Jump to content

50 nijansi bljuvotine

Оцени ову тему

Paradoksologija

Препоручена порука

Kroz čitavu trilogiju on nju prati, kinji, ograničava joj slobodu kretanja, druženja, komunikacije sa drugima, ne da joj da ode, provaljuje u njen stan i pravi joj sačekušu kada pokuša da ga napusti, siluje je... i na kraju završe zajedno, jer je sve to tako... romantično.

Ne znam da li je ovo tacno. Prijateljica je procitala i pricala mi je o tome pre koju godinu.

Oboje se svide jedno drugome u pocetku i ona sazna za njegov sekslualni zivot, ali je otvorena ka tome.

U drugoj knjizi je cak ljubomorna kada se pojavila neka ultra ljubomorna devojka iz proslosti i pocela je da uziva u svemu tome, kao sto je prijateljica rekla, imala je "earth shaking orgasms".

A, u trecoj knjizi, navodno ga promeni pa mu vise BDSM nije potreban.

Bas cu pitati prijateljicu za malo vise detalja.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 119
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Knjiga je prostacka... on neki gospodin, pun para, svidi mu se neko nevinasce, bla, bla... posle pocne kao slucajno da je srece... i tako.. on je opsednut kontrolom i dominacijom, a bas nju zeli da vidi u toj ulozi potcinjene. Imao je izopacene fantazije... ona se protivila i na kraju pristala... pocelo joj se svidjati... onda se zaljubli bla, bla... onda on ima neku stariju zenu, koja ga je naucila svim seksualnim fantazijama i tehnikama, i nju to muci... bla, bla... imali su problema ali su ostali srecno do kraja zivota uzivajuci u sm obredima. Glupost 

A zove se tako jer je on jednom rekao, da je zbog svih zivotnih problema '' 50 nijansi sje*an.'' smece obicno. 

Подели на овим сајтовима

Da je neki radnik s gradjevine prijavila bi ga policiji kao manijaka

E ti Dejane kad napišeš, napisao si!  :))

Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je ovo tacno. Prijateljica je procitala i pricala mi je o tome pre koju godinu.

Oboje se svide jedno drugome u pocetku i ona sazna za njegov sekslualni zivot, ali je otvorena ka tome.

U drugoj knjizi je cak ljubomorna kada se pojavila neka ultra ljubomorna devojka iz proslosti i pocela je da uziva u svemu tome, kao sto je prijateljica rekla, imala je "earth shaking orgasms".

A, u trecoj knjizi, navodno ga promeni pa mu vise BDSM nije potreban.

Bas cu pitati prijateljicu za malo vise detalja.

Sam BDSM seks je meni najmanje problematičan - osim što nije zaista uvek uz njen pristanak.

Baš je tu negde u tom njihovom vankrevetskom odnosu taj meni problematičan deo - ona kroz tri knjige trpi njegovo proganjanje (proganja je na poslu! locira je preko telefona! pojavi se nepozvan kada izađe sa drugaricama! nađe je kad ode u drugi grad da vidi majku i popriča sa njom jer je on plaši i guši! zna joj adresu! provali joj u kuću!) i trpi BDSM odnos koji ne želi da bi se tokom svega toga zaljubila u njega i svojim dugotrajnim trpljenjem svega toga ga na kraju "promenila" (s tim što ostaje isti control freak prema njoj van kreveta, jedino je više ne mlati za vreme seksa).

Poruka je jasna: zlostavljači i stalkeri - bar ako su bogati i imaju lepa odela - jesu jako romantične i privlačne figure i ako dovoljno dugo trpiš njihovo ponašanje oni će se promeniti.

To je recept za ulazak u nasilnu vezu.

Nikad nisam za to da se nešto ne daj Bože zabranjuje. Ali isto tako mislim da je dobro da postoji kritičko promišljanje medijskih sadržaja - da ne bi mladi koji ovo gledaju imali jedino "Jao, što je sladak" kao moguću reakciju.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo je sto su karte prodate u rekordnom roku... i to uglavnom mladje populacije, do 18 godina... i posle ce savrsen muskarac da im bude gosn Grej... ccc

Подели на овим сајтовима

Trgovci prodaju proizvod,a ova tema moze samo da pomogne jos vecoj popularizaciji istog,nikako suprotno.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo je sto su karte prodate u rekordnom roku... i to uglavnom mladje populacije, do 18 godina... i posle ce savrsen muskarac da im bude gosn Grej... ccc

Не брини, неће тај Греј никада засенити нашег Аркана!

Подели на овим сајтовима

@@Paradoksologija,

Ne bi se slozio. Najvise znam za pocetak prve knjige, a to je da posle nekih 20 min razgovora sa njim ona je o njemu razmisljala ostatak dana i cak sanjala o njemu, pa kada se napila u kaficu ga je zvala na telefon, pa je on onda dosao po nju.

I to je u nekih 20 prvih strana prve knjige, ako se ne varam.

Oboje su opsednuti jedno drugim..

Подели на овим сајтовима

@@Paradoksologija,

Ne bi se slozio. Najvise znam za pocetak prve knjige, a to je da posle nekih 20 min razgovora sa njim ona je o njemu razmisljala ostatak dana i cak sanjala o njemu, pa kada se napila u kaficu ga je zvala na telefon, pa je on onda dosao po nju.

I to je u nekih 20 prvih strana prve knjige, ako se ne varam.

Oboje su opsednuti jedno drugim..

Oboje su caknuti. 

Подели на овим сајтовима

Ovo su dve dobre analize na hrišćanskim sajtovima:

The Real Abuse at the Heart of 'Fifty Shades of Grey'

A thorough 2013 study of the book concludes that “emotional and sexual abuse is pervasive in the novel,” appearing in almost every interaction between the protagonists, Anastasia and Christian. Both exhibit textbook signs of abuse: Christian, the so-called love interest, actively stalks Ana, purchasing her place of work and tracking her whereabouts through an app on her phone (“No place to run. I would find you. I can track your cell phone—remember?”). He controls her behaviors, her food intake, and dictates who she is allowed to spend her time with, isolating her from friends and family. He belittles her, threatens her and blames her. As a consequence, Ana is afraid of making Christian angry, afraid to talk to her friends, and insecure in her own personhood (“He’d probably like to beat seven shades of s*** out of me. The thought is depressing”).

Far from “empowering,” Fifty Shades seeks to remove agency. Even though it’s supposed to seem “sexy,” the book even includes several instances of rape, where Ana is coerced into or outright forced to have sex. The BDSM community itself has been outspoken on the issue, distancing itself from the horrific lack of safety or consent in the novel: “Fifty Shades is not about fun,” says BDSM practitioner, Sophie Morgan, in The Guardian. “It’s about abuse.”
...
While there have been several well-rendered and moving depictions of abuse in media, all of these recognize domestic violence as a cardinal sin; none are as bafflingly oblivious as Fifty Shades of Grey. The marketing for the film is sickening: posited as “an incredible fairytale love story,” encouraged as a date-night movie, and set to release just in time for Valentine’s Day, Fifty Shades barrels ahead without an ounce of self-awareness—or, perhaps, of conscience. The abusive behaviors are treated as adorably flirtatious interaction; here, domestic violence is met with the enthusiastic approval of the story’s protagonists.

The message is clear: by turning these same behaviors around to market them as “romance,” this film effectively silences the experience of millions of victims of abuse. She might not think that she likes being mistreated, it says, but in the end, isn’t it what she really wanted? Christian Grey can do no wrong, so the fault must lie squarely on the shoulders of the 21-year-old college student in a relationship with a rich older man.

A women's shelter or a graveyard – how '50 Shades of Grey' ends in real life

In a letter to the U.S. Conference of Catholic Bishops, Bishop Richard Malone of Buffalo, N.Y., invited his fellow clergy to “®emind the faithful of the beauty of the Church’s teaching on the gift of sexual intimacy in marriage, the great dignity of women, and the moral reprehensibility of all domestic violence and sexual exploitation.”
...

For Martin, the story of Anastasia and Christian hits very close to home. Her ex-husband was abusive in many of the same ways, she said.

Martin, like Anastasia, convinced herself that she could somehow love her husband out of his abusive tendencies. Anastasia ends up accomplishing this, and defenders of the movie tout it as a story of love, rather than of abuse.

“That is a very dangerous concept to latch onto and glorify,” Martin told CNA. “That would be wonderful, but it’s not the reality for most victims and it’s not the reality for me.”
...

“They’re making out as if this caught on all by itself, but it wasn’t organic growth. There’s been a juggernaut of media behind this, and it’s selling to women an image that somehow if you love a sadist out of his (abuse) you’ll have a great life,” she said.

“When in reality, how '50 Shades' would end is that she’s running for her life to a battered women’s shelter, with children in tow, she’s got her front teeth knocked out, she’s got cigarette burns up and down her arm…she’s living off the grid without a bank account or a cell phone, cause these sadists never let go.”

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

...Ја нисам читала књигу, али у другом делу, на 34. страни други пасус..срамота..

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...