Jump to content

Препоручена порука

Pričamo bre Nikola o našoj kući, ja zaista ne verjem, da ti u svojoj kući ostaviš prljave sudove i kažeš Bog će to uraditi.

Па да ли ти уопште имаш како да "опереш судове" - да то није мало гордо? 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Najbolji uvid o tome kako je u Srbiji je kad se pogleda koliko ljudi odlazi odavde. Broj je otprilike između 10.000-30.000 ljudi svake godine. Po tome smo 2013. bili četvrti u svetu (iza Alžira, Burundija i još nekog, ne sećam se koja beše zemlja), a prvi u regionu. Znači, svake decenije maltene jedan grad veličine Niša ili Novog Sada napusti zemlju.

Nažalost, ali tako je...

Подели на овим сајтовима

Тачно је то, апсолутно. Само, колико сам ја упознат са ситуацијом, људи из те вертикале никада не изађу. Лепо им тако и што би то сад делили са другим.

Што заправо и није вертикала, јер да јесте било би и другог, ал ајд ти њима то објасни кад су они убеђени да јесте. :)

Ма какви, права вертикала је таква да не дозвољава било какво поседовање, онда си заправо најпослушнији. Е сада! Могуће је да Бог не дозвољава тек тако помоћ некоме, већ жели да тог неког нечему научи, да је Он тај коме се треба обраћати - али свакако ја нисам Божији адвокат и не могу ово да тврдим.

Повремено видим по себи да ма колико коме нешто причао и објашњавао, ако се он не окрене ка горе, џабе то. Још сам и ја испао из односа. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Najbolji uvid o tome kako je u Srbiji je kad se pogleda koliko ljudi odlazi odavde. Broj je otprilike između 10.000-30.000 ljudi svake godine. Po tome smo 2013. bili četvrti u svetu (iza Alžira, Burundija i još nekog, ne sećam se koja beše zemlja), a prvi u regionu. Znači, svake decenije maltene jedan grad veličine Niša ili Novog Sada napusti zemlju.

Nažalost, ali tako je...

S druge strane, to nesto govori i o ljudima koji odlaze ili su otisli... ili barem o jednom dobrom delu njih...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

S druge strane, to nesto govori i o ljudima koji odlaze ili su otisli... ili barem o jednom dobrom delu njih...

Da pričamo o nama što smo ostali?

Šta misliš obi o Srbiji danas i u tvojoj ulozi, kao ukućana, zajedničke nam kuće?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Па да ли ти уопште имаш како да "опереш судове" - да то није мало гордо? 

Imam čistom vodom koju nam je Bog dao.

A da li ti ćutiš kad ti neko prlja (smem da kažem krevet, jer po tebi pošto krevet svi nemaju može da bude gordo?) 

Подели на овим сајтовима

Imam čistom vodom koju nam je Bog dao.

A da li ti ćutiš kad ti neko prlja (smem da kažem krevet, jer po tebi pošto krevet svi nemaju može da bude gordo?) 

Ок, да чујемо план. Осим што кукумачеш, дај конкретан пример како би помогао Србији. 

Подели на овим сајтовима

Ок, да чујемо план. Осим што кукумачеш, дај конкретан пример како би помогао Србији. 

Za početak, da izbijemo lažni optimizam, koji ključa na sve strane i koji je postao razbojničko oružje, ako se neko drzne da ga ne prihvati.

Подели на овим сајтовима

Za početak, da izbijemo lažni optimizam, koji ključa na sve strane i koji je postao razbojničko oružje, ako se neko drzne da ga ne prihvati.

А онда када сви будемо "мрачни" и наравно, без тог лажног оптимизма, онда ћемо да деламо како би требало и Србија ће процветати... 

Са друге стране, на основу чега ти тврдиш да је неки оптимизам лажан, а неки истинит? 

Ја ћу и даље да се позивам на Бога. А Србија је имала много, али много мрачнија времена од овог данас. 

Подели на овим сајтовима

А онда када сви будемо "мрачни" и наравно, без тог лажног оптимизма, онда ћемо да деламо како би требало и Србија ће процветати... 

Са друге стране, на основу чега ти тврдиш да је неки оптимизам лажан, а неки истинит? 

Ја ћу и даље да се позивам на Бога. А Србија је имала много, али много мрачнија времена од овог данас.

Svaka tebi čast, što misliš da sam častio Srbiju sa Mračna Srbija.

evo šta deca kažu....

Подели на овим сајтовима

Da pričamo o nama što smo ostali?

Šta misliš obi o Srbiji danas i u tvojoj ulozi, kao ukućana, zajedničke nam kuće?

A sto ne bismi i o onima koji su otisli? Ne vidim po cemu su oni povlasceni, pa da ih samo zaobilazimo.

I oni su itekako deo price o kojoj pricamo, to budi siguran.

Sto se ostalog tice - Nikola ti je sve sasvim dobro rekao, nema potrebe da ponavljam to isto...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Није ми намера да спамујем тему  , али мислим да претерујеш и све људе стављаш у исти кош . Потражио сам на јут јубу неки пример и нашао сам рецимо ово https://youtu.be/2YHQ7j6onMs, а то не може да буде из мрачне Србије , то једноставно не бива . Има итекако лепих примера где хумани људи помажу другим људима , само не треба бити лењ и треба потражити такве примере на јут јубу , а не на основу појединачних испада који су за сваку осуду осењивати сео народ и прогласити га мрачним.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Upravo zato što Bog nije mali, mi smo dužni da imamo civilizovanu i uređenu državnu zajednicu.

Kakvog političkog uređenja je ta zajednica zaista po Hristu nije bitno ali kakve moralne norme i načela, marlivost, rad, pomoć slabijima, zaštita zakonom, istinska sloboda i prava čoveka na dostojan život....to je bitno.

Gde je to u Srbiji?

Истина је да се горе наведене ствари све слабије налазе у Србији али нас то не сврстава у дебиле (бар не тоталне :) или најгоре народе на свету. Готово иста, а и гора ситуација је код народа Источне Европе, Блиског и Далеког истока, Африке, Средње и Јужне Америке. А то је већи део света. Имам ту срећу да сам окружен људима са свих страна, углавном младим, паметним људима, онима који представљају пример својих држава. Невероватно је каква се декаденција да запазити, културна, морална, свакаква.... Да је људима нормално да не оперу руке након тоалета, да је универзитетском професору нормално да пљуне у канту за смеће током предавања, да доктори наука у музеју не схватају шта значи натпис, забрањено фотографисање, да се не одржи задата реч итд. Морам признати да сам након тих искустава заиста осетио радост што сам рођен у Србији и Европи. Што ми је непосредно нешто пружила што други немају.

Са друге стране, када се погледа са којом дозом немара Срби посматрају како му се одузима територија, како се на број људи протераних са својих огњишта гледа као да је у питању неки далеки народ, како су сви сведоци лоше еконосмке ситуације, а нико неће ни прстом да мрдне-чак је за многе проблем бацити пластичну флашу у контејнер за пластику, а не нешто друго... Е те ствари већ не знам како да назовем. 

Ok nema problema Bog će.

Ali bi me sramota bilo, da Bog nešto ne uradi i preko mene, jer ja čekam ...

Pričamo bre Nikola o našoj kući, ja zaista ne verjem, da ti u svojoj kući ostaviš prljave sudove i kažeš Bog će to uraditi.

Немој мислити да Бог не ради ништа преко тебе! За почетак лепо пишеш на форуму и верујем да ја нисам једини који је од твојих текстова научио нешто или добио утеху. Такође верујем да си у приватном животу културна особа и да остављаш пријатан утисак на људе са којима долазиш у контакт. Да не вичеш и не псујеш на улици, да не прескачеш редове... Можда не звучи много али свакако није безначајно. Много је напаћених душа напољу. Некима се дан улепша само зато што си стрпљиво сачекао испред лифта. Неко дете посматра твоје понашање у продавници, пошти, банци, то оставља утисак на њега... Постоје сигурно ствари кроз које Бог делује преко тебе али делом вероватно ниси свестан.

На крају, чињенице су да можемо више и да нас осврт на историјска времена само баца у бедак, али нам је ту вера стављена на пробу. Да ми допринесемо онолико колико је на нама, а да остало препустимо Богу и не очајавамо.

Верујем да ће се препород Србије догодити када свако понаособ допринесе и промени мало, а не када појединици извше голем утицај.

Подели на овим сајтовима

Верујем да ће се препород Србије догодити када свако понаособ допринесе и промени мало

Hvala ti na lepim recima.

Ja upravo iz te tvoje recenice, koju sam citirao vidim mrak, kojeg se Srbija plasi.

Ја се надам, да боље видите од мене, ја овде у Србији транспарентно видим свакодневно насиље. коме смо ми сами дали глас на изборима.

И мени је као и Николи и Оби-вван-у лепо са Богом али Га у држави Србији не видим.

Сад би волео да поделим једно моје осећање, које нема ама баш никакве везе са вама који сте одговарали на теми.

Лажни оптимизам је једнак фашистичкој пропаганди.

Свети Анђео је иконописан са вагом.

Па ајде да вагамо, шта је то у Србији добро а шта није.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...