obi-wan Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Da, jos jedna vrlo bitna i veoma korisna stvar je da odes na ispovest pre nekog sledeceg pricescivanja. Izuzetno vazna i korisna sveta tajna, pravo jedno duhovno kupanje, da tako kazem. lab_man, Gordana ., Maja Pavlovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 .а Христа нигде П.С. нисам мислила на тебе Hristu u meni ne bi smetalo ni da jesi... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 "мом човеку" од када то нисам чуо да неко користи тај израз, а лепо је Da, covek i covecica Плутон је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 On koristi XP. U njegovu stručnost se uzdam jedino kada treba isterati demona iz štampača. Kod mene su demoni znali da slepe dva papira jedan sa drugim i da tako zaglave štampač, ili da mi naprave problem kada štampam obostrano, sve dok nisam alkoholom očistio i razmastio gumeni valjak za razdvajanje. Sad mogu samo da se nerviraju. Vidis, mogao bih da se konsultujem sa njim, posto je meni stampac u poslednje vreme nesto podivljao i ubrzao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Panicne imam jako dugo, od neke 2009. valjda, pila sam antidepresive... u autobusu, na ulici nekad, sad je postalo jos gore. Proslog leta sam bila super, bez lekova i super funkcionisala i eto, kad se vratim unazad opet su krenuli kad sam dosla u ovaj stan. Kad i sama procitam ovo smesno mi je ali tako je. Krenu iznenada, bilo kada, bilo gde... A jesu li ti napadi poceli pre nego sto si se doselila u novi stan ili bas kad si dosla u njega onda su poceli? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Ako neko od neverujućih prati temu voleo bih da znam imaju li ovakvih problema (ili ako su čuli da neko od nevernika ima ovakav problem). Evo da se javim. Moj prvi susret sa demonima je bio dok sam bila neverujuca, da tako kazem. Nikad nisam zelela da pusim. U jednom trenutku sam ipak propusila, i od tada se borila protiv ove zavisnosti. Posle mnogo padova, shvatim da "imam dve volje" i pocnem da obracam paznju na tu pojavu. Dakle, ja odlucim da JA HOCU da prestanem da pusim, dakle NECU da pusim i to je moja volja, svesna i vrlo odlucna, dakle nimalo kolebljiva. I uradim sve sto treba, i izborim se i onda, mesecima, godinu dve kasnije, kada sigurno vise nema fizicke zavisnosti od nikotina, u mojoj glavi se javlja glas koji me nagovara da zapalim ipak, samo jednu, samo jedan dim, samo sad i posle vise ne i tako redom. Uglavnom je taj glas dolazio sa moje leve strane, tj cula sam ga u tom delu u glavi, i lovio me je kada sam slaba. Nemajuci pojma o postojanju demona, a iskreno, da mi je tada neko ispricao za to mislila bih se da ga posaljem kod psihologa, ja sam identifikovala taj glas kao stranu volju i nazvala ga "pusacko ja" i dala mu ime "debela Zorka" u cast gospodje koja mi je kidala zivce samim svojim postojanjem. Moja borba da ostanem nepusac se svodila na to da debeloj, cim pocne da mi suiflira da zapalim, odbrusim "Necu bre" ili " Jes tebe cu bas da slusam", i ona se odmah povlacila. Tek kasnije sam citala knjigu "nevidljiva borba" i u njoj nasla tacan opis onoga sa cim sam se suocavala, te shvatila da sam imala okrsaj sa demonom koji je pokusavao da mi oduzme slobodnu volju, od Boga datu, da ne pusim. Da napomenem i to da nisam bila labilna, nervozna niti sam fantazirala, oduvek su me nervirale praznoverne dzigibau izmisljotine. Tako da, s jedne strane, demoni definitivno postoje, i ne treba da se pravimo da ne postoje, s druge strane nije svaki susanj demon, nasa odgovornost je tu mnogo veca. Ako dakle ja radim na sebi, u smislu da se molim, postim, pricescujem, i da jacam svoje poverenje u Hrista, onda sam bezbedna. Jer demoni mogu samo da predlazu i da plase, i ako se ja ne upecam na njihovu foru, ne mogu mi nista. Zato se ne treba ni previse uzbudjivati oko njih ali se ne treba ni praviti da ne postoje. Jer sto smo mi duhovno jaci to je njihov uticaj na nas slabiji i problem je resen. Tako da u tom smislu, opet se svodi na to da moramo da menjamo sebe, da ucimo, da volimo, da i sprovodimo ono sto nam sveti oci savetuju, i bice sve dobro. Vec je dobro. Adelaida, lab_man, kordun and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Panicne imam jako dugo, od neke 2009. valjda, pila sam antidepresive... u autobusu, na ulici nekad, sad je postalo jos gore. Proslog leta sam bila super, bez lekova i super funkcionisala i eto, kad se vratim unazad opet su krenuli kad sam dosla u ovaj stan. Kad i sama procitam ovo smesno mi je ali tako je. Krenu iznenada, bilo kada, bilo gde... Idi da ti citaju molitve za zdravlje, uplacuj redovno 40 liturgija za svoje zdravlje, ispovedi se, moli i posti i bices dobro. Pitaj u crkvenoj prodavnici za knjizicu "zastiti dom svoj od zla" nije skupa, ima fino objasnjeno sve, bez apokalipticnih drama. I da. Izbaci televizor iz kuce. Obavezno. Preporodices se. Maja Pavlovic and lab_man је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 "debela Zorka" Gordana ., Ленка* and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 u mojoj glavi se javlja glas koji me nagovara da zapalim ipak, samo jednu, samo jedan dim, samo sad i posle vise ne i tako redom. ih nista to nije, ja kad sam ostavljo cigare prvu noc sam sanjao da sam direktor fabrike duvana... Срђан Шијакињић, Deja Vu and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Јун 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 A jesu li ti napadi poceli pre nego sto si se doselila u novi stan ili bas kad si dosla u njega onda su poceli? imala sam davno panicne, pila lekove i uspela bez lekova da se dovedem u red proslog leta... onda sam se doselila ovde i sve je krenulo ponovo i to jos gore nego pre... mislim, pogresno je mozda sto povezujem te dve stvari ali eto do mi se vrzma u glavi. A pominjem kad sam ispricala to mom coveku on mi kaze nisi jedina koja se oseca tako. I njegova majka je to isto tako pricala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Opa, odmah pa direktor! :good2: E, tako, razumes onda sve...izborio si se i ti... Demoni posebno jako napadaju one koji tek krecu u crkvu. Da ih odvrate. Zato knjige u ruke, pune su ih crkvene prodavnice, smesno su jeftine, i ucimo od onih koji su vekovima pametniji od nas. Jer djavo najradije ore po njivi neznanja. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Majo, jos dve jeftine knjizice ti preporucujem: "o optimizmu" Svetog oca Nikolaja, i druga je " sveti oci o depresiji" Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 Opa, odmah pa direktor! znaju demoni da ja nisam jeftin Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 znaju demoni da ja nisam jeftin Laskaju ti na ego....vidis kakve zamke imaju, za svakog po njegovoj slabosti...mene su slali u kupovinu u snu, kao biram po rafovima ne gledam cene samo trpam u korpu, hahahaa Баба, Kaludjerovic Sreten, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 7, 2015 Пријави Подели Написано Јун 7, 2015 imala sam davno panicne, pila lekove i uspela bez lekova da se dovedem u red proslog leta... onda sam se doselila ovde i sve je krenulo ponovo i to jos gore nego pre... mislim, pogresno je mozda sto povezujem te dve stvari ali eto do mi se vrzma u glavi. A pominjem kad sam ispricala to mom coveku on mi kaze nisi jedina koja se oseca tako. I njegova majka je to isto tako pricala. Pa ne izgleda da je pogresno sto povezujes, jer uzrok panicnih napada moze biti stres zbog nekih zivotnih promena, a preseljavanje je jedno od tih. Prosto, ako si imala pre napade pa ih se nekako resila, bila si mirna sve do momenta kada si se preselila sto je bila stresna situacija. E vidis, taj stres je mogao ponovo da aktivira te napade kojih si se resila. Izvini sto pitam, a jel znas mozda koji bi uzrok mogao biti tih davnih panicnih napada? Koje su najcesce okolnosti u kojima su se desavali? Ovde je to trenutno stan, ambijent da tako kazem, a sta je bilo pre? Isto ti se desavalo u stanu ili je nesto drugo, desavalo se nevezano za mesto nego bilo gde? I da, nije mi jasno to sa majkom tvog muza. I ona je isto imala panicne napade i uznemirenost u stanu u kom sad zivis, na to mislis? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука