Срђан Шијакињић Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Са једне стране свуда где пише нешто о уранијуму пише да није опасан у смислу озрачивања ширих тереана, а са дрге шта ћемо са тим што су се сва предвиђања наших лекара, када ће доћи до експлозије новооболелих, базирана баш на претпоставци да је бомбардовање утицало на развој канцера, показала истинитим... Мислим на то што су правилно предвиели велики пораст новооболелих од леукемије, тачно у годину. Crveni Baron, Плутон and Натан је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 E sad, neke ozbiljnije i objektivne studije na tu temu je ovde tesko ocekivati, ne znam ni koliko bi se to nekome isplatilo kao ni koliko bi ti rezultati bili "pozeljni" za objavljivanje ovde kod nas. Najbolje je ovako, jedna strana prica sve i svasta, druga u svemu vidi teoriju zavere i svi srecni svi zadovoljni Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:46, Срђан Шијакињић рече Са једне стране свуда где пише нешто о уранијуму пише да није опасан у смислу озрачивања ширих тереана, а са дрге шта ћемо са тим што су се сва предвиђања наших лекара, када ће доћи до експлозије новооболелих, базирана баш на претпоставци да је бомбардовање утицало на развој канцера, показала истинитим... Мислим на то што су правилно предвиели велики пораст новооболелих од леукемије, тачно у годину. Означимо их као заверологе, па ће од срамоте да ћуте, да не плаше народ. :-) Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:41, Милан Ракић рече https://static.kupindoslike.com/DOZIMETAR-75A-DL-M3-za-radijaciju_slika_O_27471421.jpg Јашта, 'вако исто то пенкало... све сам се мис'ио, да раздужим ја ово док још нисмо изгубили рат од НАТО. Додуше, нис' нарочито ни загледали па нисам ни им'о проблема, а ко зна да л' је то уопште и радило. Искрено, није ми уливало баш неки оптимизам. Добро Миланче, ти с' тад био српски агент Молдер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:55, зеленизуб рече а ко зна да л' је то уопште и радило On 26. 3. 2015. at 14:55, зеленизуб рече Добро Миланче, ти с' тад био српски агент Молдер. Није ми била намера, нити, к`о што рекох нас неко нешто пит`о. Само нам дало папир да потпишемо и својим потписом гарантујемо да ћемо увек "то" носити са собом. И после нам уз потпис раздужили... К`о што су нам, некако у то доба, дали папир да потпишемо, да смо упознати са координатама зона забрањеног летења, а под претњом обарања, које су-гле чуда, када се пренесе на карту, одговарале положајима резиденцијалних објеката тадашњег председника победничког народа и врховног команданта победничке војске... зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 15:06, Милан Ракић рече К`о што су нам, некако у то доба, дали папир да потпишемо, да смо упознати са координатама зона забрањеног летења, а под претњом обарања, које су-гле чуда, када се пренесе на карту, одговарале положајима резиденцијалних објеката тадашњег председника победничког народа и врховног команданта победничке војске... Знали су да горите од жеље да му честитате победу... Плутон, Милан Ракић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Milane napadaj u ratu, da dobijemo ove kineze! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 15:07, Grizzly Adams рече Знали су да горите од жеље да му честитате победу... Управо тако Остало је као урбана легенда, а сад размишљајте да ли је било, или није тако Наиме, некако претпоследњег или последњег дана НАТО агресије, исти (агресори), ваљда љути што смо их победили, сравнише са земљом зграду Ваздухопловног опитног центра (ВОЦ) на а. Батајница, наше (ваздухопловне)-најелитније научно-наставно-конструкторске установе... Као "колатерална" штета како је она педерчина умела да каже, од дејства те једнотонске ГБУ-овке, нстрадала је и зграда ВМИ (Ваздухопловно медицински институт), која се налазила преко пута. Такоже, једна од најелитнијих установа наше војске, која је поред пружања здравствених услуга летачима, те мониторинга и скрининга истих, служила и као наставна база ВМА за специјализације и субспецијализације из области ваздухопловне медицине.... Штета сама по себи, на ВМИ и није била велика. ВОЦ је сравњен са земљом, а ВМИ-ју је мало "померена" зграда у којој се налазила центрифуга и попуцала стакла и тако нешто слично. Иначе, сав хардвер из објекта, сва та медицинска мерна опрема, које се не би стидели ни Амери ни Руси, а кажу да смо били пети у свету по ваз. медицини некада, на време је склоњена на сигурно. И пошто је зграда била оштећена, ВМИ након победе буде премештне у зграду ВМА. Тј. центрифуга и физиолошка тренажа због простора је остала на а. Батајница (тај део објекта је реновиран по кратком поступку), а сва остала испитивања и прегледи су обављ2ани на ВМА... Пошто је ВМИ кроз прегледе, обављао контролу и летача из зракоплогвства Републике Српске, тако и прекодринска браћа једног пролећног јутра 2000-те, "чучише" са Ми-8 на хелидром ВМА. Њих 30-ак... Када након неколико сати завршише претраге и прегледе, кренуше назад... И њихова посада је наравно знала и била упозната са претходно поменутом наредбом, али су намерно након полетања, у ниском лету прелетели дољу Лисичјег потока и онда су нагло, у виражу, на веома малој висини прелетели резиденцијални објекат-тзв. Бели двор. Каже легенда, да је борац на ПАМ-у могао да реагује тек на хеликоптер у одласку, зато што је овај пришао у ниској визури и просто их изненадио... Срећом, каже легенда даље, да је војник иако му је наређенио да дејствује, па макар и на летелицу у одласку, коју је успут буди речено било релативно лако скинути-због тромости и величине циља.. Каже легенда да је борац то одбио, обзиром да је хеликоптер био означен заставо Републике Српске, тј, српском заставом и да се војник и поред наредбе оглушио, јер неће да гађа у нешто што носи српску заставу... Ал` то је свеједно само легенда... О једном времену и једном кукавном, болесном и надасве несрећном човеку, који се на крају баладе плашио и своје сенке... Плутон, Grizzly Adams, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Problem sa uranijumom nije radioaktivnost , ono malo radioaktivnosti opere prva kisa , Problem je u otrovnosti , otrovan kao sto je i olovo i drugi teski metali i kada se unosi hranom i vodom onda pravi haos u organizmu , kao i svi otrovi . A da su nas osolili tim uranijom i ko zna cime jos , jesu debelo . Милан Ракић, Crveni Baron, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 15:46, MiroslavJ рече Слобо Садаме! Не знаш ког си увредио више... Млађони, Човек Жоја and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 14:42, Deki992 рече Znas sta je tu fora, ako smem da se ubacim samo. Kada govorimo konkretno o uranijumu, on je alfa emiter (emituje alfa zracenje). E sad, karalteristika alfa zracenja je visoka energija ali izuzetno mali domet zracenja, za razliku od npr beta ili gama zracenja. Znaci, domet je nekoliko mm i uglavnom se svodi na ostecenja tkiva koja nastaju direktnim kontaktom sa izvorom zracenja. Osiromaseni uranijum se pre svega smatra opasnim zbog svoje toksicnosti. Znaci, on se mora uneti u organizam (npr hranom, vodom..) da bi dosao u kontakt sa tkivom. Ali, energije su mnogo, mnogo vece od npr X zracenja, koje opet deluje sa mnogo vecih razdaljina. U principu, intenzitet zracenja je u ovom slucaju obrnuto srazmeran udaljenosti od izvora zracenja. Milance je verovatno nosio klasicne dozimetre, ove sto ja nosim na praksi i samim tim je "logicno" da nisu pokazivali neke vece vrednosti od uobicajenih, oni su super npr za detekciju klasicnog fotonskog zracenja (rtg zraci). Ali to nikako ne mora umanjivati opasnost od toksicnosti npr uranijuma 235 i njegov cesticnog prisustva na bekim podrucjima Srbije i KiM. Imao sam seminarski bas na ovu temu na prvoj godini, sa jednom lepom mapom koja prikazuje njegova prisustva kod nas i u svetu, cini mi se. Alfa zrake zaustavlja konac...... moras da uneses ogromne kolicine kroz vodu i pice da bi se otrovao i da bi imao neke znacajne posledice. Prosto ovo kriljveljenje uranijuma samo pokazuje kakve mi "strucnjake" na celu onkologije imamo. To sto je prosuto, iako zvuci ko kolosalna cifra nije prosipano direktno u zalihe vode.. niti je u velikim kolicinama dospelo u hranu koju jedemo ili vodu koju pijemo. Kao sto rekoh.... treba porazmisliti zasto je nama na celu onkologije neki lik koji moze da izjavi ovakvu glupost, a pojedini treba da se zapitaju zasto veruju u te gluposti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Zar ne bi stanovnici Kosova trebalo imaju daleko više obolelih od posledica osiromašenog uranijuma? Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 То је ГМО уранијум који делује по националној основи. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 25. 3. 2015. at 19:35, Млађони рече Care, to nije nikakva odvala to je istina. Uranijum je jako cest element u prirodi. Cak je i bila prica tvojih Patrijota kako 'oce kosovo zbog URANIJUMA. A sto se tice osiromasenog uranijujam, on nije radioaktivan vec otrovni materijal. Njegova otrovnost ne moze da bude uzrok tolikog broja obolelih u Srbiji. To nije "odbrana" nato, vec odbrana gole istine. Pa to kazem, mi tog otrova imamo ko sodera tako da nam ameri nista nazao nisu ucinili, cak mozemo i hvala da im kazemo sto su sa avijacijom malo razdrmali vazduh iznad Srbije koji je poceo da budjavi usled neaktivnosti ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 On 26. 3. 2015. at 18:31, Avocado рече Zar ne bi stanovnici Kosova trebalo imaju daleko više obolelih od posledica osiromašenog uranijuma? Pa i imaju toga ko pleve ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука