Jump to content

Dusa i mozak

Препоручена порука

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Na Tavoru se Hristos probrazi pred svojim učenicima.

Мислим да није иста врста преображења у питању. Испашће да је васкрсао и пре него што је умро.

Подели на овим сајтовима

Pa kad su mu takvi kao i ti i objašnjavali :))

Takvu nakaradno shvatanje stanja ljudske duše nakon smrti imaju obično sektaški protestanski umovi što sam ti i ukazao na samom startu.Za tebe je zajednica sa Bogom blejanje.Cccccc....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Давор73 рече

Мислим да није иста врста преображења у питању. Испашће да је васкрсао и пре него што је умро.

Vaskrsenje može biti atemporalno.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Отац Јустин : Како ће устати мртви? у каквом ће телу доћи?" - то су стара коринтска питања, стара и увек нова (1Кор.15,35). Но Апостол Павле је на њих богомудро одговорио: "Безумниче! ти што сејеш неће оживети ако не умре. И што сејеш не сејеш тело које ће бити, него голо зрно... А Бог му даје тело како хоће, и сваком семену своје тело... Тако и васкрсење мртвих: сеје се за распадљивосш, а устаје за нераспадљивост;... сеје се тело телесно, а устаје тело духовно (1Кор.15, 36-44). То значи: суштину зрна, њено тајанствено узрастање води Бог (ср. 1 Кор. 3,5-9); тело телесно тајанственим начином постаје духовно: суштину тела и духа, суштину личности човечје зна само Бог, отуда и васкрсење личности бива Богом: од телесног тела Бог узима при васкрсењу оно што сачињава суштаствени део човечје личности; у својој последњој суштини и материја је духовна, и тело је - духовно тело.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Takvu nakaradno shvatanje stanja ljudske duše nakon smrti imaju obično sektaški protestanski umovi što sam ti i ukazao na samom startu.Za tebe je zajednica sa Bogom blejanje.Cccccc....

Ne nego su tvoja objašnjenja te zajednice takva da izazivaju kod onoga ko te čita blejanje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Давор73 рече

On baš to i veruje.On čak i ima telo pre ovaploćenja,i stradao je pre ovaploćenja,i vaskrsao je pre ovaploćenja na nadvremenskom nivou.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ne nego su tvoja objašnjenja te zajednice takva da izazivaju kod onoga ko te čita blejanje.

Ja to nigde nisam ni objašnjavao ali postoji predanje Crkve i učenje svetih oataca o tome a to je za tebe blejanje.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

On baš to i veruje.On čak i ima telo pre ovaploćenja,i stradao je pre ovaploćenja,i vaskrsao je pre ovaploćenja na nadvremenskom nivou.

To ti lupeteš i radujem se zbog tebe.

Подели на овим сајтовима

To ti lupeteš i radujem se zbog tebe.

To si ti pisao zajedno sa eshatološkom ekipicom.Sve stoji.Ko hoće može da čita šta si sve izlupetao.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vaskrsenje može biti atemporalno.

Преведи ти мени ово. Несам школовао...) Ако мислиш привремено мислим да си у праву, не верујем да је Тавита васкрснута на вечност, а ни удовичин син.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ja to nigde nisam ni objašnjavao ali postoji predanje Crkve i učenje svetih oataca o tome a to je za tebe blejanje.

Bezobrazan si i ne čitaš kako pišem, prema tome ovakvi komentari su pravo blejanje.

Jesam li ja navodio nekog svetitelja kojeg sam čitao i rekao da je to bilo za mene doživljaj blejanja duša na nebu?

Ne. Nego upravo ovakvi kao i ti koji sve znaju i govore o dušama na nebu a pri tom sve se svodi na obično čekanje i bleju kod mene izaziva takvu reakcijuu.

Saberi se.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

To si ti pisao zajedno sa eshatološkom ekipicom.Sve stoji.Ko hoće može da čita šta si sve izlupetao.

To ti lažeš i nije ti prvi put.

To kerovi rade laju iako nemaju razlog.

Подели на овим сајтовима

Bezobrazan si i ne čitaš kako pišem, prema tome ovakvi komentari su pravo blejanje.

Jesam li ja navodio nekog svetitelja kojeg sam čitao i rekao da je to bilo za mene doživljaj blejanja duša na nebu?

Ne. Nego upravo ovakvi kao i ti koji sve znaju i govore o dušama na nebu a pri tom sve se svodi na obično čekanje i bleju kod mene izaziva takvu reakcijuu.

Saberi se.

Čitaj katihizis svetoga vladike Nikolaja.

Подели на овим сајтовима

To ti lažeš i nije ti prvi put.

To kerovi rade laju iako nemaju razlog.

Ima tema ,sve piše,ko hoće može da pročita.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...