19горан80 Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 "Тада ће рећи Цар онима што му стоје са десне стране: Ходите благословени Оца мојега; примите Царство које вам је припремљено од постања свијета. Јер огладњех, и дадосте ми да једем; ожедњех, и напојисте ме; странац бијах, и примисте ме; Наг бијах, и одјенусте ме; болестан бијах, и посјетисте ме; у тамници бијах, и дођосте ми. Тада ће му одговорити праведници говорећи: Господе, када те видјесмо гладна, и нахранисмо? Или жедна, и напојисмо? Кад ли те видјесмо странца, и примисмо? Или нага, и одјенусмо? Кад ли те видјесмо болесна или у тамници, и дођосмо ти? И одговарајући Цар, рећи ће им: Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте...". Имам жељу да сазнам да ли је неко практично испунио ове речи из Св.Јеванђеља или као ја има жељу да то уради.Елем,од када сам први пут чуо ове речи па све до данас не напушта ме жеља да покушам да ово испуним.Како?Па кад будем у могућности да организујем (сам или ако Бог да са супрогом) неко весеље,повод је потпуно небитан,уместо да позовем своје рођаке и пријатеље учиним нешто несвакидашње.Ишао би улицама и довео све бескућнике које сретнем,окупао их,обукао,нахранио...Кад год се нађем на неком весељу помислим "каква корист од свега овог,они су били код мене,ја им враћам посету (и поклоне) и тако у недоглед.А љубав дефинитивно није трговина."Знам да на први поглед изгледа као немогућа мисија али та помисао ме никако не напушта свих ових година.Молим се и надам да ће ми Бог помоћи да ово испуним до краја мог живота. Шта мислите о овим речима,како их тумачите,да ли сте их испунили некад,да ли имате жељу... Ристо Подвожњак and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Нажалост толико је гладних, свакојако лишених и уцвељених људи око нас, да ти уопште није потребно ништа екстравагантно да би испунио ове ријечи. Само се повежи с неким хуманитарним удружењем, Црвеним крстом или се обрати неком ЦСР, наћи ћеш потребитих много више него што је икад могуће нахранити, напојити, одјенути, утјешити, укријепити. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Брате, дивно је то о чему си нам писао. Твоја жеља да нахраниш, обучеш,...оне којима је потребно. И буквално, мислим материјално, и духовно, братски... Уверена сам да ће ти Господ помоћи да то и оствариш. Обично се таква прилика стекне на сасвим обичан начин. Једноставно се укључиш у неки призор крај себе на природан и људски начин. Десило ми се пар пута нешто слично. Примили смо рецимо на преноћиште, на наше инсистирање моја породица и ја, људе чији се ауто покварио испред наше куће.Помогли смо и да се квар отклони. Сутрадан су отишли, били су из далека и путовали су за Београд. Након више године од нашег пријатеља из Београда смо примили поздраве од њих.Случајно су се упознали са нашим пријатељем и у разговору сазнали да се познајемо. Рекли су му да је наше понашање тада њима вратило веру у људе и живот. Нека ти Господ подари неку такву прилику... Ignjatije and И.стојковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Шта мислите о овим речима,како их тумачите,да ли сте их испунили некад,да ли имате жељу... Има једна лепа анегдота, везана за чувеног теолога Карла Барта и тиче се овог места које наводиш. Углавном: умро Карл Барт и (нормално) отишао на небо. Кад тамо стигао, где ће, шта ће, одмах га пустили у Рај. Карл Барт сав срећан улази и крене да шета прелепим улицама и трговима и тако то... Кад оно, почињу да пристижу анђели, људи и остали и крећу Барту у сусрет поздрављајући га: А ево га Карл Барт, ооо Карл Баерт, ваууу људи Карл Барт... Барт не може да дође себи од изненађења, те их упита: па, ви сви знате за мене, како то? А они кажу: ооо, па ко не зна Карла Барта, чувеног Барта који је сваке недеље ишао осуђеницима у затвор, који је сваке недеље држао проповед за сиромашне, који је свакога дана хранио гладне комшије за време рата. Барт не може да дође себи од чуђења: МОЛИМ!, каже он анђелима. Шта то причате...какав затвор, какви бакраџи...а моја теологија?!? А анђели ће: А тооо? Ма не брини, све ти је опроштено gringrin Viktor Ljvovic, zuti car, Ромејац and 18 осталих је реаговао/ла на ово 21 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Иначе, Карл Барт је овај чика: Ево мало о њему, а помиње га и Јустин Ћелијски, што је лепо. http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D0%91%D0%B0%D1%80%D1%82 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Има једна лепа анегдота, везана за чувеног теолога Карла Барта и тиче се овог места које наводиш. Углавном: умро Карл Барт и (нормално) отишао на небо. Кад тамо стигао, где ће, шта ће, одмах га пустили у Рај. Карл Барт сав срећан улази и крене да шета прелепим улицама и трговима и тако то... Кад оно, почињу да пристижу анђели, људи и остали и крећу Барту у сусрет поздрављајући га: А ево га Карл Барт, ооо Карл Баерт, ваууу људи Карл Барт... Барт не може да дође себи од изненађења, те их упита: па, ви сви знате за мене, како то? А они кажу: ооо, па ко не зна Карла Барта, чувеног Барта који је сваке недеље ишао осуђеницима у затвор, који је сваке недеље држао проповед за сиромашне, који је свакога дана хранио гладне комшије за време рата. Барт не може да дође себи од чуђења: МОЛИМ!, каже он анђелима. Шта то причате...какав затвор, какви бакраџи...а моја теологија?!? А анђели ће: А тооо? Ма не брини, све ти је опроштено gringrin Па јел' ово фазон или права анегдота? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Па јел' ово фазон или права анегдота? Па не знам ... ја сам то прочитао одавно на блогу једног професора теологије из Немачке. Код њих тамо је то анегдота. Барт је идол скоро свих модерних теолога на Западу, прави светац. Он је тата-мата теологије 20. века. Шта год да је, веома је поучно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
19горан80 Написано Мај 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Има једна лепа анегдота, везана за чувеног теолога Карла Барта и тиче се овог места које наводиш. Углавном: умро Карл Барт и (нормално) отишао на небо. Кад тамо стигао, где ће, шта ће, одмах га пустили у Рај. Карл Барт сав срећан улази и крене да шета прелепим улицама и трговима и тако то... Кад оно, почињу да пристижу анђели, људи и остали и крећу Барту у сусрет поздрављајући га: А ево га Карл Барт, ооо Карл Баерт, ваууу људи Карл Барт... Барт не може да дође себи од изненађења, те их упита: па, ви сви знате за мене, како то? А они кажу: ооо, па ко не зна Карла Барта, чувеног Барта који је сваке недеље ишао осуђеницима у затвор, који је сваке недеље држао проповед за сиромашне, који је свакога дана хранио гладне комшије за време рата. Барт не може да дође себи од чуђења: МОЛИМ!, каже он анђелима. Шта то причате...какав затвор, какви бакраџи...а моја теологија?!? А анђели ће: А тооо? Ма не брини, све ти је опроштено gringrin :0104cheesy: добар је,нисам до сад чуо о њему,чак и у рају своја дела ставља у други план,шта ти је скромност Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 http://www.imdb.com/title/tt0102303/ http://www.youtube.com/watch?v=iJKauDMfYsc&feature=related Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 30, 2012 Пријави Подели Написано Мај 30, 2012 У Санра Барбари је баш овако, као из филма Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Обзиром да је пост, да иде и време причешћивања, а код неких и исповести, и да се генерално ради о времену у ком претресамо где смо и шта нам је даље чинити, дошао сам на идеју да покренем ову тему. Наиме, време у ком смо нам често отежава да чинимо душекорисна дела, из недостатка времена, везаности за посао, умора, мањка концентрације и слично. Међутим, постоје дела која увек можемо да урадимо, да улепшамо свет макар за пола педља, а која су нам веома доступна и ту су око нас, само што их често не видимо. Тема је замишљена као идеја шта можемо да урадимо у најчешћим животним ситуацијама, а што често свако од нас прескаче или једноставно не размишља о томе. Не би било лоше, зарад подстицаја свима нама, да мало образложите како ће то конкретно дело да утиче на свет око нас, а посебно на оне којима је намењено. Ево, да почнем, а могу и после да се јавим ако ми падне на памет: 1. Увек можемо дати новац просјаку. На шта ће он да га потроши, његов је проблем, али ако скупи довољно новца, може значити разлику између тога да оде кући с миром или да учини неко лоше дело. Може значити, ако је дете које ради за другога ко му броји и узима новац, да тај дан неће добити батине. А може значити и, ако је један од оних правих просјака, да ће тај дан јести. 2. Увек можемо послати СМС поруку на хуманитарни број ако имамо новца на рачуну. У сваком случају, већина нас може макар једном месечно да пошаље СМС поруку од 100 динара. Тих 100 динара ће некога ко има потребу да му се помогне приближити циљу - излечењу, градњи куће, итд. Сваки пут кад неко да свој прилог, то потребитог приближава коначном циљу. Данче*, Човек Жоја, Milena B. and 17 осталих је реаговао/ла на ово 20 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 tema je hit Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 tema je hit Извињавам се што нема везе са ђубретом из пупка ил сличним интелектуалним стварима. Иван Ивковић, emilija and Candy Butcher је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Bravo za temu Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 3. Увек можеш да скокнеш на брзака - 5, 10 мин. - до комшинице преко пута да је утешиш (као ближњег свог, наравно). Џуманџи, Драшко, sanja84 and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука