Jump to content

Zašto religija nije istinita?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ali postoji jedna prednost, koja se nalazi u korenu definicije ateizma: ateisti ne tvrde da postoji bilo kakva prednost. Oni nisu prihvatili nekakvu neistinu. Oni prosto odbijaju da prihvate druge neistine, i čekaju da se nađe šta jeste istinito.

Samo da jos doticni gospodin objasni kako je utvrdio da je recimo Islam ili Hriscanstvo neistina?

Подели на овим сајтовима

Од сада имам нови сигначр :)

Ти си ”човек пчела”. Од овликог текста што ”не ваља” ти се уватио за тај један одличан део. :)

Подели на овим сајтовима

Ma covek je inteligentan i strucan, tu nema spora.

Samo mislim da neki ateisti imaju obicaj da potcenjuju vernike i veru, pa onda misle da razgovaraju sa ljudima ogranicenih pogleda, znanja itd. Sto stvarno, da ne gresimo dusu, u nekim slucajevima i jeste tacno... :)

Ali ideje se ne kritikuju na osnovu onoga sto o njima misle budale, nego sto misle pametni ljudi.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Jeste da ljudi u stvari treba da imaju bubrege kao slatkovodna riba,ili da ljudska kicma treba da bude kao femur joooj

Уз дужно поштовање, Гришо, ти си у тим стварима танак. Баш као што је он танак у философији, религији итд. А и ја сам танак да бих му одговарао. Аквилије Илуминатски би већ могао да склепа нешто...

Подели на овим сајтовима

Samo mislim da neki ateisti imaju obicaj da potcenjuju vernike i veru, pa onda misle da razgovaraju sa ljudima ogranicenih pogleda, znanja itd. Sto stvarno, da ne gresimo dusu, u nekim slucajevima i jeste tacno... :)

А има ту још једна ствар. Он је поодавно отишао у Вавилон и живи у Аризони. Ако је према њима судио о верницима, онда све разумем... :)

Подели на овим сајтовима

Ја не разумем више...

Је л' им ово тешко разумети или прихватити? 

http://en.wikipedia.org/wiki/Non-overlapping_magisteria

A ko je rekao da je NOMA neki vrhunac razumevanja odnosa religije i nauke i da je njeno prihvatanje sad odjednom neki postulat?

Za mene je NOMA zanimljiv ali neozbiljan i fundametnalno jednostran koncept... Od NOMA-e jedino religija ima koristi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Уз дужно поштовање, Гришо, ти си у тим стварима танак. Баш као што је он танак у философији, религији итд. А и ја сам танак да бих му одговарао. Аквилије Илуминатски би већ могао да склепа нешто...

Jesam, izato cu da konsultujem nekog nefrologa koji je strucnjak ili nekog ko je strucan za anatomiju,koji ne gleda sve kroz darvinisticke naocare. Ali zamisli samo da imas kicmu kao femur,zlo i naopako.

Подели на овим сајтовима

Ali ideje se ne kritikuju na osnovu onoga sto o njima misle budale, nego sto misle pametni ljudi.

Брате и обратно је. Колико сам ја упознао ограничених атеиста које сам потукао у три речи.

Глупост је општа ствар.

За интелигентно биће је својствено да се никад не задовољава површним објашњењима било да је атеиста или верник или шимпанза или делфин.

Подели на овим сајтовима

Ти си ”човек пчела”. Од овликог текста што ”не ваља” ти се уватио за тај један одличан део. :)

Свако учење и прича има бар нешто исправно :)

И свако каже бар нешто тачно у излагању.

Сад, то можда и није тачно на начин на који је мислио, али је то друга ствар...

Ја мислим да се они у суштини плаше тога.

gleda sve kroz darvinisticke naocare.

Брате, не постоји "дарвинизам" ништа више од "њутнизма" или "ајнштајнизма", окани се ћоравих и превазиђених прича...  Сад неко од те екипе да прочита тебе, скроз би се удаљио и потврдио сам себи оно што се ми трудимо да оповргнемо.

П.С. И прочитај последњи статус мој такође ;)

Подели на овим сајтовима

A ko je rekao da je NOMA neki vrhunac razumevanja odnosa religije i nauke i da je njeno prihvatanje sad odjednom neki postulat?

Za mene je NOMA zanimljiv ali neozbiljan i fundametnalno jednostran koncept... Od NOMA-e jedino religija ima koristi...

NOMA је епистемолошки заснован. То што неко од тога можда има користи је само споредни ефекат. И наравно да се не уклапа свако виђење вере и религије у NOMA принцип.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...