Grizzly Adams Написано Април 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2015 У томе и јесте поента - урадити бар нешто од онога што можеш. А можемо много. Нажалост, већина људи не уради ни један промил од онога што може јер не зна шта `оће. Драшко, -Владимир-, Титаник and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 @@Juan, ти ко Неша Стефановић, докторат успут... Шалим се, наравно. Честитам и нека је сасрећом у Низоземској! Juanito and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 У томе и јесте поента - урадити бар нешто од онога што можеш. А можемо много. Нажалост, већина људи не уради ни један промил од онога што може јер не зна шта `оће. Da, to je redosled Prvo je bitno sta hoces, nije to lako ni shvatiti, a onda ide...........dalje Juanito and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 Prvo je bitno sta hoces, nije to lako ni shvatiti, a onda ide...........dalje ...Онда схватиш шта нећеш.... Зосима је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 У томе и јесте поента - урадити бар нешто од онога што можеш. А можемо много. Нажалост, већина људи не уради ни један промил од онога што може јер не зна шта `оће. Па јесте. Али некад постоје и моменти кад се заситиш, кад више немаш потребу никоме да се доказујеш. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 кад више немаш потребу никоме да се доказујеш Та привилегија се стиче с` годинама Дуња је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2015 Па не ради се о доказивању. Него овако, свако јутро кад човек устане треба да буде захвалан Богу што му је дао још један дан. Тај дан је празан лист папира који ти је дат да нешто напишеш. Изузетно вредан - непоновљив. Само једном у историји је данас. И ти си добио данас да са њим нешто урадиш. Колико је то велика част и одговорност... И о томе овде говоримо - колико треба бити пажљив са тим. Време је дато човеку да га употреби корисно, да уради нешто добро, да се усаврши, да воли и живи живот пуним плућима. А ми га тако често бацамо као да га имамо бесконачно. А многи људи, хиљаде њих, данас нису устали. Једног дана нећу ни ја. И онда, кад дође тај дан, питање је - шта сам радио са својим временом? Да ли сам знао шта сам хтео? Да ли сам урадио бар нешто од онога што сам могао? Да ли сам дао све од себе за људе и ствари које ми значе? Да ли сам живео живот или сам само чекао да прође? ОК, овај свет није баш савршен, али не верујем да нас је Господ овде послао да "чекамо да прође" него да деламо. Да овај врт "радимо и да га чувамо". Тај врт то је наше време, наш живот. То време и живот треба такође да буду осмишљени и уређени као што су уређени, на пример, црквени календар и службе где све има свој распоред, своје место и сврху. Свакако да су наши "овоземаљски циљеви" мали и безначајни у целом контексту, али то не значи да треба да их занемаримо или презиремо. Напротив! То је посао који нам је дат. Има код нас мало то неко полу-манихејство да се олако односимо према овом животу, свету око нас, раду итд. То није добро. Више је последица неких историјских околности него изворно хришћански. Све што радиш је у славу Творца. Тиме што стварамо, ми се не покоравамо него супротстављамо овом свету - јер је његово природно стање пропадање и хаос. А ми радимо супротно - стварамо и уводимо ред. Ни Христос није дошао да уништи и поруши, него да преобрази и усаврши. То ми опонашамо када од глине направимо ћуп, уредимо двориште или напишемо компјутерски програм. Да не давим више, хоћу само да покажем да цела ова прича није ништа супротна хришћанству, већ је његов саставни део. Мало занемарен код нас, кажем - због историје итд. - али треба се подсетити и поново успоставити. Драшко, Bashful Anna, miki 018 and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 Мислим да је Аника тренутно у једном сасвим другом расположењу, тј душа јој је окренута Христу, и такво расположење је ретко и треба га задржати што дуже,а не причати јој сад о неком бесомучном рмбачењу "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2015 Па и посвећеност вери је иста ствар - знаш шта хоћеш и шта треба да радиш. Није то само неки талас осећања који треба "одржати што дуже", него конкретна одлука чему желиш да посветиш своје време. Исто има циљ, план, делање, рад... Дуња and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 Човек Жоја, ivanaika, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 11, 2015 Пријави Подели Написано Април 11, 2015 Ивице свака ти част брате! Холандија је можда и најбоља земља у Европи за почетак новог живота. Све најбоље и одмах кад стигнеш пиши како вам је тамо! Grizzly Adams and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 11, 2015 Пријави Подели Написано Април 11, 2015 Мислим да је Аника тренутно у једном сасвим другом расположењу, тј душа јој је окренута Христу, и такво расположење је ретко и треба га задржати што дуже,а не причати јој сад о неком бесомучном рмбачењу Хвала. Волела бих да је тако, јер ми себе никад не можемо сагледати исправно. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 11, 2015 Пријави Подели Написано Април 11, 2015 Juane, puuuno srece zelim, samo nemojte bebcu da date neko 'olandsko ime. Saaalim se. E, da, pade mi na pamet... Razmisljala sam isto kao Anika pre par godina ("sta ja znam sta je dobro, ne moze ovo-ono...") Savle je, vala, delao. Sistematski je progonio Hriscane. Dooobro je znao sta zeli i imao je cilj. Ako me razumete. Bas sam na ovome finome nasemu forumu procitala: "Ako zelis da Bog upravi korake tvoje... Moras se kretati!" Juanito, Драшко, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 11, 2015 Пријави Подели Написано Април 11, 2015 Lele, kol'ko smajlija. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 11, 2015 Пријави Подели Написано Април 11, 2015 Svaka čast Vuč...ups, Huanu! ivanaika, Плутон, Драшко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука