Гости Guest Написано Мај 30, 2015 Гости Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Admini i clanovi, raspravljajte se na privatnim porukama, ostavite temu da mozemo da je citamo i pratimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Admini i clanovi, raspravljajte se na privatnim porukama, ostavite temu da mozemo da je citamo i pratimo. Izvinjavam se na uznemiravanju, ali samo želim da dobijem racionalno objasnjenje uklanjanja moga odgovora na LIČNU prozivku jednog moderatora. Odgovor mi je obrisan sa obrazloženjem: "Zeleni je tako hteo"... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Mene samo ovo Rilski interesuje,dakle na konto odnosa SPC sa tkz MPC istorija je duga 50tak godina tog odnosa,taj odnos je doneo nekoliko nerazjasnjenih ubistava kao npr patrijarha Vikentija,mnogo progona,pretnji,tamnicenja kao episkopa Jovana koji nije samo tamnicen nego je brijan,zabranjivan,nije dato da se leci normalno,oduzimane su mu knjige,nisu mu dali da se predstavlja svojom titulom...i pritom takve stvari traju vec skoro 50 godina. O uzurpiranju manastira,crkvi,proterivanju monastva,svestenstva i ostalom da ne pricam. Dakle kako je moguce da poslednji napor tome SPC ulaze sad posle 50 godina i da je to jednako sa poslednjim naporom koji su vec ulozili u slucaj ArtemijaMarka posle samo 4 ili 5 godina loseg odnosa dakle 10 puta manjeg vremenskog perioda...a da pritom sa strane Artemita nije proteran nijedan monah zvanicne SPC,nije uzurpiran nijedan manastir,nijedna crkva,niko nije prebijen,ubijen,utamnicen.... Ovo mi lici na ono kad lokalni baja kojeg mnogi tlace i maltretiraju stalno daje njima koji to rade kao sansu da se pomiri jer zna da nisu losi satro,ali zato maltretira mnogo slabijeg od sebe i na njemu silji ... To je jadno. nemoj tako da pričaš o našoj voljenoj braći MPC...ovde vlada takva ljubav prema njima da to što prekršili kanone nije bitno..Bitno je da je neko nekada bio u Kumanovu 15 minuta i za to vreme stekao pravu sliku, a to je da smo mi krivi za sve. I zato će sada svi da pritisnu naše vladike da isprave nepravdu prema njima jadnima...Ovo je ludilo mozga... Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Свети новомученици, молите Бога за нас! Диван је Бог у Светима Својим. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Свети новомученици, молите Бога за нас! Диван је Бог у Светима Својим. dakle, pokaži i dokaži koliko si pravedna i vrati da ljudi vide kako sam "uvredio" zelenog... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Druga stvar što u budućim pregovorima NIKO ne može SPC i tzv. MPC da stavi u istu ravan i da oni budu ti koji postavljaju uslove za dijalog. Koliko znam oni traže povratak u zakonom propisani poredak. Da li SPC priznaje Svete tajne tzv MPC? Priznaje li Svete tajne Akakijevaca i Artemijevaca...Odgovor je isti, zar ne? poenta je u ovome Dobar način i zlo čini dobrim Starac nam je govorio da sve sto činimo, činimo na dobar način. Starca je jednom prilikom posetio neki brat. Dok se starac pripremao da ga posluži ratlukom i vodom, brat je primetio da je kroz prozor sobe uletela pčela. Uzeo je list papira i pokušao da je istera, udarajući je tim papirom. Medjutim, njegov trud je bio uzaludan. Kad je video šta radi, starac mu je rekao: "Ne, blagosloveni, pčela neće otići ako je ne oteraš na dobar način! Evo, pogledaj! Ovo je dobar način da se ona istera!" Starac je prišao i položio dlan. Pčela je sletela na njegovu ruku, a on je zatim ruku ispružio kroz prozor i pčela je odletela."Dobar način pomaže i u najgorim slučajevima", objasnio je starac. "Drevni Oci su naglašavali da dobar način i zlo čini dobrim dok, naprotiv, zao način i od dobra načini zlo!" Starac Pajsije Svetogorac Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 poenta je u ovome ostavi se relativizacije...MPC je u raskolu...Za taj raskol nije kriva SPC. Isto tako, SPC nije u obavezi, niti treba da prihvata ultimatume za početak pregovora koje joj servira neka pseudocrkvena sekta. Баба, Pontifex Emeritus and Рилски је реаговао/ла на ово 3 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Grešiš! Ne relativizujem jer je jasno šta su činjenice. Kritikujem tvoj način ali eto - jedne iste reči ljudima znače sasvim različite stvari. Šta ćeš, dešava se - čak vrlo često : ) Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Grešiš! Ne relativizujem jer je jasno šta su činjenice. Kritikujem tvoj način ali eto - jedne iste reči ljudima znače sasvim različite stvari. Šta ćeš, dešava se - čak vrlo često : ) Ja samo stvari postavljam na pravo mesto i definišem ih onakvim kakve jesu...Ništa više..u protivnom osećao bih se prljavim naspram svim onim mučenicima koji su svašta doživeli od tvoje makedonske "braće"... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Pa onda ok, budi ono što jesi. I sam Bogu kaže - Ja sam onaj koji jesam (Izlazak 3,14). Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Pa onda ok, budi ono što jesi. I sam Bogu kaže - Ja sam onaj koji jesam (Izlazak 3,14). stvar je u tome što si ti opterećen emocijama...voliš Makedonce i to je legitimno i lepo...Ali ovde je situacija čista, dok njihovi postupci za ovih 50 godina nisu bili čisti...zato mi nije jasna zašto si dizao svu ovu halabuku oko nečega što je i detetu jasno... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Ne volim ih ništa više nego npr Grke ili Švedjane... ali ok, vidim da ništa pametno neće izaći iz ovog našeg natpevavanja pa bih, za promenu, da podelim sa auditorijumom status jedne sestre veroučiteljice sa fbooka, urnebesan je „Умеће народ Божји да препозна и разлучи искреност од неискрености, јер памти све претходне догађаје“ - доктор теологије Марко Радосављевић (бивши монах Артемије и бивши епископ рашко-призренски) и самостални тумач вере православне. ***** Свети Григорије Нисијски саркастично приказује еуфорију која је владала у Константинопољу (који описује као узаврели казан) уочи Другог Васељенског сабора, те каже: "Неки који су се тек јуче или прекјуче отргли од најтежих физичких послова, одједанпут су постали професори богословија. А други опет који су изгледа били слуге, које су толико пута извлачиле батине да су морали да побегну од ропског рада, сад пуни неке важности филозофирају о појму Недокучивости. Свугде је много таквих људи: по улицама, трговима, на раскрсницама. То су трговци платном, мењачи новца, продавци намирница. Ти их питаш за новац, а они одговарају:"Отац је виши од Сина". Желиш да се обавестиш да ли је спремљено купатило, а они кажу:"Син је постао из непостојећег". александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Zašto je moj odgovor @Dani obrisan? Ја нисам ништа обрисала! lab_man је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Ја нисам ништа обрисала! Nisi obrisala ti, već Dragana. Procitaj odgovor i slobodno reci jesam li te njime na bilo koji način uvredio. Izneo sam samo svoj stav, koji nije isti kao tvoj, ali u tome je valjda i suština pisanja na forumu... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Ne volim ih ništa više nego npr Grke ili Švedjane... ali ok, vidim da ništa pametno neće izaći iz ovog našeg natpevavanja pa bih, za promenu, da podelim sa auditorijumom status jedne sestre veroučiteljice sa fbooka, urnebesan je „Умеће народ Божји да препозна и разлучи искреност од неискрености, јер памти све претходне догађаје“ - доктор теологије Марко Радосављевић (бивши монах Артемије и бивши епископ рашко-призренски) и самостални тумач вере православне. ***** Свети Григорије Нисијски саркастично приказује еуфорију која је владала у Константинопољу (који описује као узаврели казан) уочи Другог Васељенског сабора, те каже: "Неки који су се тек јуче или прекјуче отргли од најтежих физичких послова, одједанпут су постали професори богословија. А други опет који су изгледа били слуге, које су толико пута извлачиле батине да су морали да побегну од ропског рада, сад пуни неке важности филозофирају о појму Недокучивости. Свугде је много таквих људи: по улицама, трговима, на раскрсницама. То су трговци платном, мењачи новца, продавци намирница. Ти их питаш за новац, а они одговарају:"Отац је виши од Сина". Желиш да се обавестиш да ли је спремљено купатило, а они кажу:"Син је постао из непостојећег". Mocarte, po stoti put naglašavam javno da nisam teolog, ali sam toliko pismen, pametan i školovan što u zemlji, što vani da mogu da protumačen kanon SPC-a..I gle čuda, kojim slučajem Sabor SPC-a deli moj stav, pa bi vi odavde da pritisnete malo vladike da ga promene. I zato te molim da aludiranje na moje zanimanje ostaviš po strani u raspravama.. BDW. šta si ti po zanimanju, kada se već baviš mojim? Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука