Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Не, ја сам писала о условима које му пружа држава у којој живи, на чему су базирани. Проблем је само што то није тачно. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Таман посла, ал не можеш од човека да правиш малте не ратног злочинца који живи на наш рачун зато што живи где живи. Критикуј његове ставове и аргументе, ал човек везе са тим нема. Замисли да тебе неко критикује за то што ради Немачка. na zalost i ja dijelom uzivam beneficije svabske represije prosle i sadasnje nad malim zemljama ukljucujuci i balkanskim, sve to ima svoje posljedice i moze mi se za to prigovoriti, samo meni ne pada na pamet da ja govorim kako to ne psotoji ili kako se ja sa tim slazem.... to da ameri imaju masnu korist od svog patroliranja po planeti znaju i vrabci na grani, pa oni pod represijom drze cijelu planetu vec 50 godina i mnogo sta reziraju, cak su svoju napumpanu valutu uvalili kao rezervnu valutu i onda kasape koga hoce sa tim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 ne vjerujem u to, znam da se SAD mjesa sa stotinama milijardi dolara u industriju, srbija pretezno samo otima a slabo nekog donira na trzistu za sada, ove subvencije je svakako pokupila od tih tvojih liberalnijih kako kazes, niej to srbija smislila neg oni To sta ti verujes sta ne verujes nema veze sa onim sta je istina ili nije istina. Ti iznosis toliko tvrdnji bez ikakvog dokaza, objasnjenja, zasto tako mislis da je nemoguce komunicirati o tome. Kada se prica o tome koja privreda je koliko slobodna gleda se i nivo poreza, i subvencije, i kronizam, i lakoca biznisa i finasijska sloboda i gomila faktora. Problem je sto se ti u'vatis za jedan faktor i onda na njemu dokazujes neki andrak. Ko da si mi reko, ford focus sa dobrim gumama je brzi od ferarija sa losim gumam. Prosto, nema smisla.... niti logike. A ti to upravo radis. Tvrdis da je trziste SAD ili NEMACKE manje liberalno od trzista Srbije jer si uzeo jedan faktor u kome je trziste Srbije vise libelarano... Ne ide to tako... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 И објаснила сам му да исти не зависе од њега ни најмање и да их је та држава створила и ствара на туђој проливеној крви. Ne, nisi objiasnila nista, iznela si tvrdnju i onda si ga osula licnim prozivkama sto se one ne slaze sa tvojom tvrdnjom. Tu je problem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 to da ameri imaju masnu korist od svog patroliranja po planeti znaju i vrabci na grani, pa oni pod represijom drze cijelu planetu vec 50 godina i mnogo sta reziraju, cak su svoju napumpanu valutu uvalili kao rezervnu valutu i onda kasape koga hoce sa tim od cega kina profitira onda? To me samo zanima.. koga to kina ekpsloitise posto je prestigla tu zlu ameriku, sada je kina no.1. svetska ekonomija. Ili vam jednostavno odgovara da ponavljate kao vrabci na grani, nesto sto enma veze sa istinom niko od vas objasnjenje nije izneo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 od cega kina profitira onda? To me samo zanima.. koga to kina ekpsloitise posto je prestigla tu zlu ameriku, sada je kina no.1. svetska ekonomija. Ili vam jednostavno odgovara da ponavljate kao vrabci na grani, nesto sto enma veze sa istinom niko od vas objasnjenje nije izneo. kina profitira iskljucivo od svojih resursa ljudskih i prirodnih, pa ima ih masa, veci su od evrope po broju stanovnika bilo bi jako cudno da nisu postali ekonomija broj 1, cudno je kada mnogo manji od njih imaju ekonomiju kao oni, e tu onda nesto smrdi,a kod amera meni sve smrdi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Проблем је само што то није тачно. Хахаха.... Претпостављам да није тачно ни то да САД има 102% БДП-а дуга? То је та ултра продуктивна привреда. Нећемо даље да расправљамо. Мислим да си субјективан. Неко сам ко САД није гледао и не гледа само на географској карти. Прилике у САД познајем изврсно и имала сам прилике да гледам ситуацију и 70-их и 80-их....и данас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 kina profitira iskljucivo od svojih resursa ljudskih i prirodnih, pa ima ih masa, veci su od evrope po broju stanovnika bilo bi jako cudno da nisu postali ekonomija broj 1 Cudno kako je to krenula da profitira od ljudskih i prirodnih resursa tek kada je liberalizovala trziste... :.mislise. I kako to kineska vlada samtra da je libelarizaciaj trzista glavna za profit i rast kompletne zemlje, da je resila jos vise da ga liberalizuje i jos manje da se mesa.. :.mislise. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Хахаха.... Претпостављам да није тачно ни то да САД има 102% БДП-а дуга? То је та ултра продуктивна привреда. Нећемо даље да расправљамо. Мислим да си субјективан. Неко сам ко САД није гледао и не гледа само на географској карти. Прилике у САД познајем изврсно и имала сам прилике да гледам ситуацију и 70-их и 80-их....и данас. A sta mislis koliko Srbija ima BDP duga? Mislim osim sto ta cifra zvuci strasno, znash li koliko duga imaju ostale privrede? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Претпостављам да није тачно ни то да САД има 102% БДП-а дуга? То је та ултра продуктивна привреда. Па не знам какве везе има дуг... То није дуг привреде него дуг федералне владе која се задужује да покрије своје трошкове. Али то нема никакве везе са њиховом привредом. Највеће и најуспешније светске фирме налазе се тамо. Проблем је што ви не разликујете ту неке основне појмове, а упустили сте се у расправу о томе... И онда не преостаје ништа друго него личне прозивке, набацивање споредних ствари, цинични коментари итд. Али нема проблема, навикли смо. Ћириличар and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Хахаха.... Претпостављам да није тачно ни то да САД има 102% БДП-а дуга? То је та ултра продуктивна привреда. Нећемо даље да расправљамо. Мислим да си субјективан. Неко сам ко САД није гледао и не гледа само на географској карти. Прилике у САД познајем изврсно и имала сам прилике да гледам ситуацију и 70-их и 80-их....и данас. Висина јавног дуга нема велике повезаности са продуктивношћу привреде. Може привреда бити ултра продуктивна, а да држава оепт буде презадужена јер троши огромне новце на социјалне програме и слично. У случају САД-а, САД може да приушти огроман јавни дуг управо због своје јаке економије, а јавни ду Америке је огроман јер тим новцем жели да финансира војне операције којих доста спроводи, са једне стране, а са друге стране, изгледа ( мада за ово већ нисам толико сигуран ) САД-у се чак исплати да посуђује новац јер на дуже стазе отплаћује веома повољне рате и камате, зато што јој је долар национална валута. Понављам, за ово друго нисам баш сигуран. Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Људи код нас не разликују уопште државу/владу од привреде... Све им је то исто. Тако је било у социјализму, тако је некако и данас. Па мисле да је тако свуда у свету. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 А занимљиво је како људе највише погађа ствар коју сам испричао из зезања, о ауто-сервису који је сређен, уредан, људи љубазни... Не можемо да поднесемо кад ону своју бруку упоредимо са тим. Па нам је лакше да измислимо чак и потпуно бесмислено оправдање (имају добар ауто-сервис због Ирака и Сирије... ) него да признамо да смо сами одговорни. Да људи могу све да направе ако хоће, ако су вредни и одговорни. И да ми нисмо вредни и одговорни, него нећемо. Неодговорни смо. Лењи. Зато и немамо. И то је суштина целе ове бесмислене расправе - неспремност да се прихвате своји недостаци. Уместо тога ми кренемо да уједамо свакога ко нам на то укаже. Макар и у шали. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Да људи могу све да направе ако хоће, ако су вредни и одговорни. И да ми нисмо вредни и одговорни, него нећемо. Неодговорни смо. Лењи. Зато и немамо. Ne mogu se sloziti sa tobom. Imamo ekonomski sistem koji favorizuje ljude koji su neodgovorni i lenjim,pa odgovorni i radni ne mogu da uspeju. Kako ja da uspem kad drzava "subvencionise" agrar.. i onda ce od mene koji sam poljoprivrednik sa pet hektara da uzme pare i da da BIZNISMENU sa 100 hektara ogromnu subvenciju koju ce da puni iz mog dzepa? uz to ce da mi osiromasi musterije, pa nece moci da kupuju kvaltietno prozivedeno od mene, jer ce da imaju vece poresko opterecenje morace da kupuju industrijksi nekvalitetno proizvedeno od njega. I na sve to se pojedini BIZNISMENI zalazu da se podize inflacija, da im onih 30-40 hiljade plate VREDI STO MANJE, da mogu JOS MANJE DA KUPUJU. Odlican nacin da unistis svakog vrednog i malog.. i pomognes svakog velikog, bliskog vlasti, finasijera i ortaka stranke. Grizzly Adams and florenntina је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 То је велика мана и грех раширен у нашем народу. Кад видиш бре негде нешто добро, треба да мислиш - оћу и ја тако! Дај да научим шта треба да радим да то постигнем. Па онда кренеш на посао док не направиш. Човек све може ако хоће. А не да измишљамо неке безвезне приче, изговоре, оправдања... Што нам је, нажалост, постао национални спорт... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука