Jump to content

Православље и медицина

Препоручена порука

1 minute ago, Ronald рече

Liz Paris je prva osoba koja je prošle godine primila genetsku terapiju i tijelo reaguje dobro, vidjecemo šta će biti.

To je drugo, ovde teško da će sve pravilno da prespoji i od teško bolesnog čoveka, napraviće teško bolesnog čoveka sa drugim telom. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Mislim da je to veštačko držanje za život. Ne bih volela tako da produžavam nešto što više nema vajde. Da mi neko menja pelene, hrani, hvala.

Natali Spiridonu je ovo jedina nada jer je nadzivio sva predvidjanja doktora, medjutim  još mnogo ljudi se javilo dr Canaveru.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

Moja ne bi. Za mene bi bilo idealno da mi stanje svih neurona u trenutku bude zapamćeno, a onda rekonstruisano pomoću neurona koji postoje kao strukture podataka, umesto fizičkih, a onda ponovo da se pusti formiranje sinapsi i da za nekoliko trenutaka postanem za red veličine inteligentniji i u telu koje bi bilo napravljeno po mojim planovima i standardima. Carstvo nebesko bih prepustio Griši mnogopravednom.

I tata bi sine :smeh1:, al' kad ne ide, ne ide.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ronald рече

Natali Spiridonu je ovo jedina nada jer je nadzivio sva predvidjanja doktora, medjutim  još mnogo ljudi se javilo dr Canaveru.

Pa dobro, lako meni da kuckam kad sam zdrava :dobro:.

Zdravlje je najbitnije u životu.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Muramasa рече

Ima da ide, sa ili bez mog uma u njemu.

Ja koliko se sećam tvojih ranijih postova, izjavio si da bi izveo sepuku da ostaneš nepokretan. Da li je to i dalje tvoj stav ili si promenio mišljenje?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Pa dobro, lako meni da kuckam kad sam zdrava :dobro:.

Zdravlje je najbitnije u životu.

Mozda Natali ali najbitnije je da volis, to može i fizicki bolestan covjek :)

Подели на овим сајтовима

Bi, ali ovaj scenario je još bolji, jer bi organski mozak bio uništen prilikom invazivnog procesa snapshotovanja i kopiranja. Ostatak tela bih iskoristio da na njemu isprobam servoe novog, a onda ga bacio u visoku peć.

E ok onda, bitno da ne vegetiraš bezveze i svima budeš na teretu :smeh1:.

Lepo je kad je čovek veran svojim principima :).

Подели на овим сајтовима

Mada, toj proceduri bih se podvrgao i sada kada sam u usponu snage. Štaviše, slavnu smrt bih prihvatio odmah, bez ikakve nade na besmrtnost.

@Muramasa Jao nemoj da...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

Ne znam. Periodično obilazim kanale nadajući se novim besedama, ali slaba vajda u poslednje vreme.

Da bre, nema ga, ne pamtim kad sam poslednji put čula za njega ne_shvata. Brinem se.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, dzo ni рече

у чему је проблем? тј, који су аргументи против овакве операције?

нисам рекла да сам против, рекла сам да не знам шта да мислим о томе, с једне стране даје наду, с друге стране бојим се да ће за новац почињати да се купују готова тела а не само органи и да ће богати почети да се "насађују" на млада тела до којих ће долазити на начине који нису донација ...све у жељи не да не буду болесни, него да им тело буде младо и једро, јурећи бесмртност и физичку спремност... на то сам мислила...

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, АлександраВ рече

с друге стране бојим се да ће за новац почињати да се купују готова тела а не само органи и да ће богати почети да се "насађују" на млада тела до којих ће долазити на начине који нису донација ...све у жељи не да не буду болесни, него да им тело буде младо и једро, јурећи бесмртност и физичку спремност... на то сам мислила...

Али мозак исто стари. Ако неки дементни, полуглуви и полуслепи 90-годишњак трансплатује своју главу на тело 20-годишњака, он ће и даље да буде дементан, полуглув и полуслеп. Не знам тачно шта би постигао тиме што га је неко накалемио на младо тело...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Mislim da je mnogo veći problem uklopiti kičmenu moždinu od povezivanja nerava, bar je to bio problem kod majmuna na kojem su isprobali ovaj zahvat i koji je preživeo mislim oko 9 dana. 

Ево како објашњава проблем у вези пресецања мождине

Procedura se sastoji od rashladjivanja glave dobrovoljca i donorovog tijela. Ono što slijedi i što je ključno po Canavero-u je čist rez. Ukoliko ste se zapitali zašto nismo u stanju da izliječimo paralizovane pacijente koji su povrijedili kičmenu moždinu, Canavero objašnjava da sila koja nanosi takve povrede najčešće dovodi do nepopravljivih posljedica. On planira precizan rez sa minimalnom silom kojom će razdvojiti kičmenu moždinu, uz minimalnu štetu, koju tvrdi da može sanirati. Dva kraja kičmene moždine planira da spoji sa hemikalijom naziva polietilen glikol, koji dovodi do spajanja masnoća u ćelijskim membranama. Ukoliko polietilen glikol ne bi obavio zadatak, kao rezervnu opciju planira ubrizgavanje matičnih ćelija.

Slijedeći korak je induciranje kome tri do četiri sedmice da bi se spriječilo kretanje pacijenta. Električnom stimulacijom elektroda koje bi prethodno ugradio bi stimulisao uspostavljanje novih nervnih veza. Možda najveći problem predstavlja odbacivanje glave kao stranog tijela. Rješenje se nalazi u imuno-supresivnim lijekovima. Nakon operacije bi slijedio dug i težak oporavak.

Prva transplantacija ljudske glave

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...