Jump to content

Свети Архијерејски Сабор 2015. године

Оцени ову тему

Препоручена порука

Је л' може именом и презименом, да не идем код Жапца, месног врача, да ми одгонетне?

ni ja bas nista ne razumem...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Мени не иде у главу да је мањина добила већину.

pa i nije...vikarni episkopi, cini mi se da nemaju pravo glasa, neki su povukli potpise i to je to...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

Подели на овим сајтовима

Sta znam ta prica,gresni ste,oduzimo vam eparhiju,a onda ostajete u episkopskom dostojanstvu i sluzite liturgiju (koja bi trebala biti najsvetije) nekako mi ne ide.

Ako je neko gresan toliko da mu se oduzme eparhija,pa taj ne moze sluziti liturgiju,vec mu se morati odrediti i neka epitimija ili to samo vazi sa vernike? Meni je i dalje nejasno da vladika Kacavenda posle svih optuzbi i dalje bez problema sluzi liturgiju npr.

ili jeste ili nije,nije valjda upravljanje eparhijom ili puko upravljanje i vodjstvo u eparhiji najsvetije za spc.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Резултат 1:1

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Братски :)

:good2: 

Још кад се узме у обзир да је на домаћем терену изједначено... :bendoff:

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

:good2:

Још кад се узме у обзир да је на домаћем терену изједначено... :bendoff:

Golube, ne likuj...Realno gledano, sem prgave naravi i političke pristrasnosti, Filaret je mnogo manje zaslužio raščinjenje od nekih koji sede i dalje...i niko ih ne dira, sem javnosti...

Подели на овим сајтовима

Golube, ne likuj...Realno gledano, sem prgave naravi i političke pristrasnosti, Filaret je mnogo manje zaslužio raščinjenje od nekih koji sede i dalje...i niko ih ne dira, sem javnosti...

Не ликујем, само констатујем...

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Сарказам и цинизам нису докази. Заборављате да је до пре пар година било незамисливо да се ИКО од епископа артемијевско-никаноровског кова макар и помене као проблем. Јер је свако помињање имена Артемије, Никанор и и и било напад на Цркву и самога Бога. И требало је много стрпљења и снаге да се отпочнe уклањање неуклоњивих и незаменљивих. Јер тек када се уклоне они који задржавају раст и раскривање Цркве као Тајне Царства, када се уклоне они који док расту Логоса "смањују" и народ обмањују, можемо се надати да средиште вере постане само Царство. Док се не уклоне ти који задржавају средиште Цркве ће бити форма, традиција, српство, незнање, примитивизам, одбрана светосавља, православља итд итт. Али почело је и назад се не може. Или ће победити јединство вере и љубави или себичност и сујета. Ја сам на страни Патријарха и Митрополита, безусловно. А није да носу имали и велике и мале промашаје у животу. Али Бог не гледа на лице но на срце.

Подели на овим сајтовима

Сарказам и цинизам нису докази. Заборављате да је до пре пар година било незамисливо да се ИКО од епископа артемијевско-никаноровског кова макар и помене као проблем. Јер је свако помињање имена Артемије, Никанор и и и било напад на Цркву и самога Бога. И требало је много стрпљења и снаге да се отпочнe уклањање неуклоњивих и незаменљивих. Јер тек када се уклоне они који задржавају раст и раскривање Цркве као Тајне Царства, када се уклоне они који док расту Логоса "смањују" и народ обмањују, можемо се надати да средиште вере постане само Царство. Док се не уклоне ти који задржавају средиште Цркве ће бити форма, традиција, српство, незнање, примитивизам, одбрана светосавља, православља итд итт. Али почело је и назад се не може. Или ће победити јединство вере и љубави или себичност и сујета. Ја сам на страни Патријарха и Митрополита, безусловно. А није да носу имали и велике и мале промашаје у животу. Али Бог не гледа на лице но на срце.

pazi da te ne čuje nadležni Episkop... :)))

Подели на овим сајтовима

Вест из Политике:

"На предлог патријарха Иринеја владика Филарет остаје епископ у Епархији милешевској, што су сви епископи прихватли акламацијом, саопштено је „Политици” из врха Српске православне цркве. Филарет ће ,до следећег пролећног засадања Сабора, остати на челу те епархије. Ова одлука може се сматрати компромисом имајући у виду да је на Сабору разрешен епископ канадски Георгије. Тако су при крају Сабора помирене две струје владика  СПЦ, од којих је једна била за разрешење оба епископа а друга за  њихово правично суђење".

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Duh Sveti upravlja nasom Crkvom, mirno spavajmo.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Добар овај ријалити, треба неко време да по'ваташ ликове - ко је с ким, ко против кога, ал' занимљиво кад се уходаш.

Надам се да ће од следеће сезоне бити омогућено публици да гласа.

Подели на овим сајтовима

Ne znam, za mene je ovo samo još jedan dokaz da episkopi žive u balonu, totalno van sveta.

Dok oni dve nedelje (sic!) raspravljaju o dvojici omatorelih deka, koji će uskoro Gospodu na istinu, nijedno suštinsko i praktično pitanje vezano za crkvu se ne rešava.

Sve stoji, život prolazi. Beogradu fale najmanje 100 i kusur sveštenika. Dobar deo sveštensva sastavlja kraj sa krajem po Srbijici. Narod nema pojma o veri. Crkve sve praznije.

Veroučitelji sa porodicama trunu u nekim šupama. Bože sačuvaj, strašno!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...