Jump to content

Бизнисмен Ненад Поповић се залаже за субвенционисање аграра

Оцени ову тему

Čale89

Препоручена порука

Тако изгледа. Смеши нам се јеврејски сценарио. Расејање и изгнанство. Није ни то лоше, хришћанин нема домовину на земљи, тако да смо тим ближе Адаму, Аврааму, Израиљу, али и апостолима, који су путовали и живели у целом свету.

Обесмислили смо и осрамотили смо хиљадугодишњу жртву и борбу нашег народа да опстане на овим територијама. Што није успео ни један освајач, успели су сами потомци славног народа, који су се одрекли прво Бога, а затим и људског образа, поштења и својих славних предака.

Па ајд онда да улажемо у дијаспору.

Треба саставити неки тим стручњака прорачунати који је одлив србова, направити неке организације за окупљање дијаспораца па чак и за лакше исељавање и обезбеђивање посла у иноземству ( како то рецимо раде Шиптари) па онда ту дијаспору ангажовати на поправљању рејтинга Срба и Србије и на улагању у Србију.

Мислим по мени је све шанса само је ствар организације.

Јеврејска дијаспора је бројала око 4 милиона у време римљана тек ваљда 1/8 Јевреја је живела у отаџбини. Али је зато дијаспора била организована и вазда је слала кинту за Храм( а то ти је у оно време била држана каса Јевреја) а попови су ту кинту из храма давали народу и улагали у трговину и развој Јерусалима и за помоћ сиротињи итд.

У време Александра Јанеја пишу хроничари да су у отаџбини Јевреји имали само један посао а то је да остану ту где су, све остало им је давао храм од кинте из дијаспоре, практично свако ко је остао у отаџбини добио је доживотну пензију, посао му је само био да ту остане.

Подели на овим сајтовима

Мени се тај резон не свиђа, ајде да искористимо максимално постојеће обрадиве површине које зарастају јер се људима не исплати да обрађују! Нек остане и онај на селу и онај у граду!

Ајде, да заменимо корумпирани апарат, ајде да заштитимо своје производе, да држава смањује увоз страних намирница (то је и поменуто на форуму) тзв. економски патриотизам.

Ајде да искористимо максимално сваку привредну грану, нема селекције!

Ja sam sve to predlozio i dao ti resenje - smanjenje poreza i regulacij za Srpske poljoprivrednike - ali vi ni da cujete.

Imte neki drugi metod, metod subvencionisanja koji je uvek poguban. On ide ovako.

Politiacari i birokratij kroz poreski sistem uzmu novac od gradjna repbulike Srbije ( i poljoprivrednik)

Onda u proesu skupljanj tog novca i deljenj politicari se ograbu dosta za sebe.

Uposle malo svojih kadrov, da budu "skupljaci" ili "rzdeljivaci" tog novca (vec je deo novca izgubljen)

Onda ko prvi dobije taj novaac? Normalni oni bliski strankama, sa velikim posedim. To dans nisu "Seljaci" oni naa koje vi mislite vec rznorzni kontraverzni biznismeni, Gazda-jezde i ekipa.

UZ to jos i lupite carine, povecte cenu proizvoda - smanjili ste potraznju jer ste popeli cenu.

dakle cetri efekta subvencij

1. Gubitak para u procesu prenosenjaa novca kroz poreski sistem, troskovi aadministracije.

2. Novac ne dobijaju primrno seljaci vec raznorzni zemljoposednici, tip gazd jezda koji su u dilu s politicarim

3. Novac gube svi gradjani i seljaci, pada im kupovn moc pa i traznja za tim prozivodim. (dakle obim proizvodnje polj proizvoda pada)

4. Cena hrne u Srbiji raste (skodi svim gradjanima)

Eto to hoce Biznismen Nenad popovic.. a zasto.. pa verovatno nenad popovic poseduje nekih dobrih 50 -100-200 Hara i dobice dobar deo para od tih subvencija.

Hajde da vidimo moju metodu smanjenja poreza.

1. Gubitak novca ne postoji, 100 % novc je ulozeno u poljoprivredu, nikom nist nije ODUZETO. Troskovi aadministracije su 0.

2. Finsijsku korist od toga imaju 100 % seljaci. Imace i jos neki ali ce imti 100 % seljaci.

3. Taj novac ne gubi niko, to je otklanjanje poreza, dakle taj novac samo ne dobija drzv u svojoj kasi, ne dobijaju ga politicari.

4. Cena hrane u Srbiji ostaje ista, mozda i pada jer nema dodatnih troskova kao u pitanju carine u suvncija.

Ајде да развијамо нашу прехрамбену индустрију. Заокружимо ланаца!

Ајде и да извозимо. Имамо и шансе у извозу!

Најлакше је рећи - пусти је нек се гаси, није наша ствар..

Prike ti ovde meni pricas da ja 'ocu da ugasim selo, ja se vratio na selo pre 2 godine i bvim se proizvodnjom hrane i polj proizvoda. Mani se te price.. da mi oce da pustimo selo da se gasi.. ako je nekom ovde u interesu da selo zivne - meni je u interesu.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па онда да се иселимо и ми? Мора да се мења док се не нађе неко ко ће бити поштен. Јер у супртоном ако им пустимо да раде шта хоће, изгубили смо. Јел то решење, да пустимо своју земљу низ воду?

Не можемо ми ту ништа да променимо. Чак и да се нађе неко поштен, он неће бити по вољи непоштеном народу. Не може се свима угодити. Демократија погодује већини. Већина је непоштена, и шта ту поштени свет да тражи.

Да, сви треба да се иселе, барем они који хоће да раде поштено. Код нас је легализовано непоштење, па ако радиш поштено, има да идеш или у затвор, или у лудницу. Вероватно ћеш на улицу, јер ће ти непоштени све одузети, по закону.

Подели на овим сајтовима

Има бизниса који би се исплатио, нема како да пласираш. Све узму они који не треба.

Нпр: Руси траже наше овчије месо. Ја бих одгајио стадо од 100-њак оваца али имам проблем да ми баја не да да извезем по реалној цени него хоће он да убере преко агенције за извоз лупам 70% а мени да остане 30%. Ако неко од нас произвођача покуша да оснује фирму за извоз дођу му црни џипови да питају где је њихов део...

Ево ових дана се премишљам да одгајим нешто пилића, нпр 100-ак комада. Кад видим цене пилића и хране а у Матијевићу или Роди 180дин/кг на акцији... Знам шта је тамо, али сирома` рачуна да ће купити дупло више меса да прехрани породицу и то је једино што му је валидно...

Бато овде само цунами помаже, наше револуције су се одавно показале као теледириговане...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Добро, значи твој је став да сељака тј. пољопривредника треба пустити сам да се бори са кризом!

Ово је веома чудно... Па сви грађани су у кризи, нису само пољопривредници. Зашто би они били привилеговани? Брате, имаш свој посао, ради најбоље што знаш, сналази се... Ако си вредан и способан, успећеш. Као и у свим другим делатностима. Нема разлога да се пољопривреда посматра различито.

ајде да искористимо максимално постојеће обрадиве површине које зарастају јер се људима не исплати да обрађују

Питање је - како је могуће да им се не исплати? То је бизнис који увек иде, људи увек морају да једу. Немогуће је да се не исплати, ту је нешто друго у питању.

ајде да заштитимо своје производе, да држава смањује увоз страних намирница (то је и поменуто на форуму) тзв. економски патриотизам.

Па то уопште није добро... Ограничењем увоза ми кажњавамо ону мајку са троје деце којој је веома битно да производи буду јефтини и доступни. Какав је то "патриотизам"? Патриотизам је да свако ради свој посао најбоље што зна и да способни испливају на врх. Кажњавање једних грађана на рачун других није патриотизам...

Ајде да искористимо максимално сваку привредну грану, нема селекције!

Па како "нема селекције", када си на почетку направио селекцију да се помаже једна привредна грана... :)

Ако нема селекције, онда нам не требају такви закони који уводе привилегије за поједине, а на рачун других.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Питање је - како је могуће да им се не исплати? То је бизнис који увек иде, људи увек морају да једу. Немогуће је да се не исплати, ту је нешто друго у питању.

Ne isplati se jer je mali posed .... Kao sto se ne bi isplatio restoran sa jednim stolom i dve stolice ili fabrika automobila sa jednom presom ...

A da se taj posed poveca treba stimulisati-subvencionisati one koji obradjuju zemlju i destimulisati-oporezovati one koji je ne obradjuju a poseduju je ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ne isplati se jer je mali posed .... Kao sto se ne bi isplatio restoran sa jednim stolom i dve stolice ili fabrika automobila sa jednom presom ...

A da se taj posed poveca treba stimulisati-subvencionisati one koji obradjuju zemlju i destimulisati-oporezovati one koji je ne obradjuju a poseduju je ...

Па субвенције одржавају мале поседе. Ако укинеш субвенције, поседи ће се укрупнити сами од себе јер ће они са малим поседима морати да их продају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па субвенције одржавају мале поседе. Ако укинеш субвенције, поседи ће се укрупнити сами од себе јер ће они са малим поседима морати да их продају.

Zavisi koga subvencionises ... Evo ovaj biznismen sac pocetka teme nije mali posednik a zalaze se za subvencionisanje ...

Treba subvencionisati ali one koji su perspektivni a ne bacati na one bez perspektive.

Slicno kao sa kreditima, treba kreditirati one koji zaradjuju a ne one koji gube ...

Stimulisati ono sto moze da se razvija a suve grane odecati "i u oganj bacati" ... to je kapitalizam ... oplodnja kapitala ..

Подели на овим сајтовима

Evo ovaj biznismen sac pocetka teme nije mali posednik a zalaze se za subvencionisanje ...

Па разумљиво и ја би волео да ми неко даје паре за џ... :)

Treba subvencionisati ali one koji su perspektivni a ne bacati na one bez perspektive.

Па они који су проспективни већ праве паре и успешни су. Нема потребе субвенционисати их.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па они који су проспективни већ праве паре и успешни су. Нема потребе субвенционисати их.

Ima potrebe jos kako, zasto im ne "dati gas" ako idu dobro neka idu jos bolje ...

Подели на овим сајтовима

Све ове ратове док бејасмо сељаци, победисмо.

Од како се модернизовасмо и постадосмо грађанери и радничка класа само губимо ратове, један за другим а богме и земљу.

Народ који не ради своју земљу, нема осећај за ту земљу, не чува је и није га брига за њу.

Pa najveći likvidatori i normalnog sela i normalnog grada, normalne države, privrede, industrije i agrara su komunisti, oni su zlikvidovali selo i iz sela u grad nagnali seljake i od cijele države napravili ein großes Dorf. Srbi su počeli sve ratove gubit kad su se uortačili sa sovjetskim proleterskim komunističkim Rusima tj. kad su okrenuli ledja Zapadu. Srbe je uništio koliko je god mogao više, maximalno da valjda to nije moglo dalje a ni više veliki komunističko-proleterski "Srbofil" Josip Broz Tito, poslije njega to dokrajčio veliki socijalističko-komunistički sovjetofil i bogoborni ateista Slobodan Milošević, za njih dvojice su Srbi izgubili sve što se izgubit moglo i dalo, slobodu, budućnost, državu, ratove i na istoku i na zapadu i na sjeveru i na jugu, SAO Krajinu, Istočnu Slavoniju, KiM, pola BiH, istjerali ih Slovenije, Makedonije i Crne Gore a na kraju ih neće ni Rusi u tu njihovu Evroaziju, navodno tamo ne pripadaju geografski. I sad valjda misle da nisu još dovoljno izgubili pa ono mnalo nešto što su izgubili namjeravaju izgubiti šurujući sa postkomunističkim presvučenim ruskim komunistima i kagebacima. Na kraju ispada da su se Srbi uništili sami jer nikad nisu znali izabrati pravu stranu a ni prijatelje, ratovali protiv onih koji bi im trebali bit prijatelji a prijateljevali i savezničili sa bezbožnicima i onima koji su im radili a i danas rade o glavi i protiv koji bih trebali ratovat i branit se od njih - protiv ateističkih, bezbožnih proleterskih komunista koji i dan danas još vladaju u nekim zemljama a koriste Srbe svuda gdje stignu za svoje interese i ciljeve. Draža Mihajlović da vidi kako Srbi ratuju protiv USA i GB/NATA okrenuo bi se u grobu. Protiv istih onih sa kojima je on cijelog 2ww rata bio saveznik i na istoj strani.

Xindl X - Čecháček a totáček

Подели на овим сајтовима

то је крајњи песимизам

Не, то је демократија. Где мишљење сваког човека подједнако вреди, не везано за његову стручност и компетенције.

Иста ситуација би се десила било где у свету, када би пустили праву демократију, где би се сви за све питали. То води у хаос.

Што се тиче дијаспоре, повлачење њиховог новца је промашај. Јер ће их овде опљачкати. Једино што стварно треба урадити, то је дати глас дијаспори, и омогућити им да гласају преко интернета. То треба омогућити и грађанима Србије, који имају интернет, нову личну карту, и читач те личне карте. Већи број писмених би се могао укључити у изборни процес, и можда би успели да променимо наш пут који води у нестајање.

Подели на овим сајтовима

Covek koji loptu u zivotu u rukam nije drzao, na njivi verovatno nikad nije radio.. kravu vica jednom u 10 godina na TV.. drzi debate o poljoprivredi.. i prica sta se isplati sta se ne isplati i misli da ima znanja i iskustva da odredi sta je dobro za poljoprvirednike.

Osim tog praktinog iskustv (koje nema) da bar im neko teorijsko nego nema ni to.

Iz predjsnjih debata sa eminentnim gospodinom koji se zalaze za subvencije..... videlo se da gospodin crveni baron.... misli da je poljoprivreda.. sednes u trakotr koji je udoban ko mercedes.. provozs se njihovm 2 puta godisnje po pola sata i ubiras profit..

:))

I kako selo da nam opstane kad ovakvi imaju pravo glasa? :)):))

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...