Jump to content

Писмо пророка Мухамеда хришћанским монасима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Svi naucnici osporavaju autenticnost, sta?

Мислим свеједно је, да ли је истинито или лажно писмо, заиста би било лепо да је аутентично, но волео би неки добар извор, који говори о томе да се чињенично утврдило да писмо није веродостојно.

После тога би ми следеће питање било, зашто га монаси држе, као истинито?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pontifex, jos cekamo tvoj odgovor.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

I sto je najvaznije, to pismo koje je kao autenticno prihvaceno na obe strane, ide u prilog najvise nama hriscanima,

jer pravoslavni monasi nisu bili neki jeretici vec pravoverni hriscani.

U tom svetlu one upute u Quranu tipa netrpeljivosti prema hriscanima,   te totalnog nerazumevanja da pod Svetom Trojicom podrazumevaju Boga, Isusa i Djevu Mariju, kao i dorade i redakcije o hriscanskim svetiteljima npr. o sedam mladica Efeskih (4. avgust) o kojima im je Muhamed pripovedao, ne poticu od poslanika Muhameda, vec od onih koji su odmah nakon smrti Muhamedove udarili na hriscanska carstva a za to im je trebao povod i izgovor za rat, a sve nakon sto su se prethodno obracunali sa cuvarima Muhamedovog doma u Rida ratovima, a to su Muahmedov tast i Omer-Osman klika. 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Poslanik (apostol) Muhamed je voleo pravoslavne hriscane. Mozda nije verovao kao i mi, a mozda i jeste. U svakom slucaju hriscane N I J E smatrao mnogoboscima! U prilog ide i to da je svoje prve vernike  poslao u utociste Abisinskom hriscanskom kralju (koji se u Koptskoj i Etiopskoj pravoslavnoj crkvi (navodim zvanicne nazive) proslavlja kao svetitelj) i nakon medjusobnog ispovedanja zakljucili su da imaju istu veru! U delu Qurana koji potice sa usana   Muhamedovih, za Hrista se tvrdi da je Isus Rec Bozja i Duh Bozji. Uostalom, ne bi dozvolio da placaju porez i neguju hrscansku veru da ih je ubrajao u neznabosce ili mnogobosce. 

Подели на овим сајтовима

наводно је издато у другој години по хиџри (628. год. хришћанске ере)  

Kopija jeste iz 1517. godine ali original je iz 622.  Muhamedov stav se nije menja prema hriscanima nakon toga, vec je bio u skladu sa ovim sto u pismu pise, i kada je bio odnos prema monasima Sv. Katarine u pitanju i prema ostalim hriscanima, sto DOKAZUJE da ovo pismo potice od Muhameda. A onaj koji je slusao sa usana Muahedovih i zapisivao, Alija, nakon smrti Muhamedove dok je plakao i pripremao njegovo telo za sahranu, tast Muhamedov, Ebu Bekr, je likovao sebe za naslednika, a Alija umalo nije ubijen tj. spaljen sa ostalima u kuci od strane tastovih ljudi! 

Подели на овим сајтовима

„Kršćanima, na istoku i na zapadu, u blizini islamske granice i daleko od nje, znanim i neznanim, daje se jamčivina. Ukoliko se jedan monah ili anahoret zatekne na brdu ili u dolini, pećini ili u naselju, ravnici ili u crkvi, ili pak u svetilištu - hramu, tada mi stojimo iza njih, a oni su pod našom zaštitom. Ja ću ih zasigurno braniti svojim životom, svojim pomagačima i svojom vojskom, njih, njihove imetke i bogomolje, jer su oni moji podanici i kao takvi uživaju moju zaštitu. Niko im ne smije uskratiti putovanje bilo gdje, porušiti im bogomolju ili je oštetiti, kao ni prisvojiti bilo šta iz njihovih kuća za korist muslimana. Neće se oporezivati njihovi suci, kaluđeri, niti drugi koji se budu bavili vjerskim poslovima. Neće im se nametati ni druge novčane dažbine, novčane kazne ili odštete, niti će im se konfiskovati imovina, jer sam ja njihov čuvar na kopnu i na moru, na sjeveru i na zapadu, na istoku i na jugu, gdje god se budu nalazili imat će moju zaštitu i garanciju, od svega onoga što im je neprijatno i neugodno... Niko ih ne smije opterećivati putovanjima, obavezivati učestvovanjem u borbi ili transportu oružja, jer se muslimani bore za njih i ne polemišu s njima osim na najkulturniji način, slijedeći u tome kur'ansku poruku: „I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši mogući način, ne sa onima koji su nepravedni, i recite: „Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama, i u ono što je objavljeno vama,  a naš Bog i vaš Bog jeste - Jedan,    i mi se Njemu pokoravamo.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

оригинал из 622.? да ли ти знаш где је Мухамед био 622. и у каквом положају. као што рекох- оригинал није сачуван. јер није ни постојао. то наводно писмо не спомиње ниједан савремени извор. сасвим је јасно да се ради о фалсификату.

Ima li ičeg zabeleženog i verodostojnog, šta je Muhamed govorio o Hrišćanima?

Подели на овим сајтовима

Na nekoliko mesta pise 622.   http://sh.wikipedia.org/wiki/Manastir_Svete_Katarine   negde 624. http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=7187:ugovor-o-miru-izmeu-muhammeda-as-i-monaha-iz-manastira-qsanta-katarinaq&catid=83&Itemid=223 itd. 

Hriscanske i muslimanske zajednice uzimaju to pismo za autenticno. No, hajde onda da vidimo te nacune radove koji dokazuju da pismo nije autenticno. Ne dokazuje protiv necega, narocito ne protiv dokumenta, to ako nemamo pismeno svedocenje o tome.  Npr. ni jedan savremenik ne spominje rad Sv. apostola Pavla, pa opet niko ozbiljan ne sumnja u autenticnost vecine njegovih poslanica i misionarskog rada. Svakako da nasledniku Muhamedovom i reformisanoj muslimanskoj zajednici nakon poslanikove smrti, nije odgovarao ovako srocen dokument. 

Подели на овим сајтовима

slijedeći u tome kur'ansku poruku: „I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši mogući način, ne sa onima koji su nepravedni, i recite: „Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama, i u ono što je objavljeno vama,  a naš Bog i vaš Bog jeste - Jedan,    i mi se Njemu pokoravamo." 

Toga ima u Kuranu? 

Подели на овим сајтовима

Али људи, Мухамед је био неписмен.

Ako je muslimanima kuran sveta knjiga, po ovome što piše u pismu, koje čuvaju pravoslavni monasi, postoji doslovce i u kuranu.

Velja je dao izvrsan citat iz kurana, koji je duboko vezan u smisao pisma,kojui kopiju čuvaju monasi.

Po kuranu u citiranom delu, se jasno kaže, da Hrišćani u svojoj veri nisu pretnja muslimanima i ne mogu se svrstati u nevernike, jer Sveto pismo, Knjiga, nema ama baš ni delić pretnje protiv muslimanske vere.

Koliko sam uspeo da shvatim u dva tri minuta, na osnovu ovog citata iz kurana, Muhamedova interpretacija ili ako hoćemo Muhamedovo pismo iako možda nije autentično, ustvari jeste suština ovog kuranskog citata.

Подели на овим сајтовима

они су убрзо насилно пресељени у Месопотамију, што значи да им није издата никаква гаранција.

Muslimani od početka ne poštuju svoj kuran? 

Подели на овим сајтовима

Куран је пун хвала за Мојсија и његов закон, а погледај како су завршила јеврејска племена у Медини. наравно, по Мухамедовом наређењу.

Ovo mi deluje šizofreno od strane muslimana. 

I to sve ako pričamo o zvaničnoj muslimanskoj religiji i njenim plodovima a ne striktno o fanaticima,koji su sa pravom proglašeni teroristima.

Подели на овим сајтовима

Али људи, Мухамед је био неписмен.

Zato se potpisao pecatom u vidu sake, a Alija je bio njegov pisar. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...