Jump to content

Mali kviz knjizevnosti...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Not to pick bad from bad, but by bad mend!
...не да одабере лоше из лошег, већ да лошим поправи...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

a koji lik?
Отело...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Jedan od najčistijih likova, Dezdemona iz Otela

U prevodu stoji

Nek' mi Bog dâ
takve osobine
Da mi se duša - od zla ka vrlini vine!

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

@@Драшко,... not to copy people who do bad things but learns from them how to be a better person...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Jessy, šalio sam se za Lorensa, pogodila si - mada mu je puno ime

David Herbert Richards Lawrence

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Desdemona
joooj oh...."she''..

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Jessy, šalio sam se za Lorensa, pogodila si - mada mu je puno ime
bas htedoh da te pitam..... :nene:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Rakic mrzeo zene i alkohol (sovinista obican)

Ово ми још стоји у глави , не могу да пређем преко тога. :) Молим те образложи ово за жене. Он је писао предивне љубавне песме, не могу да га замислим као женомрсца. Да ли си то написала само због "Искрене песме"?

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

"Искрене песме"

Meni je malo ta pesma " sumnjiva" :.mislise.  Zbog onoga :

A ti ces bedna zeno kao vazda

slusati ove reci lazne..

Mada, sve ostalo u pesmi je bas dobro i na mestu. Ali ovaj stih...nekako... sFun_bat

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

@@Adelaida

Та песма би комотно могла да има своју тему на форуму. Отвара очи наивним девојкама какав мушкарац може да буде скот и колико је јака моћ пожуде. У стању смо да паднемо веома ниско ради задовољења својих нагона... 

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...