Jump to content

Маловерност - губим веру - како победити сумњу у Бога...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zašto na kraju kada je i sada sve dobro :)

Па, у смислу да ћемо,кад умремо, бити са својим вољенима, који су умрли, поново "тамо", а у најгорем случају, да неће бити ничега, што је опет добро.

А сада да је добро - па, то је промењиво, иде у периодима, сад си на врху сад на дну, али углавном на средини :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da li ti možeš vaskrsnuti sebe?

Da li je Hristos sebe vaskrsao?

Imaj makar malo povjerenja u Onoga koji te je ovdje i doveo :)

Ne mogu.

Nije.

Dakle, Bog je vaskrsnuo Hristosa i obecao je da ce i mene :), tj. celu tvorevinu.

Nekad to zvuci tako neverovatno :unsure: .

Valjda je ovo samo faza kroz koju svi moraju da prodju :unsure:

Подели на овим сајтовима

Па, у смислу да ћемо,кад умремо, бити са својим вољенима, који су умрли, поново "тамо", а у најгорем случају, да неће бити ничега, што је опет добро.

А сада да је добро - па, то је промењиво, иде у периодима, сад си на врху сад на дну, али углавном на средини :)

A da li bi ti voljela da je sve jednolično? :)

Ne bi, zato su takvi i kontrasti, ali to ne znači da i sada nije sve dobro

To što je Bog nepromjenljiv ne znači da je dosadan :D

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Јао,јао, и мушке лажи јако лепо звуче у почетку :)

Don't let me even start with that :angry: :angry: :angry: gringrin gringrin gringrin gringrin gringrin gringrin gringrin

Подели на овим сајтовима

Ово за родитељство се слажем апсолутно.

За распеће на крсту, искрено, никако не могу да убедим себе да се десило, или бар не тако. Колико год сам се пре трудила да ту идеју прихватим, увек ми је излазила мисао да је Исус, као верски вођа, ако је умро на крсту, умро убеђен у то да је Бог или је бар тако хтео да се представи маси.

Mislim da ne postoji čovek koji bi te vratio crkvi,to samo može tvoje srce ako jednom zaželi,kao što mislim da te ni jedan čovek nije ni odveo u crkvu.Reči ovde mnogo ne pomažu, i bez obzira što misliš da si našla mir izašavši iz" nameta koje ti je vera postavila",uvek ćeš se vraćati na nju,znam i iz nekog svog iskustva,sve do trenutka dok se ti ne budeš oslobodila sumnji koje imaš,a ja ne sumnjam da hoćeš.Onda kad budeš spremna :)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Надам се да је тако, зато се сад и не плашим Бога, верујем да ће на крају све бити добро, за све.

ali kraj zavisi od ovoga sada

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

A da li bi ti voljela da je sve jednolično? :)

Ne bi, zato su takvi i kontrasti, ali to ne znači da i sada nije sve dobro

To što je Bog nepromjenljiv ne znači da je dosadan :D

Слажем се да живот треба да буде "прошаран" добрим и лошим, не би ваљало да иде равном линијом, али некима је превише лош а некима превише добар, али то је сада друга тема...

Подели на овим сајтовима

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Слажем се да живот треба да буде "прошаран" добрим и лошим, не би ваљало да иде равном линијом, али некима је превише лош а некима превише добар, али то је сада друга тема...

Šta je dobro a šta je loše? :)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Ето, мени делује да је почетна еуфорија спласнула и да се твој разум буди и да ти говори да неке ствари једноставно не можеш да уклопиш никако у мозаик, јер заиста звуче немогуће.

Немогуће, парадоксално, сулудо....Али мени баш је то прелепо..сфера могућег и рационалног је тако досадна..

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Šta je dobro a šta je loše? :)

Кад ово спомињемо, кад год помислим на ону реченицу да Бог свакоме даје онолики терет колики може да поднесе, сетим се људи који су доживљавали велике трагедије и нису могли да их поднесу, оуцали су психички или се убијали/умирали. А неки цео живот проведу " у песми и весељу", е, баш леп "крст" носе, баш праведно,нема шта...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...