Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 A kad si ga ti video i kako? Идем тако улицом и пролази моја садашња жена, ја узвикнем - "Џиз`с!" Видео сам у Јеванђељу. Ја сам био атеиста док нисам прочитао Јеванђеље први пут. Кад сам завршио постао сам верник. Код мене све једноставно што каже сењор Хуан... Плутон, Снежана, Драшко and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Драшко на све одговара са До, Ре, Ми, Фа... ПРаво да ти кажем, мало ме страк од овог мог одговора, ал реко, ајд да и ја имам мало ***а, па да одговорим како стварно осећам. Иначе умем да га развучем (одговор) па све нешто млако, бљакасто И један "сол" доминанта за крај Снежана and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Па, ако сам добро разумео, ти си се разочарао у људе, организацију и сл. Чисто сумњам да си се разочарао у Христа и Јеванђеље. У Христа из јеванђеља свакако не. Али у цркву и Цркву да. Једноставно више не видим никакву везу између та два. Јеванђеље је тако једноставно и Христос је тако једноставан, а онда одједном, већ од самих апостола, ниоткуда креће гомила небулозних правила у упутстава за живот. И ја сад треба да поверујем да је Христос делегирао неке тамо ликове да уведу правила, која сам није поменуо ни у назнакама, и да онда следим те ликове и та правила. А при томе је сваки атом моје личности потпуно супротан тим правилима и том начину живота. Да наставим да живим тај живот би било исто као када би ме неко натерао да проведем живот са женом која ми је потпуни странац... P. S. Ово горе можда делује као неки протестантизам, али нема везе са истим. Они су тек пуни небулозних правила... Grizzly Adams, Драшко, Ignjatije and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Ако `оћеш да се разочараваш у цркву и Цркву, молимо те да станеш у ред јер није лепо да се гурамо... Јеванђеље је тако једноставно и Христос је тако једноставан Ето ви`ш... verum est in beer, Danijela, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 А при томе је сваки атом моје личности потпуно супротан тим правилима и том начину живота. Да наставим да живим тај живот би било исто као када би ме неко натерао да проведем живот са женом која ми је потпуни странац... Код Срба има једна изузетна врлина, зове се јуродивост. Чуди ме да је још ниси открио. Била би ти корисна. Црква је ипак тело Христово. А правила су ту да би ти кичму савила и скроз ошашавила. Човек Жоја, Grizzly Adams, Zero and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Каква је ваша вера? Да ли вашом вером можете барем заинтригирати људе око себе макар да вас питају зашто нешто? Да ли сте некад некога увели у црквени живот, кумовали му, научили га основе катихизиса? Можете ли померати планине? Непоколебњива, из једноставног разлога...једино ми је она остала. Па не знам да ли је због вере, или што сам шармантна ко сам ђаво, углавном могу да их заинтригирам. Јесам...две особе (за сада)...за ову другу ми је посебно драго, јер је окорели атеиста била (крстила се у 53. години), ал` сам имала добру причу, елем, рекох ја њој: " Другарице, ја тебе толико волим, да не могу да дозволим да не будеш поред мене у Царству, стога ћу да те крстим, јер ја заиста појма немам како ће Бог сутра да се опходи према вама атеистима и дал` ће да вас пече, кува и остало..." Љубави нико не може да одоли. Планине могу, и пролазим кроз зид...главом, ал` што ме мрзи да оперем ову шољицу од кафе. verum est in beer, Драшко, Grizzly Adams and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Па тако раде добри менаџери, запосле људе и делегирају посао... ) Има она прича кад је неки млад калуђер питао игумана да му омогући да присуствује литургији макар једном месечно да би се причестио. А игуман му није дао већ је рекао послушање је најважније у цркви и да ће други калуђери делегирати уместо њега на литургији а да је његов посо да чува овце на пропланку и нема силажења с брда до јесени. Једаред игуман решио да обиђе младог калуђера чобанина, и оде на брдо где је манастир држао овце преко лета на испаши. Кад тамо калуђер седи у ладу, овде пасу а ован сав оронуо ко сарага скоро му се ребра виде, једва се помиче и потпуно је везан за дрво тако да ни главу не може савити. Кад ово игуман виде упита калуђера: Шта је ово брате и колико дуго га овако држиш везана? Калуђер: Па одономад како се вратих из манастира са послушањем. Игуман: Па што га не пустиш да пасе са овцама, црће од глади? Калуђер: Ма јок оче игумане, неће му ништа бити, овце делегирају на испаши наместо њега. Grizzly Adams, Ignjatije, Плутон and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 или што сам шармантна ко сам ђаво Зато нас не гледаш, да се не уплашимо... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Зато нас не гледаш, да се не уплашимо... па какво је време дошло, само је још ђаволу стало до људских душа. Данче*, Volim_Sina_Bozjeg, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 А правила су ту да би ти кичму савила и скроз ошашавила. Рецимо ја чим сам сконто да канона има више од 10 рекох мани ме. Grizzly Adams, ............., Zero and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Море слабо се ови наши теолози јављају на ову тему да видимо како то код њих шљака. Теолози и попови смеју да се јављају само на оне дугачке теме где се ништа не разуме... Баба, Драшко, Човек Жоја and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Рецимо ја чим сам сконто да канона има више од 10 рекох мани ме. Ја кад сам попа питао за каноне, он ми реко - ћути будало, од десет заповести две не мож` да штиклираш а питаш ме за каноне. Имао сам среће да наиђем на доброг проту, Господ да га чува... Плутон, Милан Ракић, Баба and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Море слабо се ови наши теолози јављају на ову тему да видимо како то код њих шљака. Логосна апофатика њихових егзистенцијалних нестворених енергија усмерава њихову ипостас ка есхатону. Човек Жоја, Снежана, RYLAH and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Море слабо се ови наши теолози јављају на ову тему да видимо како то код њих шљака. Код њих шљака по принципу "Ја те крстим, а ти..." Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Логосна апофатика њихових егзистенцијалних нестворених енергија усмерава њихову ипостас ка есхатону. Боље него владика да потегне жезал... Човек Жоја and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука