Jump to content

Окултни ритуали или уметнички перформанс у Теслином музеју?

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Predlog SPC je na mestu jer isti stav ima 47 % gradjana Srbije. Rezultati ankete izneti u danasnjim Vecernjim novostima.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

i na moju veliku radost retko ko nema lose misljenje o crkvi danas

Ретко ко је икад имао позитивно мишљење о Цркви. Тако је од почетка.

Занима ме како би рецимо у исламској џамахирији да је којим случајем Тесла био муслиман из те џамахирије објаснио муслиманима зашто се његови посмртни остаци налазе у музеју? И да ли би био тако курчевит као са православцима што си.

Ubiste se da objasnite kako je hriscanstvo vera srca i duse a ovamo ste se uskopistili zbog lesa... Sredite te prioritete.

Само теби који си без срца и душе није јасно да је ово баш питање душе и срца а не леша, јер леша реално ни нема. 

Подели на овим сајтовима

Само теби који си без срца и душе није јасно да је ово баш питање душе и срца а не леша, јер леша реално ни нема.

Bolje bez srca i duse nego bez razuma, Zeljko...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Sa islamskom džamahirijom se pregovara metodama koje je koristio lik sa mog avatara. Da je Tesla izrazio želju da se sa njegovim telom postupa na džamahirijski način, onda bi im ga trebalo prepustiti.

Ја не знам докле ћете више да вртите ту мантру "да је Тесла изразио жељу". Тесла није изразио жељу да га кремирају.

Нити да га после тога метну у музеј.

То је трип српских комуниста.

А ви као њихови наследници чврсто се држите тог трипа.

Што се тиче иницијативе СПЦ да се Теслини остаци похране у Цркву ни с тим се не слажем. Јер који је конкретно разлог? Светац није, краљ није, ктитор није.

Дакле ствар је престижа с обе стране.

Теслу треба сахранити на гробље како то доликује људском бићу. Може на алеји великана рецимо.

Али му дефинитивно није место у музеју.

То је бре бизар.

Најбоље да сад све националне великане кремирамо и стрпамо по српским музејима...

Подели на овим сајтовима

То како Амери поступају са муслиманима ће само повећати број џамахирија у свету и исламских екстремиста, ништа друго.

Подели на овим сајтовима

Predlog SPC je na mestu jer isti stav ima 47 % gradjana Srbije. Rezultati ankete izneti u danasnjim Vecernjim novostima.

Jel vama uopste ne smeta ovaj podatak da vise od polovine vernika u srbiji ima stav suprotan SPC po pitanju zemnih ostataka jednog pravoslavca?

Gde su te famozne brojke od 90% pravoslavaca?

Gde je taj argument "vecine" koji se bezrezervno koristi za udaranje tacke na svaku diskusiju?

Ovolki gubitak kadrova ne beleze ni radikali... A cak se i oni vracaju iz mrtvih :-D

Zeljko, jel ovo izvor te frustracije koja tebi, jednom hriscaninu, ne dozvoljava da mi uputis tri posta zaredom a da me bar u jednom ne izvredjas (onako hriscanski)? :-D

Подели на овим сајтовима

Ја не знам докле ћете више да вртите ту мантру "да је Тесла изразио жељу". Тесла није изразио жељу да га кремирају.

Што се тиче иницијативе СПЦ да се Теслини остаци похране у Цркву ни с тим се не слажем. Јер који је конкретно разлог? Светац није, краљ није, ктитор није.

Теслу треба сахранити на гробље како то доликује људском бићу. Може на алеји великана рецимо.

То је бре бизар.

Најбоље да сад све националне великане кремирамо и стрпамо по српским музејима...

Tesla je u ovom trenutku ili u carstvu nebeskom ili u paklu.

U oba slucaja mu je svejedno gde je sahranjen...

Подели на овим сајтовима

Tesla je u ovom trenutku ili u carstvu nebeskom ili u paklu.

U oba slucaja mu je svejedno gde je sahranjen...

Али што сте ви атеисти толико запели за Теслу, па он није био атеиста? Још попин син приде.

Цркви је својствено да има култ светаца али шта је с вама? Зар и ви признајете свеце...науке или чега већ? 

Stvar je u tome što nije sahranjen nego je izložen kao muzejski eksponat.

Подели на овим сајтовима

Zeljko, jel ovo izvor te frustracije koja tebi, jednom hriscaninu, ne dozvoljava da mi uputis tri posta zaredom a da me bar u jednom ne izvredjas (onako hriscanski)? :-D

Опасан си ( трол) .

Ма јок не секира ме уопште. Ово је само једна поручена статистика која није испитала довољан број људи, тако да је половина изјавила да је незаинтересована  друга половина да треба урну дати цркви.

;)

Подели на овим сајтовима

То је бре бизар.

Ни мени није јасно да ли ови наши атеисти то раде намерно ради троловања теме. Глупи нису, прочитали су више пута да је прво сахрањен по православном обичају са опелом и у земљу. С обзиром на датум и дешавања, и да је за Тита све било маркетинг а за његове подгузне мушице све ствар увлачења - јасно је откуд таква идеја за кремирањем. Јефтинији трошкови превоза кугле него тела. Југословен идеалан за помирење (србин из Хрватске). Потпуно је јасно како је доспео ту, као што је јасно како је мој деда доспео на Голи оток. Полтрони + интерес. Он да је тако размишљао дао би списе давно да се пренесу. Него нити је марио за државе које му ништа нису дале а све узеле (САД и Аустроугарска), а иако је био југословенски орјентисан сигурно да му Тито није био први пик на драфту. Човек је живео у СВОМ духовном свету, говорио да виђа и мајку као голубицу и колеге велике умове који су пре њега отишли.

Мени не пада на памет да му одузимам православност јер се занимао за будизам и сл, као ни Нолету Ђоковићу јер је практиковао медитацију. То је сасвим уобучајена појава кад се не упознате са православљем на прави начин, кад вам га други сервирају веома површно а ви тражите дубину. И сам сам прошао тај пут јер оно што сам видео од православља у младости био је синкретизам обичаја, магијског приступа и сујеверја. Такво виђење нормално да води у трагање за истином на другу страну, али ако се успе доћи (једног дана) до изворног учења, све остало пада као кула од карата.

Зато, маните се мантрања о жељи рођака комунисте, схватите да је Тесла био верујући човек на свој начин, крштен и опојан по православном обреду. Све остало су људске пројекције и жеље.

Лично, као дипл.инж. електротехнике се придружујем мишљењу да нема шта да тражи ни у музеју (титоистичка идеја а-ла Лењин) ни у тамо неком зиду па макар и у храму св. Саве (као што не знам шта ће у Саборној Вук и Доситеј, унијата и одбегли монах). Ставите му куглу у гробницу поред музеја напољу, укључите струју око ње и мир свима. Ако је могао Тиле да фасује Кућу цвећа у БГ-у може и Тесла малу електричну гробницу из које ће вазда избијати муње ка нпр крову музеја.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

24 strane i stalno se vrti jedna te ista prica. Teslina zelja nije da se kremira,kao ni to da mu ostaci budu u muzeju. Tacka.

Mislim da sa strane Srbije,pravoslavlja,neko ko je toliko ime u svetu i toliko uradio za narod,a koji je opet bio pravoslavac,sa ocem svestenikom,ujakom mitropolitom,rodjacima vladikama,da ima simbolike da budu njegovi ostaci sahranjeni na platou sv.Save. I to pre svega pricam za stanovnistva "srpske" strane. Jednostavno ko smo mi? Mi smo narod svetoga Save,ali nasi izdanci su i oni koji su toliko uradili za covecanstvo.

Prema tome,ne vidim nista lose da njegovi ostaci budu sahranjeni tu...a da budu u muzeju,kao muzejski eksponat i sta slicno,pa to je neverovatno.

I da se odmah razumemo ovde nije sustina u sukobu ne znam koga,nego je sustina u sukobu onih koji su protivnici crkve sa crkvom. Nista drugo. 

A nemam nista protiv da ostaci Nikole Tesle budu sahranjeni i na aleji velikana,samo mislim ako nisu do sad,da ni ta opcija da budu tu u blizini hrama sv.Save je svakako bolja opcija od toga da budu u muzeju,kao eksponat.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...