Jump to content

Ulje Kanabisa kao lek?!

Adelaida

Препоручена порука

У праву си, али је питање да ли је наша држава, која је заказала по питању уређености у свим, али у свим областима, способна да спроведе практично тај план и да буде притом на висини задатка. 

Једино што би држава требала да уради је то да се не мјеша много и то је све. :)

Подели на овим сајтовима

Нас нико ни не пита. Иначе бисмо брилирали.  :)

Pogresan je sam stav "nas niko ne pita". Nema ko sta vas da pita, vi ste stanovnici ove zemlje i kao takvi pitate se mnogo vise od njih 250 koji sede u skupstini i parlamentu i rade jedno veliko konstruktivno nista, i za to primaju enormne plate.

Problem je u tome sto je danas klasicno zastupljen stav "politika me ne interesuje". Jer kad-tad, politika ce naci interesovanja za vas.

Desice vam se nepravda na koju cete se zaliti, pa ce vam mozda reci "to je po zakonu", a vi onda mozda pomislite "nepravedan zakon, kako to?". Tako sto se malo, premalo ljudi interesuje za politiku, pa i ne obraca paznju na to kakve zakone donose oni kojima su gradjani dali legitimitet svojim glasom na izborima.

Подели на овим сајтовима

Мислим да добијамо виши степен криминала јер би у том контексту цена наркотика била виша, а самим тим би порастао и број убистава, оружаних пљачки, насиља и осталих видова криминала међу уживаоцима.

Ovde nema nikakve logike.

Kako moze nesto da bude jeftinije "na crno" dok je protivzakonito nego kad mozes legalno da ga kupis gde hoces?

Jel znas sta se desilo u Americi kad su dosli na genijalnu ideju da alkohol prolgase nezakonitim? Hteo sam da ti kazem proguglaj ali mi se cini da nemas nameru... evo sta se desilo- rodila se nova grana mafije, nova grana crnog trzista i nov raspad ekonomije. Alkohol si idalje mogo da nabavis gde god si hteo al si sad za njego morao da izdvojih desetostruko vecu cenu.

Kreativnost u sakrivanju alkohola je otisla do te mere da danas postoji ogromno trziste za predmete iz doba prohibicije pa tako imas sakoe sa ugradjenim mehurima za sakrivanje alkohola, dupla dna na skoro svakom komadu namestaja a skoro sam gledao kucu koja je cela adaptirana za sakrivanje alkohola vrlo zanimljivo i kreativno a neko bi pomislio i poucno, ali izlgeda da nista nismo naucili iz tog primera.

Drugi primer.

Drzave u USA koje su legalizovale marihuanu sad imaju problem (DA PROBLEM) sa viskom para i sad jedna od tih drzava ne secam se koja zbog nekog propisa u ustavu mora svim gradjanima da jednako podeli visak koji se pronasa ou drazvnoj kasi...

Slobodno proveri to za visak para... u stvari ja te molim da mi ne verujes nego google  u ruke  i sve sto sam napisao proveri. Onda se vrati da nam objasnis zasto nisam  u pravu ;) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

У праву си, али је питање да ли је наша држава, која је заказала по питању уређености у свим, али у свим областима, способна да спроведе практично тај план и да буде притом на висини задатка. 

Sa ovim bih ipak morao da se slozim... nazalost...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Poenta price je, iako nauka dokazuje da kanabis nema potencijalnih negativnih efekata na organizam, postoje mogucnosti da osobe sa odredjenim mentalnim i psihickim poremecajima iskuse eventualne neprijatne efekte u vidu vrtoglavice, nervoze, anksioznosti, depresije, dezorijentacije, sto svedoci o potrebi za daljim i detaljnijim istrazivanjima o efektu nekih podvrsta kanabisa u tretmanu osoba sa odredjenim psihickim poremecajima.

Постоји толико варијатета тј. стрејнова канабиса да ја у њима видим љпоту божијег стварања. :)

http://www.leafly.com/explore

Сваки стрејн има своје посебне карактеристике, и успоредио би их са рецимо кукурузом или кромпиром којих исто тако има свакаквих подврста. Једино што је највећа особина тога двога је нутритивна вриједност, за разлику од конопље. ;)

4288864852_840767f127.jpg

papas-nativas.jpg

marijuana-bible-verses.jpg

Подели на овим сајтовима

Конпља и канабис су у ствари једно те исто. Канабис је латинска ријеч за конопљу. И уствари је cannabis етимолошки и настао од ријечи конопља преко грчког Κάνναβις (kánnabis). Може се зато рећи да је конопља изворно наша биљка и потјече из наше прапостојбине.   http://sr.wikipedia....ја_речи_конопља  Индустријски канабис (конопља) је настао вјештачком селекцијом и нема довољно активних састојака да би се користио у медицинске сврхе. И пре свега служи за узгој влакана, сјемена за храну и јестиво уље, биомасе итд...

da moja greska, nesto sam mislio da su industrijska i indijska konoplja razlicite vrste, ali sam vidjao ljekovita ulja u apotekama od industrijske konoplje 

Подели на овим сајтовима

Једино што би држава требала да уради је то да се не мјеша много и то је све. :)

Како да скупи кајмак ако се не умеша? :)

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Постоји толико варијатета тј. стрејнова канабиса да ја у њима видим љпоту божијег стварања. :)

http://www.leafly.com/explore

Сваки стрејн има своје посебне карактеристике, и успоредио би их са рецимо кукурузом или кромпиром којих исто тако има свакаквих подврста. Једино што је највећа особина тога двога је нутритивна вриједност, за разлику од конопље. ;)

Mozda nisam dobro razumeo, ali ako govorimo o nutritivnim vrednostima konoplje, one su daleko vece od nutritivnih vrednosti ne samo kukuruza, vec i mnogih drugih biljaka.

Uporedicemo.

Seme kukuruza - Seme kanabisa, 100g

Kalorije: 86kcal - 567kcal

Proteini: 3.27g - 30.6g

Ugljeni hidrati: 18.7g - 10.9g

Vlakna: 2g - 6g

Masti: 1.35g - 47.2g

Pored toga kukruz sadrzi secer, seme kanabisa ne.

Подели на овим сајтовима

Како да скупи кајмак ако се не умеша? :)

Претјерана регулација тржишта служа за пуњење само личних џепова а не државних.

Порези, намети и остала чуда.

Да човјек произведе пшеницу он мора купити сјеме опорезовано 17%, да човјек направи брашно он мора купити пшеницу опорезовану 17%, да човјек направи хљеб он мора купити брашно опорезовано 17%, човјек кад купује хљеб он је опорезован 17%. Реална цијена хљеба је 10 х већа само што сва ова опорезивања преламају преко леђа оног првог што је посијао.

Паразитска партократска буразерска економија.

Чак се и у турско вријеме буне дизале због високих намета. Код нас су ти лопови данас уважени грађани.

Подели на овим сајтовима

Mozda nisam dobro razumeo, ali ako govorimo o nutritivnim vrednostima konoplje, one su daleko vece od nutritivnih vrednosti ne samo kukuruza, vec i mnogih drugih biljaka.

Погрешно сам се изразио. Требао сам још дописати ... за разлику од конопље која има и нутритивна и медицинска и остала својства. :)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Prestala je diskusija na ovu temu, zar vec? 
Hajmo ljudi, sve vise zemalja pravi ove korake, zasto Srbija mora uvek po svemu biti poslednja?

Verujem da ima jos mnogo toga sto vas interesuje, pitajte slobodno, sve nejasnoce zajedno cemo otkloniti, sve predrasude pobediti i neistine pobiti.

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...

Jsem pro legalizaci konopí, ale chápu, že stát takový zákon nepřijme. Zbývá tedy být spokojen, že CBD je legální a lze jej zakoupit. Pokud někoho zajímají výhody a účinky CBD, můžete si je přečíst zde https://www.naturallineshop.com/cs/produkty/cbd-olej/ nebo koupit olej CBD.

image.png

Подели на овим сајтовима

Odlična tema!

Mojoj majci sam pred smrt nabavio pravo ulje od kanabisa, znam da je pravo jer sam 13 godina pušio marihuanu, između ostalog. Na žalost, kasno sam počeo da joj dajem, umrla je posle par nedelja...

Kad pričamo o kanabisu moramo da spomenemo da on raste u prirodi sam od sebe, znači Bog ga je stvorio te stoga svakako ima neku svoju primenu.

U medicini je potvrđeno da pomaže kod karcinoma, i kod samog lečenja ali i kod ublažavanja tegoba kod kancera. Tu moram da spomenem i morfijum, koji je takođe derivat biljke koja raste slobodno u prirodi a koji je spasio milione života u dosadašnjim ratovima. Od njega se opet preradom dobijaju heroin i metadon ali i lek koji se zove Trodon.

Tako da se vraćamo na ono da je sve što je od Boga stvoreno - dobro. Razlika je u načinu primene.

Legalizacija droge ima višestruke benefite ma koliko to čudno zvučalo. Naime, legalizacijom se narkomani izvode na svetlost, registruju se i njihov broj i stanje može da se prati te se lakše ubacuju u sistem lečenja. Takođe, njihov porok nije više tajan, nije više samo njihov, što u velikoj meri ubija zadovoljstvo. Još jedna jako bitna stvar je što se legalizacijom povećava cena droge, jer prolazi kroz sistem pdv-a, pa je manje pristupačna. Države koje su legalizovale drogu imaju osetan pad narkomana.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...