Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 Управо сада, Кратос рече Kao što rekoh kao đavo od Krsta,menjaš pitanje ,sve ćeš da uradiš samo da ne odgovoriš jer znaš da ćeš time da uništiš teološku koncepciju o Bogočoveku. Se ti drogiraš? Si dobio odgovor? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Archan631 Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 пре 9 минута, Матусал рече Гопод је зачет безгрешно ... Bezgrešno začeće se odnosi na bogorodicu i pravoslavni to učenje osuđuju kao katoličku jeres. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A drugi su samo osuđeni na datum? Ако је св.Василије и св Александар свирски по мени осуђени на датум, мислим да и огромна већина других јесте такође. пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Iako su proslavljeni u Hristu potpuno poput svetitelja? Па чак и тако. пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A ostali koji su vazneseni u kakvom su oni sad stanju osim Bogorodice? Знам само за св Илију и Еноха. Али за њих има објашњење да не иде да човек не окуси смрти, тако да ће страдати у задња времена од руке оног. А ако су већ сада у есхатолошком телу, то не би било могуће. Не знам стварно а и глупо је да нагађамо у ком су стању сад али васкрсли сигурно нису јер нису ни умрли. Не знам бива ли есхатолошког тела без смрти. Не кажем да је немогуће, него питам бива ли га? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Se ti drogiraš? Si dobio odgovor? Nisam.Evo drugog pitanja.Kada Hristos kaže Ocu da ga je ljubio pre postanja sveta i da mu je bio u naručju el je Logos bio u telu?Ajde da vidim kako ćeš sad da se vadiš... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 Управо сада, Кратос рече Nisam.Evo drugog pitanja.Kada Hristos kaže Ocu da ga je ljubio pre postanja sveta i da mu je bio u naručju el je Logos bio u telu?Ajde da vidim kako ćeš sad da se vadiš... Kada kaže Hristos Ocu da ga je ljubio pre postanja sveta.... I sad ti mene pitaš kako je Hristos izgledao pre postanja sveta, el me to pitaš? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 пре 12 минута, Давор73 рече Рекох, мислим да је она изузетак и да јесте у есхатолошком телу већ за ралику од свих осталих. Прелазно решење. Шта рећи, када смо ограничени временом и простором. Видиш по оцу Јустину се приликом васксења од тела узима само суштина, тј. У самој суштини ми носимо облик по коме нас је Бог замислио у својој парадигми. Да ли ће он да скупља наше честице то је питање. По Златоустом оно што остаје и трули у гробу није тело него трулежност његова. Треба то мало размотрити, простудирати оце па изнети неки нормалан закључак. У крајњем исповедању које ми у времену имамо логично је рећи чекам васкрсење мртвих, то је наше стање и перцепција, да ли се она по смрти мења најбоље би било питати мртве. Давор73 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Kada kaže Hristos Ocu da ga je ljubio pre postanja sveta.... I sad ti mene pitaš kako je Hristos izgledao pre postanja sveta, el me to pitaš? El imao telo pre postanja sveta?Znači nema sveta,postoji samo Bog Sveta Trojica,da li Logos ima telo? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 пре 4 минута, Давор73 рече Ако је св.Василије и св Александар свирски по мени осуђени на датум, мислим да и огромна већина других јесте такође. Па чак и тако. Знам само за св Илију и Еноха. Али за њих има објашњење да не иде да човек не окуси смрти, тако да ће страдати у задња времена од руке оног. А ако су већ сада у есхатолошком телу, то не би било могуће. Не знам стварно а и глупо је да нагађамо у ком су стању сад али васкрсли сигурно нису јер нису ни умрли. Не знам бива ли есхатолошког тела без смрти. Не кажем да је немогуће, него питам бива ли га? Mislim da ne biva eshatološkog tela bez smrti. Давор73 and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 пре 1 минут, Кратос рече El imao telo pre postanja sveta?Znači nema sveta,postoji samo Bog Sveta Trojica,da li Logos ima telo? Kratose živ ti meni bio, suštinu Boga niko ne može poznati. Матусал је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Kratose živ ti meni bio, suštinu Boga niko ne može poznati. Nema to veze sa suštinom.Reč je o Ipostasi,ali nisam ni očekivao da ćeš bilo šta reći. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Nema to veze sa suštinom.Reč je o Ipostasi,ali nisam ni očekivao da ćeš bilo šta reći. Ti se drogiraš kad postavljaš takva pitanja. Ko može znati kakav je Bog pre stvaranja sveta, kad se Bog nama otkriva u Svetoj Trojici Ocu Sinu i Duhu Svetome, da li ti razumeš da me pitaš kakva je Božja suština pre postanka sveta? Kakav je odnos unutar Trojice pre postanka sveta, to me pitaš čoveče. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 пре 8 минута, Archan631 рече Bezgrešno začeće se odnosi na bogorodicu i pravoslavni to učenje osuđuju kao katoličku jeres. Господ је зачет од Духа Светога и не носи последицу прародитељско греха осим слабости људске природе. Католици су хтели да исто припишу и Богородици што ми сматрамо за јерес. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 @Матусал Истина је да не знамо ништа, али истина је да треба и разменити мишљења па можда нешто и сазнамо. На то смо и позвани уосталом. Е сад, што нисмо апостоли шта да се ради. Ваља причати докле год не почнемо преозбиљно да се схватамо... Видиш, има нешто у оном твоме о трулежности, нпр. Свиђа ми се концепт. Ал` да нисам куцкао ко суманут тешко да бих на то натрчао скоро. Тако кажем, ваља се куцкати.. Матусал and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 Скоро сви оци говоре да смо ми у унутрашњем човеку васкрсли са Христом и да наш живот и није ништа друго него сривени живот у Христу кроз стални доживљај васкрсења. Volim_Sina_Bozjeg and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Мај 8, 2017 Пријави Подели Написано Мај 8, 2017 Браћо , не замерите ...ваља устати ујутро. Свако добро... Матусал and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука