Crveni Baron Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Sto prvi gleda svoja posla i ne zanima ga americka vlada, dok drugog srpska itekako zanima. Zato nisu izmislili ameri vec srbi izraz "lobiranje" ... i pazi gde ... bas u SAD ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Zato nisu izmislili ameri vec srbi izraz "lobiranje" ... i pazi gde ... bas u SAD ... Ono kada ti mrznja pomuti pamet... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Јел може линк? Могао си и да извршиш претрагу преко слике али ок. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2092277/Apple-Poor-working-conditions-inside-Chinese-factories-making-iPads.html http://www.forbes.com/sites/connieguglielmo/2013/12/12/apples-labor-practices-in-china-scrutinized-after-foxconn-pegatron-reviewed/ http://www.facing-finance.org/en/database/cases/working-conditions-in-foxconn-factories-in-china/ Има их гомила. Услови су побољшани у међувремену али су и даље лоши. Са друге стране зарађене паре остају у џепу и раст компаније на грбачи тих људи остаје у књиговодству. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Да ли си ти жено нормална,или ти вране либертијанске попиле мозак???!!! И обрати пажњу на квалификације , ако се не слажеш са мишљењем,или не можеш да разумеш,твој проблем,ето хвала Богу па си се ти решила несреће... Hvala Bogu resila sam se i lepo je cuti da je tebi drago zbog toga ako jeste! Dakle, zadovoljstvo je obostrano! A sada cu ti reci i kako izgleda "resiti se nesrece" i ziveti slobodno... Ne strecam se vise kad mi prodavacica pridje i pokusava mi pomoci i ne mislim da je ljubazna jer hoce nesto da mi podvali; kad mi covek ponudi auto da prevezem namestaj, ne mislim "sta hoce ovaj od mene, sta li mu treba"; kad mi neko preporuci neki dogadjaj/radnju/restoran, ne strahujem da me smatra za budalu jer njegov rodjak/kum ili ko vec drzi taj biznis gde ce me sigurno oguliti a on uzeti procenat; kad neko da rec, ne razmisljam "ma pusti, lupeta" vec znam da ce to biti kako je i dogovoreno; kad svestenik posalje pozdrave za mene i moju porodicu preko prijatelja jer nas vec nekoliko nedelja nije video u Crkvi-obradujem se jer osecam da to zaista i misli i ne tripujem se da je to zato sto ostavljamo priloge u Crkvi ili iz nekog drugog sitnog razloga jer ovde npr. i svestenici rade i od toga zive (btw. nas je programer i izdrzava porodicu posto hvala Bogu ima 4 dece a supruga ne radi jer cuva decu, mali su jos uvek) itd itd.... Jednom recju, prestala sam da se tripujem da ljudi imaju neku losu zadnju nameru i to ne zato sto sam nenormalna (kakvom se tebi ocigledno cinim) nego zato sto me realnost opovrgla. Uverila sam se 100 puta do sada da ljudi nemaju tu losu zadnju nameru (koju sam ja iz nekog straha i strepnje stalno ocekivala da ce da "ispliva"!) vec zaista misle i rade ono sto i govore jer znaju koliko je vazan 'kredibilitete" i sta znaci izgubiti ga. Ne znam kako da ti objasnim, ali ovde celo drustvo funkcionise na poverenju. Eto, tako sam se ja malo po malo oslobodila dosta svojih strahova i predrasuda-nesreca sa kojima sam dosla iz Srbije i nadam se da cu vremenom jos vise dok se ne vratim potpuno sebi kakav sam bila pre- neko ko voli ljude, neko ko je poverljiv prema ljudima, neko ko je otvoren prema ljudima a ne uplasen od istih-kakva sam postala u Srbiji. Juanito, Млађони, drvce and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 neko ko je otvoren prema ljudima a ne uplasen od istih-kakva sam postala u Srbiji. Izgleda da nam je to najefikasnija proizvodnja... pravljenje paranoicara i pesimista. Steta sto od te proizvodnje ne moze da nam se opravi privreda Glasam da ceo ovaj iznad post bude "zelen". florenntina је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 A sada cu ti reci i kako izgleda "resiti se nesrece" i ziveti slobodno... Ne strecam se vise kad mi prodavacica pridje i pokusava mi pomoci i ne mislim da je ljubazna jer hoce nesto da mi podvali; kad mi covek ponudi auto da prevezem namestaj, ne mislim "sta hoce ovaj od mene, sta li mu treba"; kad mi neko preporuci neki dogadjaj/radnju/restoran, ne strahujem da me smatra za budalu jer njegov rodjak/kum ili ko vec drzi taj biznis gde ce me sigurno oguliti a on uzeti procenat; kad neko da rec, ne razmisljam "ma pusti, lupeta" vec znam da ce to biti kako je i dogovoreno; kad svestenik posalje pozdrave za mene i moju porodicu preko prijatelja jer nas vec nekoliko nedelja nije video u Crkvi-obradujem se jer osecam da to zaista i misli i ne tripujem se da je to zato sto ostavljamo priloge u Crkvi ili iz nekog drugog sitnog razloga jer ovde npr. i svestenici rade i od toga zive (btw. nas je programer i izdrzava porodicu posto hvala Bogu ima 4 dece a supruga ne radi jer cuva decu, mali su jos uvek) itd itd.... Jednom recju, prestala sam da se tripujem da ljudi imaju neku losu zadnju nameru i to ne zato sto sam nenormalna (kakvom se tebi ocigledno cinim) nego zato sto me realnost opovrgla. Au, pa ti si se bas ovde dobro namucila buduci toliko na oprezu. Super je sto si otisla tamo gde su svi dobri a ovde svi losi i svakako svi imaju zadnje namere, od prodavacice do popa. Снежана, Н И Н Е, Зосима and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Au, pa ti si se bas ovde dobro namucila buduci toliko na oprezu. Super je sto si otisla tamo gde su svi dobri a ovde svi losi i svakako svi imaju zadnje namere, od prodavacice do popa. Da ne trosimo vreme i preskocimo ovaj sarkazam koji vrca na sve strane iz gornjeg posta . Smatram da to nije stvar samo do ljudi nego mnogo vise do sistema. Sistem u Srbiji izvlaci iz ljudi najgore i to tako sto ih sistematski bombarduju informacijama koje ih plase da ce ostati bez posla, da ce biti inflacija, da ce biti nestasice, da ce im decu poslati u rat, da nece imati ko da ih leci, ovim i onim teorijama zavere... I ljudi iz straha postaju podozrivi cak i prema najblizim ali i letargicni, depresivni i ocajni sto politickoj klasi sve ide na ruku. Kao sto vidis, kada neki Srbin promeni sistem (npr. zemlju kao sto je moj slucaj), pocne vrlo brzo jako lepo da funkcionise i da vraca poverenje u ljude sto zivot cini mnogo lepsim i radosnijim. Млађони and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Au, pa ti si se bas ovde dobro namucila buduci toliko na oprezu. Super je sto si otisla tamo gde su svi dobri a ovde svi losi i svakako svi imaju zadnje namere, od prodavacice do popa. Али пази,кад овако испричану причу,од Фло уопште нисам очекивао,како се човек лако може преварити... Е па драги моји зли,пакосни и лоши грађани Србије,нахебали смо... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Imao sam jednog kolegu koji je slicno ovako non stop pljuvao po sistemu, ljudima i znao sam da ce kad tad otici. Jer, prosto covek nije bio srecan i sve mu je smetalo, i to je ok. I dobio je priliku i otisao poslom na zapad (doduse Slovenija). Vraca se nakon godinu i po dana sa 3 neisplacene plate i gomilom neisplacenih prekovremeniih sati koji su bili redovno isplacivani u firmi u kojoj smo radili. Ja htedoh samo da kazem da nije sve crno belo. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 @@florenntina, Срећно у Америкама или где год... нажалост страхове, фрустрације, предрасуде носимо са собом, они немају везе са системом ни злим Србима. Crveni Baron, Зосима, NemanjaVa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Da ne trosimo vreme i preskocimo ovaj sarkazam koji vrca na sve strane iz gornjeg posta . Smatram da to nije stvar samo do ljudi nego mnogo vise do sistema. Sistem u Srbiji izvlaci iz ljudi najgore i to tako sto ih sistematski bombarduju informacijama koje ih plase da ce ostati bez posla, da ce biti inflacija, da ce biti nestasice, da ce im decu poslati u rat, da nece imati ko da ih leci, ovim i onim teorijama zavere... I ljudi iz straha postaju podozrivi cak i prema najblizim ali i letargicni, depresivni i ocajni sto politickoj klasi sve ide na ruku. Kao sto vidis, kada neki Srbin promeni sistem (npr. zemlju kao sto je moj slucaj), pocne vrlo brzo jako lepo da funkcionise i da vraca poverenje u ljude sto zivot cini mnogo lepsim i radosnijim. На муци се познају јунаци . Сви би ми волели да нам је лако и лепо , али праву своју нарав најчешће показујемо у кризним ситуацијама . Систем није идеалан и он је такав какав јесте и ми не можемо да утичемо на њега , али то не би смело да буде никакав изговор и он није крив због тога што у људима исплива зло . Првествено треба тражити кривца у тим људима где је зло испливало на површину. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 А да дамо ми у закуп Србију Кинезима, ми да одемо колективно по Америкама да се лечимо...Кинези овде производе Епл, директор узме парице да неки део и нама у хуманитарне сврхе и Бог да нас види. П.С. Наравно овде би остали по казни лукаве продавачице, кварни попови и намазани аутопревозници (за њих нема лека) ) Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 @@florenntina, Срећно у Америкама или где год... нажалост страхове, фрустрације, предрасуде носимо са собом, они немају везе са системом ни злим Србима. I te kako imaju veze sa sistemom to jest okrzenjem. Strahovi, frustracije i predrasude su nasi (negativni) nacini prilagodjavanja odredjenom okruzenju. Svega se toga da osloboditi covek... kada vidi da nema razloga sa istim. I nisu Srbi zli, niti je to fjorentina rekla.... ali se ovde vrsi ekonomska selekcija zlih, pokvarenih, kvarnih, vezista, prevaranata, lopuza... medjutim kako ovde neko nesto kaze da je bolje tamo nego ovamo.... odmah se probudi neki velikoSrbski nebeski egoizam.. gde niko ne sme da kaze nijednu losu po ssrpskom drustvu i sistemu.. odma` skocite... florenntina је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Ове мреже су постављене да радници не би скакали у смрт са фабрике у Кини која производи Епл уређаје. Џаба ми таквих 700 милиона долара зараде. Лепо је давати у добротворне сврхе али још је лепше не израбљивати раднике. To su si sami ti ljudi krivi većinom. pokažem vam posao na kojem se prosječno izdrži raditi 3 MJESECA, 90 DANA. Tamo je jedan koji je na tom poslu već 2 godine i tim je izuzetkom koji potvrdjuje to pravilo, Malo ko izdrži tamo duže od tri mjeseca. Inače su ljudi tako šašavi pa i ovdje u Češkoj ima ih takvih koji bi se prihvatili posla na kojem se recimo 4 x dnevno po 5 minuta provodi bičevanje zaposlenih, dakle svakih 2 sata pauza na 5 minuta bičevanja. Jedan drugoga moraju bičevat svaki po pet minuta. Ovdje to kažu, dali bi si vrtat koljeno, burgijat koljeno bušilicom za neke zanimljive pare. Možda vam to izgleda kao skrivena kamera ali ima ljudi koji bi za 1000 - 2000 eura na mjesec prihvatili i to. Najbolja odbrana protiv tome je ne pristajat na takve poslove pa da su ne znam kakve plate u pitanju. I kad bi to radio svako tj. praktikovalo se to masovno svaki bi poslodavac morao dobro paziti šta će ponuditi ljudima kao posao. Kapitalizam je takav, ako ti se ne svidja nešto na tom poslu koji se nudi ne moraš ga ni radit. Niko te ne tjera ni na šta silom, poslodavci kojima se niko ne javi jer je posao nekakva cvokarna (ludnica) neće jednostavno imati radnike ni za lijeka i propast će ako nešto s tim bitno ne promjene. Ponuda i potražnja važi za obe strane jednako kako za poslodavca tako i za radnika. Callcentrum Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Imao sam jednog kolegu koji je slicno ovako non stop pljuvao po sistemu, ljudima i znao sam da ce kad tad otici. Jer, prosto covek nije bio srecan i sve mu je smetalo, i to je ok. I dobio je priliku i otisao poslom na zapad (doduse Slovenija). Vraca se nakon godinu i po dana sa 3 neisplacene plate i gomilom neisplacenih prekovremeniih sati koji su bili redovno isplacivani u firmi u kojoj smo radili. Ja htedoh samo da kazem da nije sve crno belo. kakvih stvari sam se ja ovde naslusao od nasih ljudi i kako su ih drali ovdasnji poslodavci .. a oni nesretnici krenuli trbuhom za kruhom, nemaju nigde nikoga ni da im ponudi da prenoce gde ... Goveda ima na sve strane , ne slusajte ove sto hvale zapad. imas i ovde dobrih ljudi koji ce pomoci a imas i onih drugih isto kao i u srbiji. razlika je u tome sto ovde generalno ima vise para pa je lakse, ali sto se tice toga ovi dobri-mi zli ---budalastine. Снежана, Натан and feeble је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука