Баба Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Просто би било јадно да је о.Аца Ђаковац прво се појавио на бу92 позван да коментарише спрегу СПЦ хулигана и нациолалистичких покрета, те да је после тога по тој "заслузи" постао чиф "православља". Дакле не верујем у ту опцију. С друге стране како овде код нас ствари на балкану функционирају то ме не би изненадило. С треће стране ово је одлична медијска патка за стварање још већег раздора у народу. Паметноме није тешко бити паметан, ал жао ми глупих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 :cmizdrenje: sokiran 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Цитат Просто би било јадно да је о.Аца Ђаковац прво се појавио на бу92 позван да коментарише спрегу СПЦ хулигана и нациолалистичких покрета, те да је после тога по тој "заслузи" постао чиф "православља". Дакле не верујем у ту опцију. С друге стране како овде код нас ствари на балкану функционирају то ме не би изненадило. С треће стране ово је одлична медијска патка за стварање још већег раздора у народу. Паметноме није тешко бити паметан, ал жао ми глупих. Жељко, не знам како се теби чини, али мислим да су коментари оца Ђаковца у тој несрећној емисији били заиста на месту? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 :cmizdrenje: za o. Aleksandra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Цитат Цитат Просто би било јадно да је о.Аца Ђаковац прво се појавио на бу92 позван да коментарише спрегу СПЦ хулигана и нациолалистичких покрета, те да је после тога по тој "заслузи" постао чиф "православља". Дакле не верујем у ту опцију. С друге стране како овде код нас ствари на балкану функционирају то ме не би изненадило. С треће стране ово је одлична медијска патка за стварање још већег раздора у народу. Паметноме није тешко бити паметан, ал жао ми глупих. Жељко, не знам како се теби чини, али мислим да су коментари оца Ђаковца у тој несрећној емисији били заиста на месту? To sam rekao i ovde i na forumu verujem. Заправо први сам ( што би рекли црногорци) то рекао на форуму верујем. То наравно не искључује ни на који начин оне тезе које наведох горе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Честитке о.Аци Ђаковцу на постављењу. (које је у име модерације већ свакако рекао о.Иван) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Цитат У име Администрације православног портала као и у своје лично име честитам драгом о. Александру на постављењу за главног и одговорног уредника патријаршијских новина "Православље". Свако добро у будућем раду. И ја сам му честитао, али ми је неко избрисао пост. algabacaju Можда је дотичан админ/мод погрешно протумачио моју поруку. И ја му честитам, без обзира што не воли нас Образовце... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Цитат U sedištu SPC Danasu je nezvanično potvrđeno da je sveštenstvu nedavno upućen crkveni akt kojom je osnažena nekoliko godina stara sinodska odluka da bez blagoslova nadležnog arhijereja sveštenici ne mogu da govore za medije Zato je onaj ko treba dobio blagoslov. Svaka cast ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 ne vidim cemu tolika radost... malo mi je bezveze ovaj clanak a narocito deo:"Od portparola SPC i člana Sinoda episkopa bačkog Irineja prethodna dva dana nismo dobili odgovore na pitanja šta su razlozi za smenu glavnog i odgovornog urednika Pravoslavlja i da li je to, kako se nezvanično priča u crkvenim krugovima, nastavak istrage „Insajdera“ TV B92 o vezi Srpskog sabora Dveri i SPC. U krugovima bliskim crkvenom vrhu spekuliše se da je vladika bački Irinej, inače predsednik Uređivačkog odbora Pravoslavlja i prvi čovek Informativne službe SPC, većduže vreme tražio smenu sveštenika Popovića. Izvori Danasa nezvanično tvrde da su proteklih dana proveravane prostorije Pravoslavlja, uključujući i kompjutere, a smenu glavnog i odgovornog urednika dovode u vezu i sa pisanjem Pravoslavlja o Paradi ponosa." Ako su dveri jedini problem u administrativnom segmentu nase Crkve / onda mi nemamo problema uopste Stvarnost "funkcionologije" (citaj, pomama za funkcijama) vapi za kriticnijim osvrtom... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Цитат ne vidim cemu tolika radost... malo mi je bezveze ovaj clanak a narocito deo:"Od portparola SPC i člana Sinoda episkopa bačkog Irineja prethodna dva dana nismo dobili odgovore na pitanja šta su razlozi za smenu glavnog i odgovornog urednika Pravoslavlja i da li je to, kako se nezvanično priča u crkvenim krugovima, nastavak istrage „Insajdera“ TV B92 o vezi Srpskog sabora Dveri i SPC. U krugovima bliskim crkvenom vrhu spekuliše se da je vladika bački Irinej, inače predsednik Uređivačkog odbora Pravoslavlja i prvi čovek Informativne službe SPC, većduže vreme tražio smenu sveštenika Popovića. Izvori Danasa nezvanično tvrde da su proteklih dana proveravane prostorije Pravoslavlja, uključujući i kompjutere, a smenu glavnog i odgovornog urednika dovode u vezu i sa pisanjem Pravoslavlja o Paradi ponosa." Ako su dveri jedini problem u administrativnom segmentu nase Crkve / onda mi nemamo problema uopste Stvarnost "funkcionologije" (citaj, pomama za funkcijama) vapi za kriticnijim osvrtom... To je tačno, no ne znači da je Đakovac dobio funkciju preko veze i bez zasluga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Цитат Цитат ne vidim cemu tolika radost... malo mi je bezveze ovaj clanak a narocito deo:"Od portparola SPC i člana Sinoda episkopa bačkog Irineja prethodna dva dana nismo dobili odgovore na pitanja šta su razlozi za smenu glavnog i odgovornog urednika Pravoslavlja i da li je to, kako se nezvanično priča u crkvenim krugovima, nastavak istrage „Insajdera“ TV B92 o vezi Srpskog sabora Dveri i SPC. U krugovima bliskim crkvenom vrhu spekuliše se da je vladika bački Irinej, inače predsednik Uređivačkog odbora Pravoslavlja i prvi čovek Informativne službe SPC, većduže vreme tražio smenu sveštenika Popovića. Izvori Danasa nezvanično tvrde da su proteklih dana proveravane prostorije Pravoslavlja, uključujući i kompjutere, a smenu glavnog i odgovornog urednika dovode u vezu i sa pisanjem Pravoslavlja o Paradi ponosa." Ako su dveri jedini problem u administrativnom segmentu nase Crkve / onda mi nemamo problema uopste 0110_hahaha Stvarnost "funkcionologije" (citaj, pomama za funkcijama) vapi za kriticnijim osvrtom... To je tačno, no ne znači da je Đakovac dobio funkciju preko veze i bez zasluga. nisam to ni rekao... ali imamo mi u Crkvi i drugih ljudi... koji ne dolaze do izrazaja... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Цитат Ako su dveri jedini problem u administrativnom segmentu nase Crkve / onda mi nemamo problema uopste То сам и ја годинама говорио, додуше прво је била она високотеолошка расправа око промаје на Литургији као извора унијаћења (затворене/отворене 0110_hahaha) а сад након пар година и даље су главна тема "двери", само овај пут ове што се усуђују мислити другачије од мејнстрим медија. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Цитат Цитат Цитат ne vidim cemu tolika radost... malo mi je bezveze ovaj clanak a narocito deo:"Od portparola SPC i člana Sinoda episkopa bačkog Irineja prethodna dva dana nismo dobili odgovore na pitanja šta su razlozi za smenu glavnog i odgovornog urednika Pravoslavlja i da li je to, kako se nezvanično priča u crkvenim krugovima, nastavak istrage „Insajdera“ TV B92 o vezi Srpskog sabora Dveri i SPC. U krugovima bliskim crkvenom vrhu spekuliše se da je vladika bački Irinej, inače predsednik Uređivačkog odbora Pravoslavlja i prvi čovek Informativne službe SPC, većduže vreme tražio smenu sveštenika Popovića. Izvori Danasa nezvanično tvrde da su proteklih dana proveravane prostorije Pravoslavlja, uključujući i kompjutere, a smenu glavnog i odgovornog urednika dovode u vezu i sa pisanjem Pravoslavlja o Paradi ponosa." Ako su dveri jedini problem u administrativnom segmentu nase Crkve / onda mi nemamo problema uopste 0110_hahaha Stvarnost "funkcionologije" (citaj, pomama za funkcijama) vapi za kriticnijim osvrtom... To je tačno, no ne znači da je Đakovac dobio funkciju preko veze i bez zasluga. nisam to ni rekao... ali imamo mi u Crkvi i drugih ljudi... koji ne dolaze do izrazaja... Poznajem o. Aleksandra lično i prijatelji smo. Znaš kako, ljudi dolaze do izražaja na različite načine. Jedni laktanjem, vezama, a drugi kvalitetom. O. Aleksandar je od onih koji se kvalitetom izdvaja od mnogih. Rekao bih da je jedan od najjačih mladih teologa SPC, veoma je aktivan i ima inicijativu koja fali hrišćanima i retka je na našim prostorima, otvorenog uma, iskreno veran, trezven i mislim da je odluka da se postavi na to mesto zaista dobra. Mislim da će odlično obavljati poverenu dužnost. Mislim i da je odličan znak to što je sve više mladih sveštenika i teologa sve prisutniji u javnosti i što dobijaju sve odgovornije dužnosti. Čestitam imenjaku 0110_hahaha Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат ne vidim cemu tolika radost... malo mi je bezveze ovaj clanak a narocito deo:"Od portparola SPC i člana Sinoda episkopa bačkog Irineja prethodna dva dana nismo dobili odgovore na pitanja šta su razlozi za smenu glavnog i odgovornog urednika Pravoslavlja i da li je to, kako se nezvanično priča u crkvenim krugovima, nastavak istrage „Insajdera“ TV B92 o vezi Srpskog sabora Dveri i SPC. U krugovima bliskim crkvenom vrhu spekuliše se da je vladika bački Irinej, inače predsednik Uređivačkog odbora Pravoslavlja i prvi čovek Informativne službe SPC, većduže vreme tražio smenu sveštenika Popovića. Izvori Danasa nezvanično tvrde da su proteklih dana proveravane prostorije Pravoslavlja, uključujući i kompjutere, a smenu glavnog i odgovornog urednika dovode u vezu i sa pisanjem Pravoslavlja o Paradi ponosa." Ako su dveri jedini problem u administrativnom segmentu nase Crkve / onda mi nemamo problema uopste Stvarnost "funkcionologije" (citaj, pomama za funkcijama) vapi za kriticnijim osvrtom... To je tačno, no ne znači da je Đakovac dobio funkciju preko veze i bez zasluga. nisam to ni rekao... ali imamo mi u Crkvi i drugih ljudi... koji ne dolaze do izrazaja... Poznajem o. Aleksandra lično i prijatelji smo. Znaš kako, ljudi dolaze do izražaja na različite načine. Jedni laktanjem, vezama, a drugi kvalitetom. O. Aleksandar je od onih koji se kvalitetom izdvaja od mnogih. Rekao bih da je jedan od najjačih mladih teologa SPC, veoma je aktivan i ima inicijativu koja fali hrišćanima i retka je na našim prostorima, otvorenog uma, iskreno veran, trezven i mislim da je odluka da se postavi na to mesto zaista dobra. Mislim da će odlično obavljati poverenu dužnost. Mislim i da je odličan znak to što je sve više mladih sveštenika i teologa sve prisutniji u javnosti i što dobijaju sve odgovornije dužnosti. Čestitam imenjaku klapklap Честитам му и ја... Али начин на који се то презентује (блаћењем другог свештеника етикетирајући га на одређени начин) јавности не подржавам... Могло је само да у вестима изађе - због истека мандата тог и тог на његово место је одлуком Цркве или сабора или синода или кога већ дошао тај и тај - што би било ок... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mačkarije Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Dobar čovek, duhovnik! MNOGAJA LJETA! prst ka dole prst ka dole prst ka dole Mačkarije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука