Jump to content

Ulje Kanabisa kao lek?!

Adelaida

Препоручена порука

Па мислим ако штети само психичким болесницима, онда Србија и није добро место за легализацију :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Уживаоци марихуане су неретко и продавци марихуане, а како нам је стандард срозан на ниво очајног, постоји вероватноћа да такав посао постане још уноснији и конкуренција јача што опет доводи до озбиљнијих проблема у друштву од конзумирања џиџе.

Уживаоци који су уједно и дилери марихуане, не доносе стотине  и стотине килограма марихуане у Србију.

Подели на овим сајтовима

Па мислим ако штети само психичким болесницима, онда Србија и није добро место за легализацију :))

Ne generalizujmo. Nisam rekao da steti samo psihickim bolesnicima, vec da postoje zabelezeni slucajevi ljudi sa specificnim psihickim i mentalnim stanjem koji su iskusili neka nezeljena dejstva posle uzimanja kanabisa nabavljenog naravno na crnom trzistu, sumnjivog kvaliteta i sastava. U Srbiji je najrasprostranjeniji kanabis koje se uzgaja u Albaniji, cesto tretiran pesticidima i pojacivacima dejstva, sto narusava kvalitet biljke.

Подели на овим сајтовима

Уживаоци који су уједно и дилери марихуане, не доносе стотине  и стотине килограма марихуане у Србију.

Не, још горе је - доносе је они који су на тој лествици много изнад њих - али не видим како то суштински мења ствари.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

не доносе стотине  и стотине килограма марихуане у Србију.

то раде "контроверзни бизнисмени" 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Ne generalizujmo. Nisam rekao da steti samo psihickim bolesnicima, vec da postoje zabelezeni slucajevi ljudi sa specificnim psihickim i mentalnim stanjem koji su iskusili neka nezeljena dejstva posle uzimanja kanabisa nabavljenog naravno na crnom trzistu, sumnjivog kvaliteta i sastava. U Srbiji je najrasprostranjeniji kanabis koje se uzgaja u Albaniji, cesto tretiran pesticidima i pojacivacima dejstva, sto narusava kvalitet biljke.

Била је шала.

Подели на овим сајтовима

nema potrebe uzgajati kanabis zbog ljekovitog ulja, kad obicna industrijska konoplja takodjer dava sjemenke sa ljekovitim uljem i imate to za kupiti u apotekama nije zabranjeno, sa time su se nasi djedovi lijecili dok nije bilo zabranjeno prije stotinjak godina kao sto je zabranjeno mnogo sta drugog, recimo ne mozete da sadite duvan po bastama jerbo onda drzava nema od toga vajde, u prvom slucaju farmaceuti a opet i drzava preko njih nemaju vajde koliko sam shvatio konoplja je jedna od najljekovitijih biljaka na planeti, ako ne lazu ja nisam probavao, samo pisem sto sam sam saznao preko neta, a mama mi je isto pricala kako se konoplja koristila za lijecenje , ova industrijska koju su nasi seljaci uzgajali za tekstil jer kod nas pamuk ne uspijeva sem u makedoniji

Jos jedna cesta zabuna, ulje koje se moze kupiti u prodavnicama i apotekama nije ulje koje se pravi za lecenje terminalnih bolesti. To je hladno cedjeno ulje od semenki kanabisa, koje ne sadrze THC, i to ulje se koristi kao jestivo, i vrlo je zdravo.

Ulje koje se proizvodi za lecenje, pravi se od cvetova i lisca kanabisa, na potpuno drugaciji nacin, kako sam vec opisao u svom prvom postu.

Jos jedna bitna stvar koju valja naglasiti, jer mnogi ne znaju razliku izmedju industrijskog i medicinskog kanabisa.

Kanabis je biljka koja ispoljava seksualne/polne razlike. Zenska biljka ima pune cvetove sa svega nekoliko ili bez semenki, dok muska ima male cvetove, skoro neupotrebljive, i veoma veliki broj semenki.

Zenske biljke kanabisa (cvetovi i lisce) se upotrebljavaju rekreativno, terapeutski, ritualno, dok se muske uzgajaju iskljucivo za oplodjivanje zenskih, proizvodnju semenki, i za industrijsku upotrebu, jer muske biljke sadrze jako nizak procenat THC-a i bioloski je zanemarljiv.

Подели на овим сајтовима

то раде "контроверзни бизнисмени" 

Наравно, зато деца без икаквих проблема већ у основној школи набављају наркотике а дилери помно прате њихово узрастање или у врсне наркомане или у врсне криминалце.

Толико...

Подели на овим сајтовима

Не, још горе је - доносе је они који су на тој лествици много изнад њих - али не видим како то суштински мења ствари.

знам да је још горе то и пишем све време

Подели на овим сајтовима

Мислим да добијамо виши степен криминала јер би у том контексту цена наркотика била виша, а самим тим би порастао и број убистава, оружаних пљачки, насиља и осталих видова криминала међу уживаоцима.

Када је уље канабиса у питању - треба га легализовати у медицинске сврхе - али опет имамо проблем - цене тог уља су веома високе за наше финансијске могућности.

Ово није тачно. Јер доказано је да нелегалност нечега управо води у насиље јер нема уређености.

Сјетимо се Ал Капонеа и насиља за вријеме прохибиције у Америци. Данас нико никог не убија због контроле тржишта алкохола. Други примјер - мексички нарко картели. Због огромне суме која се врти у том нелегалном пословању у Мексику траје практично рат у овом тренутку.

Кад смо код цијене. Она само може бити нижа. Легализација и уређеност тржишта ствара предузетнике који покушавају да производњом намире потраживања. И што је више произвођача то је цијена мања због веће конкуренције.

То је као кад на тржишту имаш једног мобилног оператера па он диктира цијене, а појавом више њих они ће снижавати цијене због борбе за купце. Или једног интернет провајдера и више њих. Или једну продавницу у крају и више њих. Да је интернет, рецимо, забрањен онда би најјачи провајдер физички ишао ка елиминисању своје конкуренције.

nema potrebe uzgajati kanabis zbog ljekovitog ulja, kad obicna industrijska konoplja takodjer dava sjemenke sa ljekovitim uljem i imate to za kupiti u apotekama nije zabranjeno, sa time su se nasi djedovi lijecili dok nije bilo zabranjeno prije stotinjak godina kao sto je zabranjeno mnogo sta drugog, recimo ne mozete da sadite duvan po bastama jerbo onda drzava nema od toga vajde, u prvom slucaju farmaceuti a opet i drzava preko njih nemaju vajde koliko sam shvatio konoplja je jedna od najljekovitijih biljaka na planeti, ako ne lazu ja nisam probavao, samo pisem sto sam sam saznao preko neta, a mama mi je isto pricala kako se konoplja koristila za lijecenje , ova industrijska koju su nasi seljaci uzgajali za tekstil jer kod nas pamuk ne uspijeva sem u makedoniji

Конпља и канабис су у ствари једно те исто. Канабис је латинска ријеч за конопљу. И уствари је cannabis етимолошки и настао од ријечи конопља преко грчког Κάνναβις (kánnabis). Може се зато рећи да је конопља изворно наша биљка и потјече из наше прапостојбине. :)

http://sr.wikipedia.org/wiki/Етимологија_речи_конопља

Индустријски канабис (конопља) је настао вјештачком селекцијом и нема довољно активних састојака да би се користио у медицинске сврхе. И пре свега служи за узгој влакана, сјемена за храну и јестиво уље, биомасе итд...

Подели на овим сајтовима

Ово није тачно. Јер доказано је да нелегалност нечега управо води у насиље јер нема уређености.

Сјетимо се Ал Капонеа и насиља за вријеме прохибиције у Америци. Данас нико никог не убија због контроле тржишта алкохола. Други примјер - мексички нарко картели. Због огромне суме која се врти у том нелегалном пословању у Мексику траје практично рат у овом тренутку.

Кад смо код цијене. Она само може бити нижа. Легализација и уређеност тржишта ствара предузетнике који покушавају да производњом намире потраживања. И што је више произвођача то је цијена мања због веће конкуренције.

То је као кад на тржишту имаш једног мобилног оператера па он диктира цијене, а појавом више њих они ће снижавати цијене због борбе за купце. Или једног интернет провајдера и више њих. Или једну продавницу у крају и више њих. Да је интернет, рецимо, забрањен онда би најјачи провајдер физички ишао ка елиминисању своје конкуренције.

У праву си, али је питање да ли је наша држава, која је заказала по питању уређености у свим, али у свим областима, способна да спроведе практично тај план и да буде притом на висини задатка. 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Србија може да заштити кога хоће, ствар је у томе да неће јер та иста "држава" ваља наркотике и лудачки профитира.

У Србији имамо 800 000 регистрованих наркомана (и колико још нерегистрованих!), што значи да свако ко хоће може да набави шта год хоће и кад год хоће.

Oces da kazes da je devetina sveukpnog stanovnistva registrovano kao narkoman? I tebi te brojke ne zvuce malo neverovatno?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

У праву си, али је питање да ли је наша држава, која је заказала по питању уређености у свим, али у свим областима, способна да спроведе практично тај план и да буде притом на висини задатка. 

Може ли горе од овога данас?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...