Jump to content

Dusa i mozak

Препоручена порука

Управо сада, Кратос рече

I?kakve sad ovo veze ima sa svešću duše nakon smrti?

Nikakve samo što duševno telo mora da oživi kao duhovno telo.

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Давор73 рече

Наравно да нема. Него је питање да ли су душе које је Господ увео у рај после његовог распећа васкрсле и телом, или су као душе само промениле место обитавања, уз "гаранцију" да ће се једном и васкрслим телом једном ту населити . Шта ти кажеш?

Ja sve više i više mislim da jesu.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Не одбацујем ту могућност али ми је мање вероватна. Опет има једна посланица ап Павла. чита се на опелима и сахранама када овај јасно прича како ће се " кад труба затруби" мртви подићи из земље и заједно са онима који се нађу живи бити вазнети  на небо " у сусрет Господу". Генерално, поента је да иако праведни душом до тог времена ипак неће бити васкрснутих тела док Господ не дође. На крају крајева и символ вере каже: Чекам васкрсење мртвих...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nikakve samo što duševno telo mora da oživi kao duhovno telo.

Jairova kći

A On izagnavši sve uze je za ruku, i zovnu govoreći: Devojko! Ustani! 55 I povrati se duh njen, i ustade odmah; i zapovedi da joj daju neka jede. 56 I diviše se roditelji njeni. A On im zapovedi da nikome ne kazuju šta je bilo.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Сад ми још нешто паде на памет. Шта ћемо са моштима светих? Св Василије Острошки нпр..или св Александар Свирски...итд..?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Давор73 рече

Не одбацујем ту могућност али ми је мање вероватна. Опет има једна посланица ап Павла. чита се на опелима и сахранама када овај јасно прича како ће се " кад труба затруби" мртви подићи из земље и заједно са онима који се нађу живи бити вазнети  на небо " у сусрет Господу". Генерално, поента је да иако праведни душом до тог времена ипак неће бити васкрснутих тела док Господ не дође. На крају крајева и символ вере каже: Чекам васкрсење мртвих...

I ja čekam.

Pavle po sećanju govori o poslednjoj trubi koju ćemo mi smrtnici čuti, to je naša smrt i prelazak u večni život sa Isusom Hristom u samome Hristu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Давор73 рече

Сад ми још нешто паде на памет. Шта ћемо са моштима светих? Св Василије Острошки нпр..или св Александар Свирски...итд..?

A šta ćemo sa onim drugima koji su istruleli ili koje su spalili?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bog će ponovo da im stvori tela.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Jairova kći

A On izagnavši sve uze je za ruku, i zovnu govoreći: Devojko! Ustani! 55 I povrati se duh njen, i ustade odmah; i zapovedi da joj daju neka jede. 56 I diviše se roditelji njeni. A On im zapovedi da nikome ne kazuju šta je bilo.

И гле, завјеса храма раздрије се на двоје, од горњега краја до доњега; и земља се потресе, и камење се распаде;

52

И гробови се отворише, и устадоше многа тијела светих који су помрли;

53

И изишавши из гробова по васкрсењу његову, уђоше у свети град и показаше се многима.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Хоћу само да ти кажем да ови још нису васкрсли...А ако је ико достојан и ако је иког Христос прославио онда је њих. Па не васкрснуше до свеопштег васкрсења у пуном смислу те речи. Нетрулежни јесу али не и васкрсли. А да им је душа жива и да су они живи, сведоче њихова дела.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Давор73 рече

Хоћу само да ти кажем да ови још нису васкрсли...А ако је ико достојан и ако је иког Христос прославио онда је њих. Па не васкрснуше до свеопштег васкрсења у пуном смислу те речи.

Zašto nisu zbog moštiju?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zašto nisu zbog moštiju?

Нејасан си. Фали ти зарез чини ми се. Али ако сам те схватио на шта мислиш, онда бих рекаоо да њихове мошти ЈЕСУ њихова тела. А она нису васкрсла иначе ни би изгледала како изгледају нити би вероватно била ту где јесу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...