Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Браћо моја,хајмо лепо да гледамо своја посла. Да живимо Христом, и да се спремамо за сутрашњи празник. Наше примарно назначење је управо то, а не да се бавимо оговарањем и пљувањем. АМАН ..где видиш ти оговарање.. и где је побогу пљување? Очигледно да многи људи из Цркве тешко одвајају разговор о озбиљним проблемима од оговарања. Таскво понашање је својствено некима који нити су Православни нити су пак Хришћани. Него су одељенио, одсечени .. истргнути од поменутих .. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Зашто мислиш да је Синод против смене мати Јелене? Зато што је +Јустин испарва послушао препоруке које су му стигле из тог истог Синода, а онда их релативизовао својим новим одлукама о ''помоћницама'' и њиховим специјланим овлашћењима. .. отприлике .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Зато што је +Јустин испарва послушао препоруке које су му стигле из тог истог Синода, а онда их релативизовао својим новим одлукама о ''помоћницама'' и њиховим специјланим овлашћењима. .. отприлике .. Откуд знаш какве је препоруке +Јустин добио? Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Aman radite sta hocete! Kad se zakacite za nesto, ko pijan za plot! Mилена КШ and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Istina je! Samo jedan detalj sa nedeljne liturgije u Žiči: kada je izašao sveštenik na Veliki vhod i krenuo sa pominjanjem, kako već to ustaljeno ide po poretku, umesto igumanije Jelene pomenuo je igumaniju Naumu; dakle: "Pomeni Gospode igumaniju Naumu i sestrinstvo svete obitelji ove". A iz naroda je krenuo bio protest i žamor: "Jelenu, Jelenu!!!" ... toliko. Čuo sam da su monahinje ozbiljno zapretile da će napustiti Žiču. Mislim da će SA Sabor rešiti stvari. Јефимија Крунић, w.a.mozart and Рилски је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Aman radite sta hocete! Kad se zakacite za nesto, ko pijan za plot! Зашто тако потпуно затворених очију гледаш на ствар. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PowerCat Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 @rilskiKao prvo, nisi odgovorio ni na jedno moje postavljeno pitanje. Dakle, opet pitam: ODAKLE TO?Monahinje su dale izjavu za BLJUC, odakle je i sve krenulo, jer je i POLITIKIN tekst očigledno kolaž cele priče. A što se mene lično tiče, vladika je odgovoran jedino zbog toga što radi svoj posao. Jer po toj tvojoj analogiji, i SINOD je "kriv" što je ovo sa +Georgijem dospelo u medije. Kao drugo, već nekoliko puta se istresaš na nedoličan način na našu sestra Draganu Milošević, što ti baš ne priliči. Treće, ovo što piše LEPI, da je iz naroda krenu žamor i protest, mene to neodoljivo podseća na bivšeg vladiku Artemija, jer su tako i njemu skandirali. Opet pitam: ZAŠTO BI NEKA UPRAVA BILA NEDODIRLJIVA! I zašto se podiže velika frka sada kada je igumaniji Jeleni vraćen čin?!?! PAMETNOME DOSTA!!!! A za ovo GLAVNA MAČKO zahvaljujem se od srca, jer mi daje na bitnosti isto onoliko koliko i pretencioznost na PRAVU ISTINU!!!!Savet dana: Calm down and check your spelling! Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 mene to neodoljivo podseća na bivšeg vladiku Artemija, jer su tako i njemu skandirali. Pa jeste, i mene isto. I zašto se podiže velika frka sada kada je igumaniji Jeleni vraćen čin?!?! E, ali nije! Da jeste, ne bi juče pominjali Naumu kao igumaniju. Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Откуд знаш какве је препоруке +Јустин добио? Mени је нејасно како ти незнаш .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PowerCat Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Pa jeste, i mene isto. E, ali nije! Da jeste, ne bi juče pominjali Naumu kao igumaniju. Kako nije vraćen čin?!?! Pogledaj moj prvi post i linkove. Na prvom protosindjel daje konkretnu izjavu za RTS, a u drugom na služenju u subotu igumanija Jelena sedi pored vladike u tronu i ima krst. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Kako nije vraćen čin?!?! Pogledaj moj prvi post i linkove. Na prvom protosindjel daje konkretnu izjavu za RTS, a u drugom na služenju u subotu igumanija Jelena sedi pored vladike u tronu i ima krst. Pa da, stvarno je tako! (pitanje za sve) Ali, zašto bi onda juče pominjali monahinju Naumu?Zašto bi vikali iz naroda: "Jelenu, Jelenu"? (to mi ispričali ljudi koji su bili tamo na licu mesta) ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 mene to neodoljivo podseća na bivšeg vladiku Artemija, jer su tako i njemu skandirali. Pa jeste, i mene isto. АМИН, на оба поста.. овде се очигледно сви потпуно слажемо Неодољивост потсетивости на монаха Артемија а ускоро расколника Марка, тј давнонепостојећег Владику Артемија, је сваким даном све већа и већа .. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PowerCat Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Pa da, stvarno je tako! (pitanje za sve) Ali, zašto bi onda juče pominjali monahinju Naumu?Zašto bi vikali iz naroda: "Jelenu, Jelenu"? (to mi ispričali ljudi koji su bili tamo na licu mesta) ... Ja zato i postavljam pitanje, jer mi ovde nešto opasno smrducka. A ljudi hoće svašta zlonamerno da prepričaju i tumače,.. A možda se ipak radi o onome o čemu je Solomon govorio u prethodnj temi?!?!? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Kao drugo, već nekoliko puta se istresaš na nedoličan način na našu sestra Draganu Milošević, što ti baš ne priliči. Незнам какви су ти то изрази попут ''истресаш'' ..ни мало пристојни иначе. Ја се нинаког не истресам јер то је нешто потпуно другачије. Али овде ћу само то повезати са оним што сам већ поменуо. На жалост, код многих људи из Цркве осетљивост искреног разговора и примедбе да неко из Цркве није у праву, прерасла је у преосетљивост па онда у искреном и добронамерном разговору, чак и аргументованом, виде оговарање и злонамерност, а код примедби виде ''истрисање'' и штогод .. Тужно, јадно, чемерно .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Можда би било корисно за читаоце да се каже која су тачно права владике према монасима и обрнуто. Да ли владика има право да смени игумана и да нареди монаху премештај или је за то потребна још нечија сагласност, манастирског братства како пише у тексту Политике или нешто друго. Да ли је владика везан нечим када доноси одлуке (у смислу да мора да их образложи, да се позове на неки разлог и сл.) или је све до његове воље? Vladika je vlast u eparhiji. Monasi su se samim ulaskom u cin obavezali na apsolutnu poslusnot. Jedino ako SA Sabor dovede neku odluku nekog episkopa u pitanje, onda on njima polaze racun. Tako Crkva funckionise, i potpuno je nejasno zasto se pokrecu ovakve teme. Licno nemam pojma ni ko je ni kakav je ep. Justin, niti ko je i kakva je m. Jelena. To je sve sasvim nebitno za poredak stvari u Crkvi, i cudi me da vi ljudi hriscani to ne znate. Zar ste zaboravili kako je veliki Zlatoust reagovao na jedan krajnje nepravedan progon kome je bio podvrgnut? Mahnite se corava posla, i pustite naklapanja i senzaciologiju dnevne stampe. Макрина, Mилена КШ, Драшко and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука