Jump to content

Да ли се пости Ђурђевдан 2015. године?

Препоручена порука

Kad je seoska zavetina tesko je izdejstvovati da se kuce spreme posno. To je druga prica.  

Сеоска заветина је празник Свете тројице. Али у пракси је Ђурђевдан.

А jel vas neko okupao danas, onako namerno?

Мене није. Не купам се на Ђуђевдан намерно иако живим у Тимочкој крајни, леглу мађија. :) Без обзира што сам прошле године у дворишту пронашао јаје... Ем сам се огрешио о пост, ем још паганин  да будем. Било би превише ;)

Подели на овим сајтовима

@@Милан Ракић,

Е, не важи се то. Тако се мож купаш кад хоћеш.

Ово набасаш у село које слави; и сеоска омладина те полије са хладну чесмовачу.

Ниједан им не промакне.

Немој Драганче тако...

Ја сам у тазбини тренутно, јер они славе... И од синоћ ме старац (таст) само полива... Ја се браним, ал` не вреди 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Само да се упишем у клуб "грешника",који се омрсише на данашњи дан... :stadaradim:

п.с. печење је било изврсно  :good2:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Uhvatili  se oko jednog dana da se u sitna crevca prepiru posti li se, ne posti se, i  jos nazivaju gresnima :0222_shocked:  one koji su spremali ili jeli mrsno iako Vladika Amfilohije i drugi dokazani povdiznici smatraju da se ne posti...  Evo ide vam (nam) Petrovski post sa 5 sedmica pa cemo se dovoljno napostiti,

bez brige  :ekstra:

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...