Grizzly Adams Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Ја молим браћу у Христу да не банују никога, ја имам стрпљења за разговор. Ако то ипак превише смета и није у складу са правилима форума онда нема љутиш. Ми можемо да наставимо разговор и приватно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Приватно можете. Неће бити дозвољено покретање питања која су више пута дискутована. Дакле, дискусија да, али врћење у круг и убеђивање - НЕ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Приватно можете. Неће бити дозвољено покретање питања која су више пута дискутована. Дакле, дискусија да, али врћење у круг и убеђивање - НЕ. Pa ovdje se ne vrti u krug.Ovdje se radi o razumijevaju sustine vjerovanja i osnovnih nacela jedne vjere.Jer kako da jedan covjek vjeruje u nesto a to ne razumije? nije problem slobodno me banuj samo kad se ti Aleksander ismijavas na racun islama i Ajeta iz Casnog Kurana sta da radimoonda?ko tebe da banuje? ili ti seboi uzimas za pravo da druge banujes a ti si neprikosnoven Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Pa ovdje se ne vrti u krug.Ovdje se radi o razumijevaju sustine vjerovanja i osnovnih nacela jedne vjere.Jer kako da jedan covjek vjeruje u nesto a to ne razumije? nije problem slobodno me banuj samo kad se ti Aleksander ismijavas na racun islama i Ajeta iz Casnog Kurana sta da radimoonda?ko tebe da banuje? ili ti seboi uzimas za pravo da druge banujes a ti si neprikosnoven Схвати да не можеш ти нехришћанин да хришћане поучаваш суштинама њихове вере. Ја као хришћански теолог видим да ти не познајеш најосновније ствари наше вере. Не можеш тврдити да неко не арзуме своју веру, ако је не разуме као ти. Ти ниси мера истине, схвати. Може се дискутовати, али ако приметим твоје тврдоглаво негирање одговора на питања и наметање свог мишљења, заиста ћеш бити банован. Ја се не исмевам са твојом вером. Да ми је до исмевања не бих ни дискутовао са тобом, а посебно се не бих препирао на овом форуму са својим сународницима због вас, који су били нетолерантни. Међутим, задржавам право да будем сатиричан. Сатира је начин говора и нимало није нељудска. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Pa ovdje se ne vrti u krug.Ovdje se radi o razumijevaju sustine vjerovanja i osnovnih nacela jedne vjere.Jer kako da jedan covjek vjeruje u nesto a to ne razumije? nije problem slobodno me banuj samo kad se ti Aleksander ismijavas na racun islama i Ajeta iz Casnog Kurana sta da radimoonda?ko tebe da banuje? ili ti seboi uzimas za pravo da druge banujes a ti si neprikosnoven Схвати да не можеш ти нехришћанин да хришћане поучаваш суштинама њихове вере. Ја као хришћански теолог видим да ти не познајеш најосновније ствари наше вере. Не можеш тврдити да неко не арзуме своју веру, ако је не разуме као ти. Ти ниси мера истине, схвати. Може се дискутовати, али ако приметим твоје тврдоглаво негирање одговора на питања и наметање свог мишљења, заиста ћеш бити банован. Ја се не исмевам са твојом вером. Да ми је до исмевања не бих ни дискутовао са тобом, а посебно се не бих препирао на овом форуму са својим сународницима због вас, који су били нетолерантни. Међутим, задржавам право да будем сатиричан. Сатира је начин говора и нимало није нељудска. Petar rece "Hristos je i Čovek i ima Čovečiju volju.Verovatno će ti Aleksandar ili neko drugi bolje to objasniti,ako ja grešim." Ja ne zelim Petra da ubjedjujem sta je istina niti da nekog poducavam vjeri.Ja samo postavljam pitanja koja proizilaze iz Stihova Biblije.Sustinu vjere a to je kod vas da je Isus Bog treba da razumiju krscani.Jer kako da mi onda krscanin objasni svoju vjeru i da razgovara sa mnom o mojoj vjeri ako svoju ne razumije.Ne trazim da razumije sve ali sustina vjere je bitna.Ako nju ne razumijes onda vjerujes slijepo i nemas pravo da razgovaras sa ljudima druge vjere na odredjena pitanja.jel tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Hristos je i Čovek i ima Čovečiju volju.Verovatno će ti Aleksandar ili neko drugi bolje to objasniti,ako ja grešim. Pa kako bolan ne razumijes Petre?Pa to je tvoja vjera.Kako da vjerujes ako ne razumijes? U islamu je je to jednostavno Svaki vjernik mora znati u sta vjeruje ili?Vjera je za sve Ajde brate Selkoba,pošto tvrdiš da ti sve razumeš u islamu,objasni mi kako je to Bog svudaprisutan.To ispoveda i Pravoslavlje i Islam.Dakle,ipak postoje stvari koje ne razumemo,ali ih prihvatamo verom. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 А посебно нека објасни како је то Бог учинио да Христово страдање и смрт буде само привид... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 А посебно нека објасни како је то Бог учинио да Христово страдање и смрт буде само привид... 0110_hahaha Ima stvari koje su nama nedokucive. U islamu je potpuno jasno ko je Allah swt a ko su poslanici.zna se ko ide u raj ko ide u pakao.Bez mnogo truda da se shvati.Sustina islama je potpuno svim muslimanima jasna a to je sehadet(Allah je JEDAN i Muhamed s.a.w.s je njegov Poslanik) Ostale stvari u vjeri su daljnje izucavanje svega.Mi nemo zemo pojmiti kako izgleda raj sa svimljepotama jer nas razum to ne moze shvatiti.Velicina Bozijeg Trona se da naslutiti samo kroz jedan hadis U hadisu stoji: (637) "Sedam nebesa i sve što je na njih i među njima prema Alahovom su Kursu (pijedestalu) samo kao halka (narukvica) bačena u pustinji, a Kursi u odnosu prema Aršu, također, kao ta halka bačena u pustinji. U drugoj verziji hadisa stoji: (638) "A veličinu Alahovog Arša (prijestolja), ne može nitko osim Alaha procijeniti" Medjutim kod vas je vec sustina vjere a to je trojstvo toliko nerazumljivo da i vjernici imaju sa tim problema.Znaci vjeruje se vec od pocetka slijepo i bez razumijevanja. To je moje misljenje ne zelim da vas u to ubjedjujem.Jer ja bukvalista ne mogu shvatiti kako moze Bog da bude rodjen od Marije i da bude od Davidovog sjemena ako je On Bog stvorio sjeme i Davida.Znaci Bog sam sebe stvara jer nastade o dsjemena koje je Ob Bog sam stvorio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Код нас је такође све јасно и једноставно - Христос Васкрсе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Medjutim kod vas je vec sustina vjere a to je trojstvo toliko nerazumljivo da i vjernici imaju sa tim problema.Znaci vjeruje se vec od pocetka slijepo i bez razumijevanja. To je moje misljenje ne zelim da vas u to ubjedjujem.Jer ja bukvalista ne mogu shvatiti kako moze Bog da bude rodjen od Marije i da bude od Davidovog sjemena ako je On Bog stvorio sjeme i Davida.Znaci Bog sam sebe stvara jer nastade o dsjemena koje je Ob Bog sam stvorio 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Код нас је такође све јасно и једноставно - Христос Васкрсе.nekako mi se sviđa sa ovim članom raspravljati, zbog njegovog načina(mudrost i korak po korak) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 А мени се свиђа Селкоба. Таман одлучим да га банујем а он ме онда заиста насмеје и ја се предомислим. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Medjutim kod vas je vec sustina vjere a to je trojstvo toliko nerazumljivo da i vjernici imaju sa tim problema.Znaci vjeruje se vec od pocetka slijepo i bez razumijevanja. To je moje misljenje ne zelim da vas u to ubjedjujem.Jer ja bukvalista ne mogu shvatiti kako moze Bog da bude rodjen od Marije i da bude od Davidovog sjemena ako je On Bog stvorio sjeme i Davida.Znaci Bog sam sebe stvara jer nastade o dsjemena koje je Ob Bog sam stvorio 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Може Селкоба. Бог у своју Личност (Син) прима и људску природу. Постаје човек не престајући да буде Бог. Људску природу, човештво, Син Божији добија од Богородице (а она је из рода Давидова и то ти је објашњено). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Selkoba jel islam priznaje Deset Božijih Zapovesti? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 “Deset zapovijedi” koje su predstavljene na dvostrukim kamenim pločama, glase ovako: - Jednom samo Bogu ćeš se klanjati, - I ljubiti Ga savršeno, - Dobro/imovinu/ drugoga uzimati nećeš, ni hotimično zadržati za se, - Za dobrima drugoga ti žuditi nećeš, da bi ih ti nepravedno imao, - Pohotan biti nećeš, - Ubijati nećeš, - Preljuba činiti nećeš, - Krasti nećeš, - Nećeš lažno svjedočiti, - Nećeš žudjeti za suprugom druga svoga. U kršćanstvu, prema autoru “Deset zapovijedi” u izvornoj formi glase ovako: - Ja sam Gospodin Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene, - Nećeš izgovarati ime Gospodina Boga uzalud, - Sjeti se da svetkuješ dan Gospodnji/nedjelju/, - Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji, - Nećeš ubijati, - Nećeš počiniti preljubu, - Nećeš krasti, - Nećeš lažno svjedočiti protiv bližnjega svoga, - Nećeš poželjeti tuđe stvari, - Nećeš poželjeti žene bližnjega svoga. U islamu, prema autoru, na temelju izravne objave “Deset zapovijedi” glase ovako: - Nećeš štovati drugoga do Allaha, - Voljeti svoga bližnjega kao samoga sebe i štititi slabe, - Voljeti, častiti i pomagati oca, majku i svoje bližnje, - Primati nesretne, siročad, napuštene, putnike, strance kao Allahove goste, - Ne ubijati, - Ne činiti preljubu, - Ne biti razvratan, rasipan, ni škrt, - Ne budi ohol i poštivaj sva bića, - Poštivaj vlasništvo drugoga, posebno siročadi, - Budi pošten, budi u svemu cjelovit, ne krivotvori pisano, ne varaj na vagi i metraži, ne svjedoči lažno, ne bavi se posuđivanjem novca uz kamate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука