Биберче Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 То што људи беже са села није зато што се на оним огромним имањима по шумадији нема шта радити или од чега живети већ зато што се не жели управо то радити. Зато треба уложити у пољопривреду и направити је примамљивом за становништво, па да онда желе да раде. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Anquilla non capit muscas!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Зато треба уложити у пољопривреду и направити је примамљивом за становништво, па да онда желе да раде. То се слажем, али како? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Па мислим ако помогнемо нашем сељаку а села учинимо асвалтно доступна, са могучношћу и неке биоскоп сале, која би окупљала омладину,која својим радом могу без проблема да си приуште ладу ниву за тај подвиг а да не кажем, како ће вреднији од њих моћи да се "врате" туристички у Београд и да изађу на места за које сада док раде у бус плус немају пара... при том, да љубављу наговоре брата, који нема новца, да помогне сину у студирању, иако му је факултет пред носом а дечко је већ одавно престао, да излази у биоскоп,концерте,позоришта,некако му је "довољно" и оно пиво испред продавнице а отац је поносам на њега јер није још постао наркоман и вичан свакаквим преварама у доброј фази размишљања да се опроба у криминалним радњама.... дакле ја вас питам, ако кренемо да помажемо село и сељака, ко ће бре онда моћи да доведе арапе и да им прода ове њиве за 1 динар? А? А ако арапи не дођу ми ПДВ нећемо видети и тако ослабити неповратно Србију. А град на води, неће више бити наша звезда водиља привредног раста, који је највећи у региону, да је председника владе просто срамота да прича о томе. А да, да не заборавим и оне који су дошли у Београд и отишли... у Намачку наравно, е ти ће се ипак мало теже вратити, зато и не чуди фантастичан раст агенција, које нуде посао у иностранство. Врло је могуће да се неће никад вратити на своју земљу, јер иако дођу у своје село, земља и шуме више неће бити њихове но арапске. А бабе и деде.... они ће и даље сањати сан, који им деца причају, да постоје места где нема блата. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Па зато што се неправилно расподељују субвениције и што нам је целокупан систем корумпиран па добије онај коме и не треба. Ја делим мишљење да пољопривредницима треба помоћи да прошири своју производњу.. Јер приметан је тренд враћања људи пољопривреди очито је да од индустрије нема ништа! Па не зато што се неправилно расподељују, већ многи људи сматрају да је једноставно било каква прерасподела неправедна и штетна. Јер да би делио субвенције, мораш од некога ко поштено и добро ради да одузмеш. Зашто онда кажњавати успешне, да би се помогло неуспешнима? Такав систем није праведан, ни користан. Није ми сасвим јасно одакле уопште долази та идеја да је пољопривреда нешто посебно чему треба "помагати". Није. То је бизнис као и сваки други - ко је вредан и способан напредује, ко није мора да тражи други посао. И то је то. Тако и треба да буде. Млађони and Плутон је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Па не зато што се неправилно расподељују, већ многи људи сматрају да је једноставно било каква прерасподела неправедна и штетна. Јер да би делио субвенције, мораш од некога ко поштено и добро ради да одузмеш. Зашто онда кажњавати успешне, да би се помогло неуспешнима? Такав систем није праведан, ни користан. Није ми сасвим јасно одакле уопште долази та идеја да је пољопривреда нешто посебно чему треба "помагати". Није. То је бизнис као и сваки други - ко је вредан и способан напредује, ко није мора да тражи други посао. И то је то. Тако и треба да буде. Није баш тако. Постоје делатности у које вреди улагати, иако не доносе тренутни приход. Рецимо култура. Ако би културу ставили на тржиште, без субвенција, шта би нам остало од културе? Само "пинк" култура, еротика, кич и шунд. Сопствена производња хране је јако битна, и зато сматрам да не треба потпуно напустити пољопривреду. Ако би гледали шта је високопрофитно, онда хајде да од Србије направимо велику јавну кућу, стециште наркомана. Тј. на нашем ораницама подигнимо нешто као Лас Вегас, државу коцке, проституције, и слободне наркоманије. Čale89 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Није баш тако. Постоје делатности у које вреди улагати, иако не доносе тренутни приход. Рецимо култура. Ако би културу ставили на тржиште, без субвенција, шта би нам остало од културе? Само "пинк" култура, еротика, кич и шунд. Jeste bas je tako. Ne znam zasto verujes u to da je drzava sposobna da cuva kulturu. Kulturu kreira i cuva javnost. Сопствена производња хране је јако битна, и зато сматрам да не треба потпуно напустити пољопривреду. Sta ti to znaci uopste sopstvena prozivodnja hrane? Drzava Srbija ne proizvodi nikakvu hranu, pitanje je ko ce proizvoditi, seljaci ili industrijalci? Ili ce industrijalci potati srpski seljaci, gazde, poljoprivrednici ili neki veliki industrijski likovi to jest u nasem slucaju tajkuni i strani investitori. Apsolutno svaka mera za koju se ti zalazes tipa subvencije i to, pravi velike industrijske poljoprivrede koje dodju u ruke tipovima kao sto je Miskoivc. POSEBNO subvencije. zato sam ja ukidanje poreza.. protiv kog si ti uzasno (iz nekog samo tebi poznatog razloga. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Jeste bas je tako. Ne znam zasto verujes u to da je drzava sposobna da cuva kulturu. Kulturu kreira i cuva javnost. Sta ti to znaci uopste sopstvena prozivodnja hrane? Drzava Srbija ne proizvodi nikakvu hranu, pitanje je ko ce proizvoditi, seljaci ili industrijalci? Ili ce industrijalci potati srpski seljaci, gazde, poljoprivrednici ili neki veliki industrijski likovi to jest u nasem slucaju tajkuni i strani investitori. Apsolutno svaka mera za koju se ti zalazes tipa subvencije i to, pravi velike industrijske poljoprivrede koje dodju u ruke tipovima kao sto je Miskoivc. POSEBNO subvencije. zato sam ja ukidanje poreza.. protiv kog si ti uzasno (iz nekog samo tebi poznatog razloga. Укидање пореза је само вид субвенције. Сопствена производња, је производња хране у држави. Без подстицаја (било кроз субвенције, било кроз царине) неће нико производити храну у Србији. А сваки вид субвенције, у држави каква је наша, тј. коју води корумпирана власт, доводи до фаворизовања тајкуна. Чак и да се субвеционише пољопривредна производња преко неких пореза, ту ће се навише обогатити велики, а мали ће и даље грцати, или ће гасити производњу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Није баш тако. Постоје делатности у које вреди улагати, иако не доносе тренутни приход. Рецимо култура. Ако би културу ставили на тржиште, без субвенција, шта би нам остало од културе? Само "пинк" култура, еротика, кич и шунд. Ајде да не улазимо у расправу о култури, али пољопривреда је бизнис као и сваки други. Имаш производњу, производе, купце... Не видим у чему је проблем? Сопствена производња хране је јако битна, и зато сматрам да не треба потпуно напустити пољопривреду. Па није битнија од било које друге привредне гране. Најбитније је оно што најбоље радимо, а то се види на тржишту - од чега највише зарађујемо. Ако би гледали шта је високопрофитно, онда хајде да од Србије направимо велику јавну кућу, стециште наркомана. Тј. на нашем ораницама подигнимо нешто као Лас Вегас, државу коцке, проституције, и слободне наркоманије. А ко каже да је то најпрофитабилније? Код нас је, на пример, веома профитабилан развој софтвера за стране фирме. Зашто онда на тим ораницама не би направили школе и фирме за информационе технологије? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 А ко каже да је то најпрофитабилније? Код нас је, на пример, веома профитабилан развој софтвера за стране фирме. Зашто онда на тим ораницама не би направили школе и фирме за информационе технологије? Не могу сви тиме да се баве. Шта ћемо са људима који немају уопште таленат за бављење апстрактним стварима, а изузетни су бављење пословима који захтевају мануелни рад? Од њих да направимо социјалне случајеве, само зато што не "капирају компјутере"? Свуда у свету се стимулишу гране производње које не доносе профит, али су веома битне за државу. Ми нисмо ту непрофитни због природних околности, него због нетржишних услова, где друге јаке државе субвенцинишу своју пољопривреду, пошто имају профитну индустрију, а ми то нисмо у стању јер немамо индустрију. feeble and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Не могу сви тиме да се баве. Шта ћемо са људима који немају уопште таленат за бављење апстрактним стварима, а изузетни су бављење пословима који захтевају мануелни рад? Од њих да направимо социјалне случајеве, само зато што не "капирају компјутере"? Па не могу сви ни да се баве пољоприведом. Није то уопше "мануелни рад", треба пуно знања. Свуда у свету се стимулишу гране производње које не доносе профит, али су веома битне за државу. Па не знам шта је ту битно за државу... Мислим да је за државу битно да народ зарађује добро па да може да узима порез. Од чега зарађују, ту нема неке велике разлике. Ми нисмо ту непрофитни због природних околности, него због нетржишних услова, где друге јаке државе субвенцинишу своју пољопривреду, пошто имају профитну индустрију, а ми то нисмо у стању јер немамо индустрију. Ми смо ту непрофитни због тога што се ради веома неефикасно. А ради се неефикасно зато што немамо тржишну привреду која доноси ефикасност. А када други субвенционишу нешто, најгори потез је "утркивати се у субвенционисању". Јер, у нашем случају, и не можемо да се такмичимо са Немцима у томе. То једноставно треба искористити као прилику - они ти обезбеђују јефтиније производе, супер! Узмеш и разлику уложиш у нешто друго. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Ми нисмо ту непрофитни због природних околности, него због нетржишних услова, где друге јаке државе субвенцинишу своју пољопривреду, пошто имају профитну индустрију, а ми то нисмо у стању јер немамо индустрију. facenew22222222 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Čale89 Написано Март 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Drzava Srbija ne proizvodi nikakvu hranu, pitanje je ko ce proizvoditi, seljaci ili industrijalci? Ако ми не будемо производили храну и не будемо помагали сељака доћи ће Арапин или Немац и са својим парама плус помоћи од државе и производиће на нашој земљи храну а наш сељак ће радити код њега за џабе. А и ми овде се расправљамо о субвенцијама ситним пољопривредницима а не Мишковићима и Живковићима, у томе је разлика!А и нико не помиње сумњиво субвенционисање Фиата и Ер Србије. Гушимо ситног сељака на рачун субвенционисања страних фирми који израбљују наш народ и наш порески систем! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Ако ми не будемо производили храну и не будемо помагали сељака доћи ће Арапин или Немац и са својим парама плус помоћи од државе и производиће на нашој земљи храну а наш сељак ће радити код њега за џабе. Па неће радити за џабе, биће плаћен поштено. Битно је да дође неко ко зна посао - и да не добија помоћ од државе него да буде способан да сам оствари профит. А и нико не помиње сумњиво субвенционисање Фиата и Ер Србије. Гушимо ситног сељака на рачун субвенционисања страних фирми који израбљују наш народ и наш порески систем! Помиње се по некад, на пример Саша Радуловић често о томе говори. А субвенције треба једноставно укинути, посебно када су у питању стране фирме. Потребна је здрава привреда, која може да стоји на својим ногама, а не овисници о субвенцијама. Давање субвенција је као дрога - само постају још зависнији од њих. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Укидање пореза је само вид субвенције. Сопствена производња, је производња хране у држави. Без подстицаја (било кроз субвенције, било кроз царине) неће нико производити храну у Србији. Ajd opet da ti ponovim.. jedini razlog sto mi ne proizvodimo hranu ( a ja zivim na selu svakog dana sam u kontaktu ljudima sa selima ) je to sto NEMAJU PRODAJU. A prodaju nemaju: 1. Jer ljudi nemaju para ( a kak oda imaju kada Republika Srbija trosi 15 000 evra godisnje po prosecnom domacistnvu) 2. Jer su poljoprivredni proizvodi skupi ( a kako dan e budu skupi, kada je traznja mala a porezi veliki?) dakle vec sam pokusao najdobornamernije da ti objasnim zasto je poljoprivreda zeznuta.... i kako se taj problem da resiti... medjutim tebe ne zanima da analiziras stvari.. vec da teras neku svoju pricu koja veze sa realnoscu nema. Svaka ekonomska grana se razvija kad smanjis poreze i regulacije. To vuce sve. Porezi i regulacije vuku i korupciju, i sve redom. Da ti ne pricam previse, ako mi ne verujes uzmi procitaj nek irad na temu korupcije, privrede ekonomije. Ako hoces, dakle, da ozivi srpska poljoprivreda smanji poreze SVIM SRBIMA a POSEBNO poljoprivrednicimaa. Inace porez nije subvencija. Subvencija je finasijska pomoc, smanjiti poreze nije finasijska pomoc, vec odsustvo finaasijskih poteskoca i gubitaka. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 А и ми овде се расправљамо о субвенцијама ситним пољопривредницима а не Мишковићима и Живковићима, у томе је разлика! A ko dobija subvencije kad ih deli drzava? Ja znam sta bi vi voleli, medjutim subvencije seljak nece dobiti, dobice samo onaj ko ima vezu u drzavi. Svaki put kad podrzite Subvencije, bez obzira sto ti verujes da ce subvencije otici seljaku, one ce otici onome ko je blizak politici. To je cinjenica, jedna najprostija. Drugo, i arapin, i miskovic ako poseduju polj gazidnstvo ili obradiivu se vode kao poljoprivrednici. Kako ces da sprecis miskovica ili arapina koji poseduju 1000 hektara zemlje da dobiju subvencije za te hektare? Плутон је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука