Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Извин`те, ал` мора ово да поновим: А зашто би, у том хипотетичком случају, Русија или било ко други, уводио санкције некоме ко гледа своја посла? Елементарна логика и проста економска рачуница кажу да је економска сарадња боља за обе стране од ратова, санкција и сличних будалаштина, у овом нашем 21. веку. Данас не постоји начин да се ратом оствари профит већи од оног који се може остварити чистом економијом која је јака као економија данашње САД или јача. Немогуће! У 21. веку ратове могу да воду само лудаци, из крајње ирационалних разлога. Ја признајем да не знам зашто они воде ратове. Можда су само луди, можда имају идеју да владају светом, можда мисле да, као највећа сила, имају дужност да свуда заводе ред (тј. оно што они мисле да је ред)... Али сасвим сигурно знам да је рат само трошак и да Амери нису богати због ратова. Најважније од свега, зашто је мени битно да ово претходно напишем? Да бих бранио Америку? Тешко. Рат је зло и злочин, без обзира на то да ли неко од њега зарађује или је само луд. Што се мене тиче, Клинтон, Буш и екипа би требало да буду у неком међународном затвору, да је правде. Дакле, зашто ми је важно да наглашавам да Амери нису богати због ратова? Па зато што је та заблуда многим људима, првенствено Европљанима млађе генерације, изговор за нечињење. Ако признају да су Амери богати због свог система и рада, онда то значи да то могу и они, ако се потруде. Не морају да постану милијардери, али могу да живе врло пристојно. Немају изговор у том случају. Зато је лакше да верују да су Амери богати због ратова, и да неко ко не води ратове не може лепо да живи. Све је супер, савест примирена. Јесу они сиромашни, али шта да се ради, нису они криви. Још ако додатно утрипују да се неко баш уротио против њих и њиховог просперитета, милина једна... Е зато ми је важно да наглашав да Амери нису богати због ратова и да свако може много да научи од њих како се зарађује и да обезбеди себи и својој породици живот достојан човека. То је суштина целе ове наше приче. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ja saam mislio da je nesto ovako Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Дискусија у могућности приватних путева/улица пребачена овде: https://www.pouke.org/forum/topic/38261-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5/ Ако смислите бољи наслов, јавите. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ствар је у томе да их то "звецкање оружјем" кошта пуно више него што би их коштало тих 10% нафте. Тако је. Проценили су да им се на дужи рок исплати да троше огромне паре на војску и ратовање јер имају контролу над нафташима + мања је незапосленост + јачају привреду чији је део индустрија оружја које и извозе + нико не сме да их нападне. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Тако је. Проценили су да им се на дужи рок исплати да троше огромне паре на војску и ратовање јер имају контролу над нафташима + мања је незапосленост + јачају привреду чији је део индустрија оружја које и извозе + нико не сме да их нападне. Тако је, али није тако... Да ниси ти брате Никола Пашић? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Тако је. Проценили су да им се на дужи рок исплати да троше огромне паре на војску и ратовање јер имају контролу над нафташима + мања је незапосленост + јачају привреду чији је део индустрија оружја које и извозе + нико не сме да их нападне. proenili su i jeste isplativije.. za naftse koji lobiraju kongres.. ali ne za drustvo i privredu amerike. tvoja je greska sto ti mislis da kongres i politicari donose oduke tako sto se pitaju.."hmm sta li je najbolje da gradjani amerike bolje zive" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 proenili su i jeste isplativije.. za naftse koji lobiraju kongres.. ali ne za drustvo i privredu amerike. tvoja je greska sto ti mislis da kongres i politicari donose oduke tako sto se pitaju.."hmm sta li je najbolje da gradjani amerike bolje zive" Pa naravno da se to pitaju samo sto su shvatili da je ekonomski interes i kompanija komplementaran sa interesom gradjana ... jer su sve bogatiji ako ne gresim, barem ste vi tu neke podatke iznosili BDP itd ... Osim ako niste okrenuli curak naopako ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Тако је, али није тако... Да ниси ти брате Никола Пашић? Слажем се да би било боље да не троше паре на војску али не слажем се да је америчка економија независна од политичких одлука земаља са великим резервама нафте. proenili su i jeste isplativije.. za naftse koji lobiraju kongres.. ali ne za drustvo i privredu amerike. tvoja je greska sto ti mislis da kongres i politicari donose oduke tako sto se pitaju.."hmm sta li je najbolje da gradjani amerike bolje zive" Па нису политичари неко тајно друштво са сопственим интересима, наравно да размишљају о интересу државе и привреде, И њихов посао од тога зависи. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Па нису политичари неко тајно друштво са сопственим интересима, наравно да размишљају о интересу државе и привреде, И њихов посао од тога зависи. Ne znam zasto mislis da politiari ne razmisljaju o sopstvenim interesima.. to mozes da vidis na primeru Srbije da prevnstveno razmisljaju o sopstvenim interesima, osim kad im od akcije ne zavisi stolica...i glasovi. Ne, u ovom slucaju ne razmisljaju o interesu privrede, jer da razmisljaaju o interesu privrede te trlione ne bi ulagali na rat, nego u kompanije koje se bave alternativnim izvorima energije. To su trilioni i trilioni besmisleno ulozenih dolara. Americki politicari moraju da pze jedino da ekonomiju amerike ne urnisu... ali kao sto rekoh. kad bi hteli mogli bi d eliminisu siromastvo iz amerike ( da im je do toga) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ко би победио кад би се побили Рус и Американац, ко је јачи? verum est in beer, Crveni Baron, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ко би победио кад би се побили Рус и Американац, ко је јачи? Немам појма, само знам да би се Србин први умешао и на....о као и увек... Плутон, RYLAH, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Немам појма, само знам да би се Србин први умешао и на....о као и увек... А дал му је боље да се умеша на страни Руса или на страни Американца? Човек Жоја and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ко би победио кад би се побили Рус и Американац, ко је јачи? §Rus srpskog porekla .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 А дал му је боље да се умеша на страни Руса или на страни Американца? На страну оног ко има лепшу жену. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 А дал му је боље да се умеша на страни Руса или на страни Американца? Исто му се вата. RYLAH and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука