зрела за брачни живот" у 9... 0409_feel

Ево да још једном питам што нико неће да ми одговори - да ли би ти у својих 50 имао брачне односе са "женом" од 9 година?

Ако не, зашто не?

Ovako

opet da stavim ovu stranicu

http://www.ilovezakirnaik.com/madamayeshah/introduction.htm

procitajte

koliko je Aisa r.a. imala godina TACNO se ne zna.postoje odredjene pretpostavke da je rodjena 614, ili 605 ili 610.

Kako god Muhamed s.a.w.s je bio Poslanik od Allaha swt a Allah NIGDJE u Kuranu nije rekao ili naredio da se zene djevojke koje nisu zrele za brak.Nigdje.

Znaci ni POslanik s.a.w.s to nikad nije uradio.Zenio je one koje su zrele za brak.

Po islamu i Kuranu sve zene imaju pravo odbiti ponudjeni brak-nema prisile.

Подели на овим сајтовима

procitajte

koliko je Aisa r.a. imala godina TACNO se ne zna.postoje odredjene pretpostavke da je rodjena 614, ili 605 ili 610.

Kako god Muhamed s.a.w.s je bio Poslanik od Allaha swt a Allah NIGDJE u Kuranu nije rekao ili naredio da se zene djevojke koje nisu zrele za brak.Nigdje.

Znaci ni POslanik s.a.w.s to nikad nije uradio.Zenio je one koje su zrele za brak.

То је усамљено мишљење, опште прихваћено је да је Ајша имала 6 година када је брак склопљен и 9 година када је брак "конзумиран". То се и спроводи у пракси, чак је законски дозвољено у многим исламским земљама. Твоја браћа у вери су овде такође бранила такав став.

Ја би волео да је то тумачење које си навео опште прихваћено, али нажалост није.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

procitajte

То је усамљено мишљење, опште прихваћено је да је Ајша имала 6 година када је брак склопљен и 9 година када је брак "конзумиран". То се и спроводи у пракси, чак је законски дозвољено у многим исламским земљама. Твоја браћа у вери су овде такође бранила такав став.

Ја би волео да је то тумачење које си навео опште прихваћено, али нажалост није.

Ono sto Kuran propisuje a i Hadisi nisu godine nego zrelost.Da bude to ovdje jasno.Nadjite mi Hadis ili Ajet koji govori o brojzu godina.A to sto se u praksi koristi pa svasta se koristi u svim religijama.To nije ispravno i vi to dobro znate.

Zena kada je zrela onda se moze a i ne mora udati-Njeno je da odluci.

A to sto je zakonski dozvoljeno u islamskim zemljama ko kaze da su to islamske zemlje?

Opet vam kazem nadjite mi Ajete i Hadise koji govore o godinama kada zena moze da se uda.

I opet slobodna volja zene je hoce li se udati ili ne!

Подели на овим сајтовима

Opet vam kazem nadjite mi Ajete i Hadise koji govore o godinama kada zena moze da se uda.

Постоји ајет о томе када може да се разведе:

"A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati ri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. - A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim." (65:4)

Значи "жена" која још није добила менструацију може да се разведе што значи да може да буде удата.

Постоје и хадиси Код Бухарије их има више, ево само једног:

"Причао је Урса:

Посланик је написао (брачни уговор) са Ајшом када је она имала шест година и конзумирао свој брак када је она има девет година и она је остала са њим још девет година (тј. до његове смрти)."

(Бухарија 007.062.088)

Zvonko nazalost je tako kako ti kazes

mnogi koriste to pa na osnovu toga rade sta hoce

Ali to nije tako o islamu

Селкоба, ево искрено шта ја мислим. Већина муслимана су искрени верници и труде се свим срцем да живе како је Богу драго. Када наиђу на овако нешто, они једноставно прећуте или покушају да објасне разумно као г-ђа Максуд. Они који искрено верују у Бога у свом срцу знају шта је исправно и не чине грех. Нажалост, Куран и хадиси у неким случајевима не дају пуно простора за другачије тумачење.

И то је оно што ја овде покушавам да вам кажем - Мухамед је дао неке веома добре ствари: монотеизам, молитву, пост итд. Али неке примере из његовог живота нема потребе да верници следе. Може то да се схвати као његова лична ствар или као погрешно тумачење - како год, али не треба правити верско правило од нечијег брачног живота или односа према људима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

И то је оно што ја овде покушавам да вам кажем - Мухамед је дао неке веома добре ствари: монотеизам, молитву, пост итд. Али неке примере из његовог живота нема потребе да верници следе. Може то да се схвати као његова лична ствар или као погрешно тумачење - како год, али не треба правити верско правило од нечијег брачног живота или односа према људима.

Управо је ту проблем. Они тврде да је Мухамедбезгрешан и зато им се овакве ствари не уклапају. Уколико то прихвате, онда неповратно пада у воду заблуда да је Мухамед, или било ко од људи био без греха.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...