Jump to content

То више није иста особа....

JESSY

Препоручена порука

jasno mi je da se sve u zivotu menja, pa tako i ljudi....to je normalno i neophodno.....prirodni zakon....

ali postoje promene koje se desavaju ljudima a ne mozes da ih shvatis i objasnis.....jedan od tih primera je sledeci: imas recimo druga, brata, kuma sa kojim si proveo  detinjstvo i mislis da ga znas u dusu, onda se on ozeni i postane sasvim drugi covek....stranac....vise nemas sta sa njim da pricas....

ili prijateljica, sestra....na pr.dobije unapredjenje na poslu, postane neka faca i prosto se udalji od tebe.....

najcesci primeri za to su i slava i novac....

dakle, sta je to u ljudima sto ih preko noci menja......sta ima veze ako si se ozenio, ili ako si dobio velike pare i slicno....zasto ti vise nisi ti....?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Јесте нормално , али је проблем што често те промене се дешавају константно на горе .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Najgora je promena kad dobar covek postane zao i pohlepan. Tad se nekako probudi ona pritajena mrznja iz njega i u stanju je da uradi nesto sto los i zao covek ne bi ili ne bi tako olako kao bivsi dobrica. Ljudi se menjeju sa godinama, menja ih okolina, drustvo, menjaju ih zivotne okolnosti tako sa vremena na vreme neko izgubi volju da bude previse dobar i fin, postane ravnodusan prema okolini.

Подели на овим сајтовима

Два пута сам присуствовала комплетној трансформацији личности. Сваки пут је била свесна одлука након неких поновљених проблема. Са пријатељицом сам чекала лифт на 4 спрату зграде, након озбиљних проблема у породици. Ћутала је а затим рекла: доста сам била добра да ме сви зај кхм кхм. Од сад окрећем други лист. "

Ушле смо у лифт и у приземљу смо изашле ја и једна зла и непријатна особа.

Још увек се питам која од њих две је била права. Вероватно обе.

Подели на овим сајтовима

Још увек се питам која од њих две је била права.
bas to....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ово ми и други људи обично констатујемо када узимамо неког здраво за готово и подразумева нам се да нам чини услуге па кад му једном прекипи и одбије нас, а ми одмах брже боље да на њега свалимо кривицу, уместо да се запитамо да ли смо уопште видели тог другог или само себе.

Такође када фантазирамо па другу особу гурамо у неку улогу која нама одговара, често у партнерским везама, уместо да се потрудимо да ту особу упознамо и заволимо онакву каква јесте. Углавном тада окривимо другу особу да се променила, уместо да схватимо да она то што смо ми хтели да буде, никад није ни била.

Све у свему, у деведесет посто случајева ово кажемо јер смо саможиви, а десет посто је кад налетимо на манипулатора психопату коме је спала маска.

:bendoff:

Подели на овим сајтовима

Jedna Sneza je jednom opisala momenat kada nekog  oslobodish iluzija kojima si ga obmotao

pojavi se covek onakav kakav jeste.

To nas boli, zbog nasih ocekivanja. Izgubish onda coveka a dobijesh istinu. Otprilike tako nekako.

Iluzije su, u svemu, opasno zavodljiva i varljiva stvar....

I rad na sebi pomaze da se covek vidi onakvim kakav jeste, te da se prihvati i razume kad priznamo sebi- koliki je bio nash udeo u razocaernju nekim, bilo da smo trazili samo dobru stranu ili zbog naivnosti nismo videli coveka realno...

Druga je stvar namerna necija manipulacijama nama, u principu, to ne bi trebalo da nas obespokoji

ali bi trebalo da naucimo da budemo oprezniji i da ne generalizujemo zbog toga...

a sve se svodi na ono "Budite mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi', sto se moze primeniti na medjuljudske relacije...

Подели на овим сајтовима

a primer kad se radi o osobama koje "dugo vremena poznajemo", najboljim prijateljima, rodjacima, ljubavima

treba sebe da pitamo - zasto nismo reagovali na male, nenametljive signale koji su nas obavestavali da u toj osobi postoji deo

koji ne zelimo da otkrijemo

zbog straha od odbacivanja, razocarenja i sl..

nego smo uvek imali pravdanje za osobu?

U kojoj smo meri zavisnici od ljudi te tolerishemo stvari koje ne bi trebalo, opet zbog raznih nasih strahova?

Подели на овим сајтовима

rad "na sebi" da se dodje do razumevanja svega je kuluchenje, nisu svi spremni na to

znaci ima momenata u zivotu ljudi kad reshe da krenu u taj rad

a drugi ne i naravno da dolazi polako do razmimoilazenja u poimanju svega, najvise osnovnih istina...

ljudske relacije su zamrsena dinamika i treba naci samog sebe gde si u svemu tome

uvek poci samo i iskljucivo od sebe, jer druge ne mozemo i ne treba da menjamo

ali tim radom cemo uspeti da se postavimo u svakoj relaciji u nasem zivotu na mesto na kome nece biti povredjivanja po nas same:)

Naravno, iznenadjenja su i tad moguca ali su pojedinacna i lakse se izlazi na kraj sa svime tada:)

Подели на овим сајтовима

Да. Нереаговање на мале сигнале је углавном из разлога што се питамо, ако смо нормали, јелте, да ли смо и колико допринели тој ситуацији, да ли је особа у тренутно тешкој ситуацији па да не будемо престроги, можда нас особа претрпава информацијама о себи па тако и не стижемо да реагујемо јер је већ нешто друго на реду или смо и сами у неком животном хаосу па немамо времена да до краја домислимо.

Иначе су те стресне ситуације зато савршене да запатимо психопату или, ако смо тај, да одаберемо жртву.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...