Jump to content

Зашто је Мухамед посланик ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хајде молим Те, кажи како Јован није могао да буде испод Крста? Знаш ли коме је Христос поручио: Сине ево ти Мајке, и Мајко ево ти сина?

Ти као да си био ту и гледао ко јесте испод Крста а ко није. А како је Мухамед могао да зна ко је био а ко није? Објава? А ко је икада видео и једну објаву коју је имао Мухамед? И опет у круг...

Све се своди на ваше поверење Мухамеду, и то је у реду. Такође, ми веру градимо на поверењу светим апостолима који су записали Еванђеља и својом крвљу их посведочили. Да ли је Мухамед својом крвљу посведочио своје објаве? Или неко од његових сарадника?

Kud će ti bolje svjedočenje nego svjedočenje nas koji živimo u 21. stoljeću ,1431.godinu iza hidžre Muhammeda a.s.

Mene nije niko natjerao u islam,isto kao ni vas u hrišćanstvo.

U svemu tome je Allahova mudrost.

Ja srcem vjerujem i svjedočim da je Allah Jedan i da je Muhammed a.s. Njegov rob i Poslanik.

Sve ostalo je takmičenje i takmičarski duh. Jevrejima ništa nije evanđelje,a vama ništa nije Kur`an.

A nama su i Tevrat i Indžil Božije objave,a sve je upotpunjeno Kur`anom zadnjom Božijom objavom.

Bog je jedan za sve...a nešto ćemo i naučiti jedni od drugih.

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Евп и сајтова који говоре о контрадикторностима и нелогичностима у Курану:

http://www.secularislam.org/guide/mirza.htm

http://www.flex.com/~jai/satyamevajayate/koran.html

http://answering-islam.org/Quran/Contra/

http://www.ou.edu/mideast/category/koran.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Pitanje

Covjek je onesvijesten pa dodje drugi da ga podigne?

Zar to nije moguce?Ima li tu logike?

Molio bih vas bez vrijedjanja.Ja nikog ne uvrijedih ovdje.

Znaci i onesvijesteni ljudi neogu sami ustati nego rebaju pomoc

I u stihu ne stoji MRTVO nego ste vi sami to stavili

Jos jedno:Ucenik je Josif a ne JOvan koji je tu bio

Добро. Значи Јосиф је узео онесвешћеног човека, мироносице су га умотале у мртвачка покривала, и полоежен је у гроб жив Исус?

Хајде овако, прочитај овај део:

33. А дошавши на Исуса, кад га видјеше да је већ умро, не пребише му голијени;

34. Него један од војника прободе му ребра копљем; и одмах изиђе крв и вода.  

35. И онај што видје посвједочи, и свједочанство је његово истинито; и он зна да истину говори да ви вјерујете.

Видиш смрт Христову су констатовали и римски војници, а потекла је и крв и вода, што се иначе и дешава кад човек умре. То је јасан знак да је он истински и стварно умро.

Имаш ли можда неко друго виђење?

Подели на овим сајтовима

Pitanje

Covjek je onesvijesten pa dodje drugi da ga podigne?

Zar to nije moguce?Ima li tu logike?

Molio bih vas bez vrijedjanja.Ja nikog ne uvrijedih ovdje.

Znaci i onesvijesteni ljudi neogu sami ustati nego rebaju pomoc

I u stihu ne stoji MRTVO nego ste vi sami to stavili

Jos jedno:Ucenik je Josif a ne JOvan koji je tu bio

Чекај, напустио си тврдњу да је све био привид? Значи, није привид него је би онесвешћен. Нова теза. joooj

Подели на овим сајтовима

25. А стајаху код Исусова крста мати његова, и сестра матере његове Марија Клеопова, и Марија Магдалина.

26. А Исус видјевши матер и ученика кога љубљаше гдје стоји поред ње, рече матери својој: Жено, ето ти сина!

27. Потом рече ученику: Ево ти мајке! И од онога часа узе је ученик к себи...38. А потом Јосиф из Ариматеје, који бјеше ученик Исусов, али кришом због страха од Јудејаца, замоли Пилата да узме тијело Исусово. И допусти Пилат. Онда дсфе и узе тијело Исусово.

Zašto bi jevanđelist na istom mestu, jednu istu osobu oslovljavao sa dva različita imena?Za to nema nikakvog razloga.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ученик је и Јован и Јосиф (Јосиф није био у броју 12-це, већ у ширем броју апостола), него не читаш пажљиво или нећеш да прочиташ оно што ти напишемо.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

да Ацо, то су сад новимоменти у исламској теологији, коју нам Селкоба сервира:

Хајде да лицитирамо:

1. Христос је умро на Крсту и прободен копљем, положен у гроб и трећи дан васкрсава Духом Светим, победивши смрт.

2. Христос није умро н Крсту и све је био привид, иако је тај "привид" гледала и мајка Христова и туговала због једног обичног "привида"

3. Христос је био онесвешћен, па су га положили у гроб тако онесвешћеног, али Христос будући јак, устаје трећег дана из несвести и излази напоље.

Подели на овим сајтовима

Поента је да Селкоба почиње да прича и нешто што не пише ни у Курану. Можда напише своју Књигу! Ипак, време је да се спасење човечанства доврши и да се све грешке овога света исправе. Селкобу за председника!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Хајде молим Те, кажи како Јован није могао да буде испод Крста? Знаш ли коме је Христос поручио: Сине ево ти Мајке, и Мајко ево ти сина?

Ти као да си био ту и гледао ко јесте испод Крста а ко није. А како је Мухамед могао да зна ко је био а ко није? Објава? А ко је икада видео и једну објаву коју је имао Мухамед? И опет у круг...

Све се своди на ваше поверење Мухамеду, и то је у реду. Такође, ми веру градимо на поверењу светим апостолима који су записали Еванђеља и својом крвљу их посведочили. Да ли је Мухамед својом крвљу посведочио своје објаве? Или неко од његових сарадника?

Kud će ti bolje svjedočenje nego svjedočenje nas koji živimo u 21. stoljeću ,1431.godinu iza hidžre Muhammeda a.s.

Mene nije niko natjerao u islam,isto kao ni vas u hrišćanstvo.

U svemu tome je Allahova mudrost.

Ja srcem vjerujem i svjedočim da je Allah Jedan i da je Muhammed a.s. Njegov rob i Poslanik.

Sve ostalo je takmičenje i takmičarski duh. Jevrejima ništa nije evanđelje,a vama ništa nije Kur`an.

A nama su i Tevrat i Indžil Božije objave,a sve je upotpunjeno Kur`anom zadnjom Božijom objavom.

Али брате, какве је објава Инџил, ако је то лаж? То ми нкако неје јасно? Онда ћете морати одбацити Инџил.Инџил каже да је Исус умро и да нема никаквог привида јер је то потпуни апсурд. Чак се питање привида или не знам још чега никада и не поставља. А Куран сведочи нешто дијанетрално супротно. како је онда Инџил објава за муслимане?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ово је тачно. Бог је један за све, само је питање како Га исповедамо, како Га доживљавамо: као Његови робови или као Његови синови.

Подели на овим сајтовима

Све је то урађено да би на крају дошао Мухамед и показао нам како ће "горе на небу" да се по цео дан јашемо са младим девицама и да једемо ко проваљени док не пукнемо ( а не можемо да пукнемо, јер је вечно то), с тим што је разрађен читав механизам ко може и ко не може.

Брате, немој да се увредиш, али ово како нам Ти престављаш ислам је смешно и жалосно. Ја чврсто верујем да није то ислам и да је ислам много дубљии свеобухватнији. Ако је ипак ово ислам, онда немам шта да кажем, него да се радујем и веселим што сам православни хришћанин.

Što se više družimo neke stvari su mi sve jasnije,hvala Allahu da je tako...

Muhammed a.s. nije došao da bi nekome ukazao gdje će se jahati i gdje će se prežderavati ko.

On je bio jedan od najskromnijih robova Allahovih a mogao je imati što je htio.

Tako su mu jedne prilike njegovi ashabi(drugovi) vidjevši na njegovom tijelu tragove od hasure(slamarice) rekli:-O Božiji Poslaniče de da ti napravimo udobniji ležaj.-A on a.s. im je rekao: -Meni ne treba udobnost.Ja sebe smatram kao putnika na proputovanju na ovom dunjaluklu...

On je došao sa objavom od Allaha s.w.t. da ukaže i pokaže na  način života onih nepokornih koji će biti od onih koji su propali. Pokazao je sav sunovrat onih koji su ogrezli u nemoralu,pohlepi,razvratu i sticanju ovodunjalučkih blagodeti ,ukazujući na njihovu beskrupuloznost i besćutnost...

Allah s.w.t. je preko Poslanika Muhammeda a.s. ukazao na jedan moralan i potpun način života ljudskog na ovom svijetu,a s tim da je obećana i nagrada u vidu dženneta za one koji to zasluže.

S druge strane,hrišćanstvo,koliko sam ja zaključio, ne odobrava zlo,ali ga prećutno stimuliše uzdajući se u Isusovu žrtvu za cio ljudski rod.

Dakle,smatrate ne smije se činiti zlo (a svijet  je prepun zla),ali pusti dječicu Božiju...ako i izgriješe,pa pokajaće se pred smrt i zaslužiti Raj. (ko garantuje da će imati vremena? Kakva će se nepravda u međuvremenu dogoditi?)

A hoćel biti "jahanja" u Raju? Čemu Raj,ako čemu džennet?

Nemojte misliti da je neko opijen nečim pa da ne može trezveno razmišljati.

Čas po čas...to je jedna od izreka Muhammedovih a.s.,koja znači ,čas za dunjaluk , a čas za ahiret.

Sada bi bilo najbolje pozvati i ateistu da nam kaže:-Ma kad se umre i kosti istruhnu.

Bilo bi to divno,ali nije tako i to svako zna. Zato svako ima strah od smrti.

A čemu taj strah?! Odgovor znate...

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

On je bio jedan od najskromnijih robova Allahovih a mogao je imati što je htio.

Хајде мало ми ово поткрепи доказима.

Шта за Тебе значи да је он био најскромнији Аллахов роб? Шта је то он могао имати, а није имао?

Ја мислим да је имао све шта је хтео и ни у чему није оскудевао, напротив! Имао је и богатсва и моћи и жена и доброг јела и пића и то је обилато користио.

Да ли грешим?

Подели на овим сајтовима

Pošto vi znate na koji Indžil mislim,ne bih se ponavljao,ali evo nekih pitanja na koja niste dali odgovore,pa da vam malo uposlim moždane vijuge.

(ovdje ću samo da dodam da nas Allah uči da je smrt Isusova bila privid,a da je na krstu umro sličan čovjek.A,Allah je Isa a.s. uzdigao kod sebe i biće spušten među ljude kao jedan od predznaka Smaka svijeta)

-"Pošto je ukazano na to da je Indžil takođe Božija objava,ali da je tu bila i ljudska intervencija prilikom njegovog pisanja ili prepisivanja nekoliko decenija poslije smrti ili uzdignuća  Isusovog (Isa a.s.),kako možemo znati šta su Božije a šta ljudske riječi?

Jesu li se ljudi za vrijeme Isusovog života prozvali hrišćanima?

Je li Isus svojim učenicima izričito rekao da je on Bog? (ako nisam dobro razumio da jeste ispravite me i oprostite)

Ako su isti znali da je Bog zar nije logično da bi ga svojim tijelima do smrti branili od raspeća?

Da li je istina da ga je jedan čak prodao za nešto zlatnika ili nečeg drugog?

Bog je najveći i najbolje zna šta je u našim srcima,a tu su i odgovori...

Mir Božiji na vas...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...