Deja Vu Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Баш оно што си и рекао, "Бог је највећи либерал", било која људска "измишљотина" да би је други прихватили условљена је наметањем. Е сада, ако капитализам узмемо као најбољи модел стварања богатства, за сада, онда је само на богаташу шта ће урадити са богатством, од његове слободе Pa da, to njegov izbor kao sto je nas sta cemo uraditi sa nasom slobodom. Погрешан превод. Теже богаташу ући у царство небеско него концу од камиље длаке да прође кроз иглене уши (конац дебео па га тешко угурати кроз иглене уши). Поента да је тешко због много искушења, а не да је немогуће.Не знам где сам беше читао, ал мислим да има да се нађе објашњење на Нету. Negde sam citao objasnjenja tipa: bogati zbog bogatstva imaju vise briga i obaveza, pa onda ni o cemu drugom ne razmisljaju nego o svom bogatstvu, brinu se itd. sto onda udaljava coveka, pa je poenta osloboditi se toga i ziveti slobodno bez ikakvih miliona na racunu, samo od leba i vode. Nesto slicno je cini mi se vladika Nikolaj Velimirovic pisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Па није тачно. Хришћанство заговара скромност, то је различито од сиромаштва. facenew22222222 Управо. Дакле ако сам успео да зарадим новац имам слободу да возим најновији модел мерцедеса од 100к долара и да имам вилу од 1000 квадрата, а могу да возим неки ауто од 5000 долара и да живим у кући од 100 квадрата, јер шта ће ми више од тога. Kaludjerovic Sreten, NemanjaVa, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 facenew22222222 Управо. Дакле ако сам успео да зарадим новац имам слободу да возим најновији одел мерцедеса од 100к долара и да имам вилу од 1000 квадрата, а могу да возим неки ауто од 5000 долара и да живим у кући од 100 квадрата, јер шта ће ми више од тога. Ali bi trebalo i to bogatstvo da se podeli sa nekim ko nema, da ne bi imao probleme kao kamila koja ne moze proci kroz iglene usi. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Nisu to levicarske ideje. Ljubav prema bliznjem, solidarnost, izdvajanje novca za siromasne, deljenje bogatstva i slicno su samo saveti Isusa A koje ideje su levicarske ako ne upravo ove, solidarnost, pomaganje slabijem itd? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Дакле, да ли је заиста могуће из НЗ "извући" левичарске идеје и ако је то могуће где бисте их ви видели, у чему? У случају негативног одговора друго питање је који би ти друштвено-економски и идеолошки концепт био најближи хришћанству и колико је уподобљавање хришћанства тој идеологији и упакивање у световњачки концепт опасно? Прво се треба запитати - шта је то идеологија? Има свакаквих дефиниција, али у пракси - овако народски речено - идеологија је скуп неких идеја које неко сматра за толико добре да жели да их другима наметне силом. И ту се завршава сва прича о идеологијама и хришћанству. За хришћане не постоји ни једна идеја на овом свету коју смемо другима наметати силом. Нашу најважнију идеју не намећемо, него објашњавамо, проповедамо, показујемо примером. Зато не постоји ни једна идеологија која је блиска хришћанству. У ствари су му све супротне. И да - ова прича је веома опасна за хришћане. Без обзира да ли је у питању "левица" или "десница". Те се идеологије незнатно разликују, све су у суштини исте. Аурор, Човек Жоја and florenntina је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Па није тачно. Хришћанство заговара скромност, то је различито од сиромаштва. Сиромаштво је последица пада у грех, као болест. Адам и Ева у Едему нису били "сиромашни", напротив - имали су свега у изобиљу. Ништа им није недостајало. У суштини су њих двоје били најбогатији људи икада. Pitanje za one puno bolje teoloski potkovane ... Davno sam u Starom zavetu naisao na "agrarnu reformu" u Petoknjizju. Na obavezu preraspodele zemlje medju Jevrejima svakih 50 godina. More li mi neko to potvrditi jet sam davno to citao i ostalo je samo secanje koje moze i da zavara? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 A koje ideje su levicarske ako ne upravo ove, solidarnost, pomaganje slabijem itd? Не, то нису њихове идеје. Њихова идеја је насилна прерасподела. Солидарност, помагање слабијем итд. постојали су у друштву увек, хиљадама година година пре појаве "левичарских идеја". Једино ново што су они ту донели је насиље. Аурор and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 A koje ideje su levicarske ako ne upravo ove, solidarnost, pomaganje slabijem itd? MIslim da je solidarnost vise konzervativna ideja, a ne levicarska, jer levica nastoji na jednakosti ne solidarnosti. Ali nebitno. Kako sprovodis te ideje? Sta ces sa onima koji kazu: Zabole me za solidarnosti i pomaganje, nemas ti pravo da uzmes od mene i das nekom trecem? To recimo mozemo biti skakljivo barem meni. Ja recimo nisam za to da se ukine zdrastvo, obrazovanje, socijalna pomoc onima koji nemaju, ali nisam za bilo kakvo izjednacavanje svih i za progresivni porez, posto mislim da se sve to moze postici kroz obican. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Kako sprovodis te ideje? Sta ces sa onima koji kazu: Zabole me za solidarnosti i pomaganje, nemas ti pravo da uzmes od mene i das nekom trecem? Recipropcitet. Ko nece da bude solidaran sa drugima ni drugi ne trebaju da budu solidarni sa njima. Ali potpuno odbiti soliranost prema takvima. Nema puta, nema skole, nema struje ...neka grade sami za sebe sta im treba na svojoj imovini ... Prepustiti ih njima samima kao sto oni prepustaju druge. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 A koje ideje su levicarske ako ne upravo ove, solidarnost, pomaganje slabijem itd?Ne, ne, to nije.Komunizam je dosta blizak satanizmu npr. florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Ne, ne, to nije. Komunizam je dosta blizak satanizmu npr. Po cemu? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Мирослав решио да запали форум и направи ванредно свеноћно бденије... Deja Vu, RYLAH, Аурор and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Po cemu?Nasilje, zlo, otimanje iz zavisti, represija,progoni, totalitarizam, kradje, porezi iz mrznje, nemoral svake vrste... Месечева је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Nasilje, zlo, otimanje iz zavisti, represija, kradje, porezi iz mrznje, nemoral svake vrste... Znas li ti sta je komunizam? Nasilje, zlo, otimanje, represiju imas i u hriscanstvu ...ateizmu ...nacizmu ... komunizmu ...antikomunizmu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Мирослав решио да запали форум и направи ванредно свеноћно бденије... Ja se evo prvi iskljucujem nemam zivaca da diskutujem. Pozdrav svima Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука