Натан Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 To je i najveca muka kod nas brale. Sto, cim si protiv neke lose grupacije, odmah te svrstaju u pripadnike neke druge (losije) grupacije. Tipa sad da izadju ljudi na ulicu da protestuju zbog cene necega npr, odmah bi od vlasti bili okarakterisani kao demokrate i slicno. Zato i kazem, ne vredi se ovde vise zaliti jer su sve ideje i grupacije izlizane. Nema nicega novog, jakog i da nema ogromnu ljagu preko obraza. Ovako je lako suzbiti svaki glas protiv, samo ga etiketiras kako treba i zavrsio si posao... ... и схватиш да на крају опет мораш сам. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 ... и схватиш да на крају опет мораш сам. Pa normalno. Sam za sebe i svoje najblize. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Pa normalno. Sam za sebe i svoje najblize. Јес', тако се почиње, па постепено преузимаш месну заједницу (мењаш сијалице на бандерама пред изборе ), па град, округ, државу... ма и свет је мали. х) Окупљања по трговима су за слабиће. :-д Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Што му дође враћање на нижи цивилизацијски ниво, ниво родовско-племенске заједнице или чак чопора, са којег се заправо као народ никада нисмо ни уздигли јер смо одувек размишљали о сад и одмах, што је одраз одсуства вере и страсне природе коју је одувек било брига за заједницу и од које се као колектив никада нисмо ослободили. Самовољни, егоистични, завидни, злопамтљиви и гневљиви, усресређени само на испуњавање искључиво својих циљева, чак и на рачун својих најближњих, у сталном наметању своје сопствене перцепције живота и стварности по принципи "само сам ја у праву и сви други ћете се прилагодити мени". А пошто је то тако стално онда просек каже "што би ја био будала да се ту као нешто жртвујем за заједницу, ионако ништа нема смисла, дај да лепо прешалтам мозак у буђелар, гениталије и желудац, ко га шиша" уз чувени, најгрђи наставак који се може рећи а то "једном се живи". Све си ти побро погрешно схватио, зато си и намлатарао све ово. Још само једно кукумавчење више једног очајника. Говорили смо о томе да ако не ојачаш сам, неспособан си и за живот и за заједницу. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Још кад би ти благо мени прелистао мало шта ја пишем по темама (па чини ми се чак и на овој) схватио би колико ти заправо ниси схватио шта сам ја написао. А ниси схватио зато што си буквалиста. Па ваљда си ти извукао наших пар речи из контекста целе теме, буквално их схватио, и саставио популистички говор. Твоја порука има смисла уколико стоји посебно, независно од моје и Декијеве приче. Вероватно неспоразум. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 А пошто је то тако стално онда просек каже "што би ја био будала да се ту као нешто жртвујем за заједницу, ионако ништа нема смисла, дај да лепо прешалтам мозак у буђелар, гениталије и желудац, ко га шиша" уз чувени, најгрђи наставак који се може рећи а то "једном се живи" Upravo bunt protiv ovakvog razmisljanja. Tj., svesnost da je ovakvo razmisljanje danas na snazi i da, jedino sto ja mogu (ti, ili bilo ko) a to je da u krugu svoga delovanja ne radim na stvaranju ovakvog poretka. Znaci, borba za sebe i svoju porodicu u smislu truda da se izvuce maksimum od onoga sto nam je dato. A dato nam je vrlo malo. Sto se tice same zajednice u sirem smislu, ako mislimo na drzavu, u nju ne verujem. Pogledaj ljude koji su se zrtvovali za nju, kako su zavrsili. Nema zajednice, to je laz. I da, jednom se zivi i jedan je zivot. Mi biramo kako cemo ga provesti. Da li cemo gledati u televizor i cekati da nam padne nesto sa neba od onoga sto se obecava pred izbore ili se truditi svim snagama da stvorimo nesto i organizujemo sebe sto bolje mozemo. Evo, ja imam 23 godine i mladost mi je prosla u iscekivanju ostvarivanja nekih obecanja... Nemam nade vise zaista, a zivot prolazi pored mene. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Аих брате мили, 23 године и прошла младост А да промениш ник у стармали Шалим се. П.С. Ето видиш да сам позитивно утицао на тебе са оним коментаром, а брат тодор звани антиекумениста ми брже боље налепи етикету. MOgu ti reci da se Todor dosta ekumenizovao na ovom forumu, pre je bio dosta "tvrdji" rekao bih, kada pogledam neka njegova sadasnja pisanija :) Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Едит: Ово ти је већ други пут да ми лепиш етикету. Зато сам те частио са овим "буквалиста". Шта фали етикетама, ако су оригиналне? ;-) Нема везе што си ме частио, па ниси ти крив што си ме погрешно схватио. :д Браво геније, имаш 5 бамбија. Извукао сам само последња два ваша коментара и осветлио их са једне друге стране, појачао контраст што се каже, да би можда некога ко чита тему мој коментар жацнуо изнутра те навео на размишљање, како би добио што јаснију и целовитију слику. Симпатично, ти као да си у некој мисији. Не спадам у људе који једноумно са главом у песку сагледавају ствари. То ми је мана. Немој да си скроман Миро. То ти је врлина. П.С. Ето видиш да сам позитивно утицао на тебе са оним коментаром, а брат тодор звани антиекумениста ми брже боље налепи етикету. Ето ти сад, жалећи се на етикете, лепиш етикете. То ми није име, ни надимак, то је само став. Свеједно, да смо здрави и живи. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 MOgu ti reci da se Todor dosta ekumenizovao na ovom forumu, pre je bio dosta "tvrdji" rekao bih, kada pogledam neka njegova sadasnja pisanija :) Нисам Деки, не дај Боже, још гори сам , него ипак мора да се снисходи људским слабостима, Хришћански је. Лако је само критиковати, треба и да се помогне. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 @@todor, Реко' ја теби тоич да мораш да рачунаш на моју иронију. Па рече ти, ал џаба кад је нумем да рачунам. :-))) Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Што би рекли, заинтересовани смо колико и за пола чашице ракијеПрво, не вређај ракију. Ракија конектинг пипл.Друго, кад се пред локалном црквом направи казан грејане ракије за Бадње вече окупи се близу четвороцифреног броја људи. Док не завире у дно казана остане их пола. Значи, више окупља чак и пола чашице ракије. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука