Зосима Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Е,а знате шта ми није јасно,од хипи покрета шездестих , у Сад-у није постојала организован група људи,ни пре ни после,која се супроставила војним интервенцијама ?! Па зар треба да се надувате, да би вам прорадио неки бунт противу тога? И још једна ствар, ја сам то чуо на нашој тв, јел можете сазнати ,да ли је Бил Гејц заиста обилазаио амазонске шамане? п.с. Дај Гризли,не примај се толико,мало вас пржим,мало озбиљан,како кад... :bleh: "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Zato sto zive na "fals dilemi" ili branis sve americko ili mrzish sve americko. Jednostavno koriste logicku gresku na kojoj su izgradili svoje misljenje u kompletu. A posto im je misljenje bazirano na logickom biasu, ne razumeju ih ni drugi ni sami sebe i tako ispadne zbrka. Млађо, мене плаши како ти сам себи производиш "fals dilemu ili branis sve americko ili mrzish sve americko", или бар имам такав утисак. Можда и из неког разлога на томе само често инсистираш, свеједно. Империју нема потребе да "branis" јер са становишта силе то просто није логично, сад, колико је уопште здраво да је ми овде у Србији не знам како волимо, не бих ни да размишљам, ал' сигурно није искрено, а оно што би ту било битно напоменути је да се према "svemu americkom" или бар овом што зову "US deep state" поставиш крајње равнодушно, разлогом, јер се и они према теби тако опходе. Ефикасно, бездушно, прорачунато, формулиши их како хоћеш, али је јако важно да се емотивно не укључујеш ако уопште нађеш и за сходно да о њима размишљаш. Неке ствари ће ти тако бар бити јасније. Треба ту још рећи и да је "mrznja" ипак корозивна емоција, и ако се руководиш тим апстрактним емоцијама ниси далеко од тога да погрешиш, а то итекако може да те кошта кад је Империја у питању. Зосима and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Moje mišljenje o SAD bi bilo slično i da nas nisu "demokratizovali" - duhovna pustinja sa stotinama sekti i imperijalistička vojna sila. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Meni je Amerika sva " vestacka " tvorevina...ne znam, nekako mi je svega previse...previse buke, previse sjaja, previse kica, previsoke zgrade, preduge ulice, previse guzve...ako bi i zivela u Americi to bi verovatno bilo u nekom rezervatu sa izvornim Amerikancima, odnosno sa Indijancima. Sta znam sve drugo bi mi bilo mucenje. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Е,а знате шта ми није јасно,од хипи покрета шездестих , у Сад-у није постојала организован група људи,ни пре ни после,која се супроставила војним интервенцијама ?! Da ti nisam makar naveo 2 kongresmena i njihove ekipe koje se suprostasvljaju vojnom intervencionizmu - pa da ovo sto pises ima smisla. Ovako nemas, samo dokazujes koliko te istina uopste ne zanima. Vec te zanima da hranis svoje tripove. Evo ponovicu ti klip, koji sam ti davao, koji te nije ni zanimalo da pogledas... mozda resis da probijes tu barijeru na mozgu.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Млађо, мене плаши како ти сам себи производиш "fals dilemu ili branis sve americko ili mrzish sve americko", или бар имам такав утисак. Можда и из неког разлога на томе само често инсистираш, свеједно. Империју нема потребе да "branis" јер са становишта силе то просто није логично, сад, колико је уопште здраво да је ми овде у Србији не знам како волимо, не бих ни да размишљам, ал' сигурно није искрено, а оно што би ту било битно напоменути је да се према "svemu americkom" или бар овом што зову "US deep state" поставиш крајње равнодушно, разлогом, јер се и они према теби тако опходе. Ефикасно, бездушно, прорачунато, формулиши их како хоћеш, али је јако важно да се емотивно не укључујеш ако уопште нађеш и за сходно да о њима размишљаш. Неке ствари ће ти тако бар бити јасније. Треба ту још рећи и да је "mrznja" ипак корозивна емоција, и ако се руководиш тим апстрактним емоцијама ниси далеко од тога да погрешиш, а то итекако може да те кошта кад је Империја у питању. Ti si emotivno ukljucen, razmisljas mrznjom, patnjom, bolom, ideologijom. Onim zlom koje je naneto kroz ameriku. To te sve sprecava da vidis da USA nije jedna svest, jedna imperija, kojom vlada jedna klasa ljudi, koji imaju jedan interes. Drugi stvar ti je kolektivisticka ideologija koja vlada tobom, ti veruejs u ideju da drzave imaju jednu svest, jedan cilj... to ni u monarhistickim drzavama nije istina, i tu se preplecu razni interesi, a o demokratskim drzavama kao sto je USA da ne pricamo. Ali tesko je to zeleni zube.. prvo moras da srusis taj komunisticko-socijalisticki mentalitet, pa ces onda da naucis sta je to zapravo USA... i da prekines da je posmatras kao coveka. Jer to i nije covek, vec drzava, organizacija. Posmatraj je tako, hladno. cloudking је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Meni je Amerika sva " vestacka " tvorevina...ne znam, nekako mi je svega previse...previse buke, previse sjaja, previse kica, previsoke zgrade, preduge ulice, previse guzve... То је тако на филму. Иначе они већином живе у предграђима која су веома мирна, са кућама које скоро никад нису преко два спрата, често окружене зеленилом итд. Приметио сам код пријатеља да многи имају ту погрешну слику, вероватно због свих оних серија и филмова што се снимају у Њу Јорку на Менхетну и сл. То је код њих изузетак. Мислим да не постоји ништа слично Менхетну на целом континенту. Више тога имаш у Европи. Драшко, Crveni Baron, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Mladjoni,ajde sad ti na scenu i da blistas,psiholog Mladja ala Vendi vujaklija, Neka americki libertarijanci govore umesto mene.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Ja mislim da su Zoske, MilosBg, ZeleniZub amerikanci, da nikad nisu bili Srbi da su rodjeni kao amerikanci, oni bi 100 % podrzvali intervencionizam, imperijalizam... Jer se jasno vidi na sta se loze.. na to da zive u "mocnoj" drzavi.......vojno mocnoj..... svetski mocnoj... cloudking је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Evo jos malo amerikanaca koji se ne bune protiv intervencija... Плутон је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Ja mislim da su Zoske, MilosBg, ZeleniZub amerikanci, da nikad nisu bili Srbi da su rodjeni kao amerikanci, oni bi 100 % podrzvali intervencionizam, imperijalizam... Jer se jasno vidi na sta se loze.. na to da zive u "mocnoj" drzavi.......vojno mocnoj..... svetski mocnoj... Па да. То је њихов поглед на свет - благостање може да следи само из војне силе, освајања, колонијализма, отимања... Некима није проблем интервенционизам и убијање, само је проблем што то раде "они", а не "ми". Етика каменог доба. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Па да. То је њихов поглед на свет - благостање може да следи само из војне силе, освајања, колонијализма, отимања...Некима није проблем интервенционизам и убијање, само је проблем што то раде "они", а не "ми". Етика каменог доба. Па јесте. Тој врсти "благостања" би се могле додати и ове типа "kreativnih finasija", да не кажем галванизације. Ниси ми јасан око те етике, о чему се ту заправо ради? Sumnje da se nešto vraški kuva oko zlata nastale su aprila 2004. godine kada je Rotšild, najuglednija banka koja se bavila trgovinom zlatom, objavila da prekida trgovinu plemenitim metalima, piše BiF. Bilo je to više nego čudno budući da je zlato najsigurnija investicija.List navodi i da je takva odluka postala donekle jasnija kada je Kina u oktobru 2009. godine, kupivši veće količine zlata za tezauraciju u standardnim polugama od 400 unci, sa oznakama Fort Noksa, podvrgla jednu količinu analizi i zaključila da je šest poluga bilo od volframa i samo obloženo slojem zlata. BiF dalje navodi da je Njujork Post još 4. januara 1994. pisao o "„neobičnoj“ kupovini 1,3 miliona komada poluga od 400 unci tungstena (tungsten je engleski naziv za volfram) u to kada je predsednik SAD bio Bil Klinton a direktor FED veliki mag kreativnih finasija Alan Grinspen. http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2012&mm=04&dd=27&nav_id=604574 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Ti si emotivno ukljucen, razmisljas mrznjom, patnjom, bolom, ideologijom. Onim zlom koje je naneto kroz ameriku. To te sve sprecava da vidis da USA nije jedna svest, jedna imperija, kojom vlada jedna klasa ljudi, koji imaju jedan interes. Drugi stvar ti je kolektivisticka ideologija koja vlada tobom, ti veruejs u ideju da drzave imaju jednu svest, jedan cilj... to ni u monarhistickim drzavama nije istina, i tu se preplecu razni interesi, a o demokratskim drzavama kao sto je USA da ne pricamo. Ali tesko je to zeleni zube.. prvo moras da srusis taj komunisticko-socijalisticki mentalitet, pa ces onda da naucis sta je to zapravo USA... i da prekines da je posmatras kao coveka. Jer to i nije covek, vec drzava, organizacija. Posmatraj je tako, hladno. Прочитај и сутра шта си овде написао па ћемо причати. Тренутно си острашћен, и то врло очигледно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Па да. То је њихов поглед на свет - благостање може да следи само из војне силе, освајања, колонијализма, отимања... Некима није проблем интервенционизам и убијање, само је проблем што то раде "они", а не "ми". Етика каменог доба. To ti je kao sa "slobodnim trzistem" samo sto se "trguje" silom kao robom. Ko ima bolji proizvod prosperira.To vlada medju drzavama kada iskljucis UN poput amera i natoa. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 страни домаћи плаћени издајниче! E napokon da i ja dobijem ovu titulu Prosto sam ponosan na sebe, uspeo sam u zivotu! као што раде Сноуден, Дотком и многи други. Pa zato sto su otkrili teske drzavne tajne, svaka zemlja bi bih jurila bila ili ne bila demokratska. Da je Snouden otkrio kako Obama taslaci sekretaricu u kabinetu, citava Amerika bi ga pozdravila. Pa bila je ona afera Votergejt sa Niksonom koji je dao otkaz cim su poceo da mu preti impicment. To koliko je Americka javnost informisana mozemo videti po recimo slobodi medija u SAD koje i nisu bas toliko zlatne, posto su na nekom 49. mestu od 180 zemalja. Mi smo na nekom 67. у рукама финансијског интереса корпоративних мафиоза Napisao sam negde da nisu svi lobiji iskljucivo oni koji rade u interesu korporativnih mafioza, vec da postoje radnicki, poljoprivredni, ekoloski, lobiji za sire interese itd. dakle raznorazni. Naravno, slazem se da ti privatni interesi imaju veliki uticaj. што 70 година њихова деца гину ни за шта, а они немају снаге да то зауставе Kazem, imas svakodnevne proteste protiv spoljnih intervencija, imao si ogromne demonstracije '69. za Vijetnamski rat kada su povukli vojsku bas zato sto je javnost to trazila. E sad pitanje je koliko sami Amerikanci podrzavaju te intervencije. Mozda su oni bas podrska vladi, kad odes i pitas nekog Amera sta misli o stanju u Ukrajini, mozda ce reci: Treba nasa vlada da posalje vojnu pomoc. Mozda bas zele da ucetvuju u ratu protiv terorizma ako takav rat i postoji i nije maska za nesto drugo. To ce ti bolje reci Grizli i Huan oni se svakodnevno srecu sa takvim ljudima. kao i svagdje gdje je demokratiaj na sceni Uuu jee, a u diktaturama i autoritarnim rezimama se sigurno ne manipulise narodom. eto kako ti narod u americi odlucuje, Dobro, to mozda i jeste tacno da postoji ispiranje mozga putem medija i to ti je danas jedno od najefikasnijih sredstava vlasti. Medjutim, toga nece biti ako imas slobodne medije. Ajd u SAD-u mozda i nisu toliko, od nas su daleko 18 mesta po ovom indeksu https://index.rsf.org/#!/ mada se i dalje uzimaju kao zemlja sa slobodnim medijama. A sta to znaci? Pa da neces cuti samo te price o zlim Srbima, nego i o dobrim Srbima. Zato je to jako bitno imati i ka tome treba teziti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука