Čale89 Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 ''..Оружје Републике је страх. Снага Републике – врлина. Врлина, јер без ње је страх убитачан; страх јер без њега је врлина немоћна. Они кажу да је страх оружје деспотске владавине, те стога наша владавина личи на деспотизам. Свакако! Револуционарна владавина јесте деспотизам слободе. Слободе – против тираније. Сви знаци једне лажне осећајности изгледају ми одавде као уздаси што полећу пут Енглеске или Аустрије.Али, не задовољавајући се тиме да разоружају мишицу народа, они покушавају да још и најсветлије изворе његове снаге отрују пороком. То је најпрепреденији, најопаснији и најгнуснији напад на слободу. Порок је Каинов жиг аристократизма. У једној републици порок није само морални него и политички злочин. Порочан човек је политички непријатељ слободе.Одмах ћете разумети моје речи ако помислите на људе који су некада становали у поткровљу а данас се возе у кочијама и блудниче са бившим маркизама, како се законодавци народни размећу пороцима и расипништвом некадашњих дворана, како помало већ усвајају правила отменог понашања, сипају досетке, оштре и истичу свој уметнички укус. Када гледамо како се ти мракизи и грофови револуције жене богатим женама, приређују раскошне гозбе, држе послугу, носе скупоцена одела, с правом, с правом се можемо упитати – јесу ли они опљачкали народ? Мислим да нема потребе додавати још неке црте пролетерима које сам овде насликао. Они су већ завршени.Нема споразума, нема примирја са људима који су мислили само како ће опљачкати народ надајући се да ће то пљачкање остати некажњено!Нема споразума, нема примирја са људима којима је Република представљала спекулацију, а Револуција – ЗАНАТ!"Део говора Стева Жигона из "Дантеове смрти" на Студентским протестима 1968.година у дворишту Филозофског факултета у Београду!Инспирисан студентским протестима 1968-ме, често се питам шта се дешава са садашњим студентима и академском јавношћу у Србији.Зашто се нико не одазива нити осећа потребу да учествује у креирању будућности своје земље?Да ли је осећај припадања једном систему, једној држави изумро!?Да ли превише гледамо своје двориште и осећамо да смо немоћни да мењамо систем!Шта је са студентима? Боре се за два бода да пребаце годину, а све више људи чепрка по контејнеру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Studenti nisu nikakva posebna klasa ljudi koji nemaju dodira sa ostalima. Oni dele i dobre i loše osobine svih u Srbiji. Uostalom, skoro svi ljudi koji su upropastili - i koji i dalje upropaštavaju - Srbiju su svojevremeno bili studenti. Zato kad god su se ljudi nadali promenama, uvek je rezultat bio isti, neki 'novi' političari zasednu i nastave sa istom praksom koja traje tri decenije. I ljudima je dosadno da više izigravaju Don Kihote, pa zato gledaju sebe i kako sebi da pomognu, bez nekih velikih očekivanja krupnih promena u celom društvu i državi. Плутон, Данче*, zuti car and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Све идеологије су потрошене, људи више не верују ни у шта. И за ондашње студенте је постојала нека инстанца којој су се обраћали и којој су у крајњој линији веровали да може да исправи неправде, а коме би се данас ико могао обратити... Нема ниједна политичке фигуре којој би се тзв. интелигенција могла обратити... А питање је додуше и каква нам је "интелигенција" и да ли бити "студент" значи исто као бити студент 60- их... Deki992, Јефимија Крунић, Иван Недић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Studenti nisu nista posebno. Ne vidim zasto bi bili pozvaniji da protestuju od bilo kog drugog. Deki992, Плутон, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Једини циљ студената у Србији јесте да се докопају дипломе и да запале одавде... Што се интелигенције тиче,врло је проблематично колико су заиста интелигентни,мада они не ћуте,причају,али ништа више од теоретисања... Дакле очекује се од куке и мотике,тј радника и сељака да нешто конкретно ураде, али мислим да од тога нема ништа, нису они мање интелигентни од интелигенције,да би се шибали зарад свих других... Mилена КШ, Deki992, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Шта је то "интелигенција", шта се подразумева под "интелигенцијом"? Мудросери. RYLAH, Лидија Миленковић, Arsenija and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Ћуте ( ћутимо ) у односу на шта конкретно? Пг, Дуња, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Izacicemo na ulice i srusicemo Vucica. A sta onda? Deki992, Плутон, Иван Недић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Инспирисан студентским протестима 1968-ме, често се питам шта се дешава са садашњим студентима и академском јавношћу у Србији. Зашто се нико не одазива нити осећа потребу да учествује у креирању будућности своје земље? Да ли је осећај припадања једном систему, једној држави изумрео!? Да ли превише гледамо своје двориште и осећамо да смо немоћни да мењамо систем! Шта је са студентима? Боре се за два бода да пребаце годину, а све више људи чепрка по контејнеру! Cekaju Velju "Kraduckanje" Ilica da kresne bager i da ih povede u bolje sutra .. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Интелигенција ћути зато што неће да се компромитује. То је лепо пре објашњавао Марчело. Свако ко иоле има неког угледа и кога људи цене неће себе да блати уласком на политичку сцену. И ја да сам сад студент само бих гледала да завршим и размишљала шта даље. Ћириличар, Јефимија Крунић, Иван Недић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Не знам одакле фасцинација студентима. Обзиром да сам једно врњме био у вођству студената, могу одговорно да изјавим да студенти нису неко са ким треба рачунати. А то изјављујем кад сам максимално фин. Juanito, Снежана, Crveni Baron and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Valjda se ocekuje nesto vise jer su mladi, pa bi trebalo da imaju vise energije, a usput bi trebalo i da su obrazovani. Pa se zato mozda racuna na njih... Čale89, Istochnik and Dijasporka је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Свака част Вучићу! Juanito, Данче*, Човек Жоја and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Интелигенција ћути зато што неће да се компромитује. То је лепо пре објашњавао Марчело. Претпостављам да је он та ”интелигенција”? feeble, Плутон and Пг је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Не знам одакле фасцинација студентима. Вала баш! Фасцинацију студенткињама већ могу да разумем, али ово никако. Čale89, RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука