Anika Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Тв не гледам. Мрзим да ми неко испира мозак. Клоним се лоших људи. Не слушам музику која може да ме баци у негативно расположење. Користим храну која је добра за мозак. Водим рачуна да спавам довољно. Трудим се да или неког драгог или сама себе обрадујем с нечим лепим макар сваких 5 дана. Шетам... Отарасила сам се пуно непотребних ствари, свашта сам људима поклонила кад сам се селила, само су ми стварале неред у глави и везивале за пролазно и земаљско. Још кад бих то могла да објасним својим ближњима. Схватила сам да се може с много мање новца живети, а бити мирне главе, да се све може поједноставити. Не тражим комфор. Одрасла сам у урбаној средини, а сад кад бих отишла у госте на село и кад би ми неко рекао да спавам на слами, могла бих без проблема. Једино што ми недостаје је више истомишљеника. Manolis, Н И Н Е, Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Ja sam mislio da su ljudi tamo operisani od depresije Doslo vrijeme da i onu padnu u depresiju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 "Neki kažu: "Treba da budem radostan jer sam hrišćanin. Mogu da budem spokojan jer sam hrišćanin." To nisu hrišćani. Razumete li? To je ravnodušnost, to je radost ovoga sveta, Onaj ko u sebi poseduje takve osobine nije duhovan čovek. Duhovnog čoveka sve boli, sve ga dira. Bolno preživljava teške situacije u svetu, boli ga ljudska nesreća, ali za taj bol biva nagrađen božanskom utehom. Oseća bol, ali oseća u sebi i božansku utehu, jer Bog, zajedno sa blagoslovom, šalje duši predukus raja i čovek oseća sladost od ljubavi Božije. To je radost, duhovna radost koja se ne može rečima iskazati i ona preispunjava celo čovekovo srce".(старац Пајсије) Дуња and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Iskreno, meni smeta kada drugi pocnu da mi mrace...Te ne moze ovo, te ne moze ono, te nema ovoga, te nema onoga...ma idite ljudi, fokus treba da bude na ono sto se moze i ono sto se ima...Ali to retko ko razume. Generalno, problem je sto je vecina fokusirana na negativno. A receno je: Po veri vasoj neka vam bude.... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Дакле, први корак је да, ко што Гризли каже, будем јуродив, да свима изгледа као да сам будала. Да запнем ко сивоња и не пристанем ни на какав конформизам, да будем пример. Наравно, нормално је да ће ту бити падања и чукања и са другима и са самим собом, међутим, кад моје окружење види да се са мном и око мене нешто дешава, а приметиће, онда тек крећеш да им причаш и говориш о њиховом стању, тад почињеш да их дижеш. Тад они полако излазе из те рупе. То је мислим тај поглед, другачији поглед кроз себе што је Млађа поменуо, значи ја сам одговоран и за другога, и баш ме брига што остали, па били и већина, нису такви, што су себични и што их други не интересује. То је тај поглед кроз друге цвикере. То можда околини изгледа као будалаштина, и данас и јесте тако, често чујеш "шта ти вреди ето опет ништа, џабе се трудиш", таквом се сви смеју, ал баш зато је то прави пут. То је тај аларм који треба да позове на буђење. То и јесте јуродивост. Prica drugome o njegovom stanju u pedagoskom smislu moze da bude delotvorna kod smirenijih, ne kod onih koji glumataju smirenje, vec istinski smirenih. Kod ostalih to je apel na savest gde postoji verovatnoca da bude neplodonosan. Mada ovo pisem iz ugla nekoga ko nema slobodu da predocava drugima njihove gresake jer ne znam sta jeste, a sta nije greska (ukoliko nije problematika vezana direktno za mene). Ukoliko se drugi smeju i nipodastavaju tvoj trud ili ga krivo dozivljavaju - njihov je problem, ne tvoj. Istinu ipak svi znaju, nego se batrgaju, u tom smislu mozes mirno da vrsis nameru. Meni je dovoljno jedno "Sta izigravas - majka Maru?" ili "Sta si ti - budala?" da na porazavajuc nacin skontam s kim imam posla. Nesreca je veca ukoliko te takvom kritikom osine neko ko se smatra hriscaninom, i to vrlim. Na tom klizavom terenu treba uloziti najvecu snagu volje. Razvukosmo Zosketu temu, ali makar ne citiramo po sto puta jedno te isto. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 није све толико црно и депресивно каквим га медији описују. Pricaju pesimista i optimista i kaze pesimista:"Au, brate, sve je tako crno, nema dalje, ne moze gore!", a optimista mu odgovara:"Ma, moze, sigurno moze!" :D P.S. Medij(i) od reci "medijum" sto znaci posrednik. Istimo, dakle, neposredni kontakt (sa svetom) i cinimo pri istom sta i koliko mozemo. Agaton Vuzman, Плутон, Дуња and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 "Neki kažu: "Treba da budem radostan jer sam hrišćanin. Mogu da budem spokojan jer sam hrišćanin." To nisu hrišćani. Razumete li? To je ravnodušnost, to je radost ovoga sveta, Onaj ko u sebi poseduje takve osobine nije duhovan čovek. Duhovnog čoveka sve boli, sve ga dira. preživljava teške situacije u svetu, boli ga ljudska nesreća, ali za taj bol biva nagrađen božanskom utehom. Oseća bol, ali oseća u sebi i božansku utehu, jer Bog, zajedno sa blagoslovom, šalje duši predukus raja i čovek oseća sladost od ljubavi Božije. To je radost, duhovna radost koja se ne može rečima iskazati i ona preispunjava celo čovekovo srce".(старац Пајсије) Upravo smo o ovome pricali - a takvom coveku se obicno pripisuje nepotrebna uznemirenost i opterecivanje glupostima. Istina je da nema sitnica jer sve sto se tice coveka je kosmickih razmera. Primetila sam, posebno medju nekim hriscanima koje srecem, da se na veoma neprirodan nacin trude da prikazu sebe radosnima i to posebno u Crkvi - nekim cudnim izrazima lica koji navodno treba da znace umilnost i osmeh. Zapravo je jako mucno posmatrati tu facijalnu ekspresiju i ta lica koja odisu sumornoscu ispod te kiselosti i usiljenosti. Pitam se cemu sve to. Smej se iskreno, toliko makar mozes. Снежана, Agaton Vuzman, Gordana . and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Razvukosmo Zosketu temu... Развлачите,слободно, имате мој благослов... Лепо је то што поједини покушавају,да унесу једну дозу оптимизма, немам баш ништа против,ја сам само констатовао стање на терену, не помаже ту гашење тв-а или читање новина,то се осећа на сваком кораку... Мене у принципу ништа више не може изненадити,па и да проради вулкан на Авали. Ја се отприлике осећам као Џек Николсон у "Лет изнад куквичијег гнезда" ,где сам у лудари,а нисам луд... Плутон, ВИЛМА, Н И Н Е and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 u ogromnoj meri je prisutan i tzv."energetski vampirizam" ... http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Dunja, taj citat ne deluje da je u istom kontekstu sa onime o cemu ti pricas, barem je to moj utisak. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Dunja, taj citat ne deluje da je u istom kontekstu sa onime o cemu ti pricas, barem je to moj utisak. Podebljala sam ono na sta sam se osvrnula. Daj tumacenje da procaskamo i odrobijamo jos jedan dan. Снежана је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Развлачите,слободно, имате мој благослов... Лепо је то што поједини покушавају,да унесу једну дозу оптимизма, немам баш ништа против,ја сам само констатовао стање на терену, не помаже ту гашење тв-а или читање новина,то се осећа на сваком кораку... Мене у принципу ништа више не може изненадити,па и да проради вулкан на Авали. Ја се отприлике осећам као Џек Николсон у "Лет изнад куквичијег гнезда" ,где сам у лудари,а нисам луд... Stvar je u tome, bar kako ja vidim, sto je stvarno i konacno ubijena nada narodu i zaista se ne vidi kako se moze izaci iz ove situacije. Mislim na drzavnom, nacionalnom planu. Pojedinac moze da ispliva, ali nije u tome poenta. Kod mene npr. u blizini jedan super uspesan biznismen napravio neku vrstu vile, sa sve pejzaznom dekoracijom, ispred parkiran BMW. A oko te njegove vile 2 stare, trosne kuce i ispred jedna stari stojadin a drugi ni nemaju auto. Ja se pitam kakvo je njemu zadovoljstvo tu napraviti kucu, niti on sta ima pricati sa tim svojim komsijama jer su u totalno drugim dimenzijama. Manolis, Зосима, Плутон and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Mama, tata i trinaestoro Ristića pokrenuli sopstveni posao http://kraljevo-cafe.com/mama-tata-i-trianaestoro-ristica-pokrenuli-sopstveni-posao/ Плутон, Дуња, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Ja se pitam kakvo je njemu zadovoljstvo tu napraviti kucu, niti on sta ima pricati sa tim svojim komsijama jer su u totalno drugim dimenzijama. Mislim da iole duhovno i dusevno zdrav covek ne moze da dokuci "smisao" malogradjanstine i samozagledanosti u smislu sebicnosti. Veliki je svaki covek koji uspe da gaji superioran prezir prema novcu kao jedinici merila svih vrednosti. Mozda zvuci trivijalno, ali je tako. feeble је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Podebljala sam ono na sta sam se osvrnula. Daj tumacenje da procaskamo i odrobijamo jos jedan dan. Pa, kljucna recenica je "Mogu da budem spokojan jer sam hriscanin". U tom smislu smatram da misli na sastradavanje sa nehriscanima, dakle, Ok, meni je lepo i srecan sam sto (mislim da) sam nasao Hrista, ali to ne znaci da Ga volim ako me bas briga za ostale "nebliznje duhom". Ili, sto bi sv. Siluan rekao: ko ne zali svakoga gresnika i svakoga ko je na losem putu (sto bi neki rekli "pa, ko im je kriv, odbacili su Hrista slobodnom voljom, ne zanima me") nema ljubavi. Човек Жоја, Gordana . and Дуња је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука