cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Кажеш да не постоји начин да се докаже исправност , ја ти саветујем као човек раније није много веровао у Бога да не будеш сигуран у то , јер се мени десиле неке ствари где је једино објашњење да ме само анђео чувар и Бог спасио да не настрадам и од тада верујем без икаквих питања и контакта са мисионарима из цркве Zasto onda teolozi ovakav pristup veri oznacavaju kao pogresan? Dakle ne klaud niti ateisti nego upravo teolozi. Kako objasnjavas to? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Ја нисам испратио тему, само бих се осврнуо на ово генерализовање. Ти овде повезујеш различите ствари. Повезујеш теизам са мишљењем о неким општим темама. Ја рецимо не морам да будем православан (чак и уопште да верујем да постоји било шта изван материје), да бих делио иста мишљења са неким православцем, или било којим верником. Дакле, мишљење о томе шта је добро, а шта лоше, па рецимо и о поменутим темама, не мора да извире из мог мишљења о Богу, и односу према Њему. Може ли постојати атеиста који мисли да су поменуте ствари лоше? Мислим да и те како постоје такви људи. То је као питање да ли само верујући мисле да је испуњење Божијих заповести добро. Тј. да само верујући мисле да је убиство лоше, да је крађа лоше јер то пише у Библији, а да сви атеисти мисле да су то глупости за које нема доказа. По теби би онда прво требало доказати постојање Бога, раја и пакла, да би прихватио тезу да не треба убијати, мучити, чинити зло другом човеку. Zao mi je ali ovo je vrlo plitak post koji ne mogu sad da komentarsiem jer bi trebalo da se vratim jedno 10 godina unazad a mnogo sam veliki put presao da bih se osvrtao na ovakve povrsne greske u razmisljanju.... isto vazi i za ove sto su ti dali amin... Ali evo razmisljaj o ovome, ako zaista verujes da tvoj moral dolazi iz knjige (sto je tema prezvakana jedno milion puta na ZRU) onda si ti taj koji ima veliki porblem jer ja ne mogu a da ne mislim da bi vecina vernika kada bi postali atesiti istog momenta postala grupa prestupnika, ubica i nasilnika... KOd ateista, zanimljivo, toga ipak nema iako im moral ne dolazi ni iz kakve knjige... mucni malo sad... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Твој претходни пост, сам схватио као нешто што често срећемо, тврдње да је вера, религија, нешто што практију људи који не користе разум. Који се противе науци, ... Pogresno si shvatio. Moji se stavovi na ovom forumu najcesce poklapaju sa stavovima pravo vernika, milan rakic, grizli, mladjoni, sijakinic, akvilio, paradoksologija pa u posledenj verme (cak i ) rylah... eto njima skoro nista ne mogu da prigovorim kad iznose neke svoje stavove a svi do jednog su pravosalvni hriscani i skoro svi jdnako slede principe naucen misli bas kao i ja. Nit to njima smeta da budu ravosalvci nit meni to smeta da budem ateista... С тим у вези, поменуо бих овде мог колегу са ЕТФ-а, и великог човека Лазара Супића, који је поред тога што је докторирао нуклеарно инжењерство на Берклију, исто тако и дипломирао на ПБФ-у у Београду. Дакле један диван пример споја науке и теологије, а исто тако у њему је сијала благост и доброта, што сам осетио на својој кожи у време студирања на ЕТФ-у. To sto navodite primere vernika koji su pritom i naucnici kao cudo nevidjeno zapravo ide vama na stetu... i nije mi jasno kako to ne kapirate... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Prva recenica- Нико вас не тера да мислите другачије о одређеним темама. Odma sledeca recenica- Ваш проблем је што сте мањина. Jel si ti ozbiljan? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Због овог неразумевања, атеити и богоборци често нападају владику Амфилохија, зато што користи речник, и аргументе који њима нису прихватљиви. Само као да не схватају, или схватају, али не хају, да се владика не обраћа њима, него верницима. Svasta, potpuno netacno. Njegova obracanja su usmerena drustvu, drzavi, politici... Oces da mi kazes da se obracao "samo" vernicima kad je porucivao Hasimu Taciju da Metohiju vrati Crnoj Gori? Jes se ti zezas? Ili kad je napisao da su huligani i probisveti koji su izasli na ulice Beograda sa namerom da ga ruse dok lemaju pedere na pravdi boga zapravo "jadna deca" koja su eto jadna isprovocirana... Ajde uozbiljite se... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Vidim citas mi postove al slabo kapiras... Ja i prihvatam da se postojanje Boga ne dokazuje... ali ako se vec ne dokazuje odakle ti pravo da tu infomarciju koristis da mi nameces svoje stavove kao jedine ispravne? Niko nema ni potrebe ni obavezu da pravda svoje licno verovanje niti bi iko to trazio... ali, ponavljam, ako svoje verovanje korsitis da i meni i tebi nametnes neka pravila ponasanja, onda ces ipak morati da mi dokazes zasto je to tacno? Ako to ne mozes da uradis (a ne mozes jer se "ne dokazuje") onda se lepo skloni i ne glaami po mnogo ajer nemas NIKAKVA prava da mi ista nameces... ni stav o abortusu, ni stav o evoluciji ni stav o homoseksulacima niti bilo koji verski "obojen" stav... I tu je uglavnom tacka razdora izmedju atesita i vernika. Ateisti se u kritici prema religiji uglavnom baziraju na te javne, moralne i univerzalne uticaje religije na drustvo. S druge strane vernici, poznati po svojim ekstraizrazenim osobinama kuknjave i pravljenja zrtve od sebe, tu kritiku odma shvataju kao licni napad na njihovu samu veru... umesto da stave prst na celo i da shvate da njima niko ne brani da veruju u sta god oce, ali dok je razuma u ljudima branicemo vam da namecete svoja misljenja drugima iz prostog i jednostavnog razloga sto nemate NIKAKAV nacin da nam dokazete njihovu ispravnost... - Abortus1 je los! - Zasto? - To svi znaju™, Tako kaze Bog. - Gde je on? - Eeeee on se ne vidi i ne dokazuje al nam govori sta da radimo - Oook... ja cu da se sklonim malo sad od tebe... 1- homoseksulanost, evolucija, seks, farmokologija, nauka, tehnika, licne karte s cipom, cigarete, droga, alkohol, oralni seks, analni seks, facial, handjob, interracial, asian, ass to mouth, cumpilation... iynosis neistine, sve si pojednostavio kako tebi odgovara, tu pricu ne bi ni klincima mogao uvaliti, potrudi se malo bolje, ja cu ovo tvoje pobiti na tvom licnom primjeru jako brzo, na ovom forumu ostaje ko sta pise a ja dosta dobro pamtim, taki mi horoskop Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Рекао бих да се он заправо обраћа држави, ал да на идемо у детаље... Добро, јесте, обраћа се држави, али у име верујућих Православаца, не у име атеиста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Добро, јесте, обраћа се држави, али у име верујућих Православаца, не у име атеиста. Sad si otkrio toplu vodu... pa naravno da se obraca u ime pravoslavaca ne obraca se valjda u ime vanzemaljaca... govorilo se o tome da njegove reci atesiti ne razumeju na pravi nacin jer on te reci upucuje pravoslavcima i nikome drugome (sto je totalna glupost)... a ti sad kazes da ih ne upucuje pravolavcime nego U IME pravolsavaca ( sto je takodje glupost jer je ocigledno)... sto znaci da... uf... ne... nemoguce... Jedino gore od tumacenja AMfilohijevih reci je tumacenje tumacenja amfiloghijevih reci... bolje da se lepo prizna ono sto je celoj zemlji ocigledno umesto sto se svi tolko upinjete da dokazete da covek ne prica besmislice... ili ako cete to da dokazujete bar se prvo medju sobom dogovorite sa koje pozicije nastupate da izbegnemo ove blamaze gde jedni teraju jedno a drugi drugo a niko pojma nema ni o cemu... Dva primera njegovih reci koja sam vec naveo - Metohija da se vrati crnoj gori - Nasilnici koji biju gejeve i ruse BG su jadna neshvacena deca... Al nema tumacenja tih reci... sta je pisac hteo time da kaze? Kojim se pravoslavcima i u ime kojih pravolsavaca on obratio? Jel svi pravosalvci imaju ovakve stavove (ako vec govori u ime svih?) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Sad si otkrio toplu vodu... pa naravno da se obraca u ime pravoslavaca ne obraca se valjda u ime vanzemaljaca... govorilo se o tome da njegove reci atesiti ne razumeju na pravi nacin jer on te reci upucuje pravoslavcima i nikome drugome (sto je totalna glupost)... a ti sad kazes da ih ne upucuje pravolavcime nego U IME pravolsavaca ( sto je takodje glupost jer je ocigledno)... sto znaci da... uf... Шта УФћеш ти сад. Митрополит се обраћа и Православним верницима и држави и свима који га чују, а од Православаца се очекује да га разумеју, јер о свакој појави у друштву, коју коментарише, говори са аспекта Хришћанства. Зато га атеисти не схватају. Сад ти је ваљда јасније. ne... nemoguce... Jedino gore od tumacenja AMfilohijevih reci je tumacenje tumacenja amfiloghijevih reci... bolje da se lepo prizna ono sto je celoj zemlji ocigledno umesto sto se svi tolko upinjete da dokazete da covek ne prica besmislice... ili ako cete to da dokazujete bar se prvo medju sobom dogovorite sa koje pozicije nastupate da izbegnemo ove blamaze gde jedni teraju jedno a drugi drugo a niko pojma nema ni o cemu... Не знам ко то МИ. Нисам учествовао ни у каквим тумачењима Амфилохијевих речи. Dva primera njegovih reci koja sam vec naveo - Metohija da se vrati crnoj gori - Nasilnici koji biju gejeve i ruse BG su jadna neshvacena deca... Al nema tumacenja tih reci... sta je pisac hteo time da kaze? Kojim se pravoslavcima i u ime kojih pravolsavaca on obratio? Jel svi pravosalvci imaju ovakve stavove (ako vec govori u ime svih?) - Има човек право да изрази свој став о враћању Метохије Ц. Гори. Први пут то чујем сада. Ја бих још додао да пре тога треба Црна Гора да се врати Србији, а онда и цели Космет. Може и обрнутим редоследом, а може и истовремено. - А шта друго очекујеш да каже за те насилнике. Они јесу несхваћене жртве овога времена. Ниједном речју није оправдавао насиље, него хоће да каже да је и њима потребна помоћ. Све је толико јасно речено да нема потребе за било каквим тумачењима. То може атеистима да се не свиђа, а и верници могу, ако се не слажу, да се ограде од ових речи. Добро је док у Цркви има људи који хоће да загрме овако као +Амфилохије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Шта УФћеш ти сад. Митрополит се обраћа и Православним верницима и држави и свима који га чују, а од Православаца се очекује да га разумеју, јер о свакој појави у друштву, коју коментарише, говори са аспекта Хришћанства. Зато га атеисти не схватају. Сад ти је ваљда јасније.Nisam znao da postoji hriscansko shvatanje opravdanja nasilja. Pricaj mi jos o tome. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 - Има човек право да изрази свој став о враћању Метохије Ц. Гори. Први пут то чујем сада. Ја бих још додао да пре тога треба Црна Гора да се врати Србији, а онда и цели Космет. Може и обрнутим редоследом, а може и истовремено. A kako jedan pravoslavni svestenik misli da to moze da se postigne? Mozda da ih mnogo lepo zamolimo? Ne. TO jeste izvodljivo a zna se i koji je jedini nacin da se tako nesto uradi. - А шта друго очекујеш да каже за те насилнике. Они јесу несхваћене жртве овога времена. Ниједном речју није оправдавао насиље, него хоће да каже да је и њима потребна помоћ. Bas kao i komunistima pre vise od pola veka..... jel da? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Nisam znao da postoji hriscansko shvatanje opravdanja nasilja. Pricaj mi jos o tome. Када злонамерно изврнеш све наопако, онда свашта можеш да закључиш. Џаба је онда свака прича. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Када злонамерно изврнеш све наопако, онда свашта можеш да закључиш. Џаба је онда свака прича. Kad bi Amfilohije izaso na televizor i rekao "Srbi uzmite oruzije u ruke i pobijte sve siptarskoo sto mrda" vi bi ste nas ovde ubedjivali da je to zapravo hriscanski aspekt prenesenog znacenja dusebrizja i ljubavi ( u ovo smem da se opkladim zivotnom ustedjevinom)... a ja bih se isto ko sad krstio ovakav ateistican... ili autistican... sad mu dodje isto to... Eto dotle ide ta masovna histerija likom i delom pomenutog gospodina. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Nema nista zlonamerno u tome da reci "jedno nasilje je izazvano drugim" shvatis kao opravdanje nasilja. Veoma jasno je rekao i nema potrebe da posedujes ista vise do sposobnost citanja. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Nema nista zlonamerno u tome da reci "jedno nasilje je izazvano drugim" shvatis kao opravdanje nasilja. Veoma jasno je rekao i nema potrebe da posedujes ista vise do sposobnost citanja. И те како има злонамерног у таквом схватању. Пре свега што је митрополит много пута рекао, да одговор на насиље није насиље. Ако је познато да је лично, речју и телом, штитио џамије да не буду паљене, у једном таквом одговору на насиље, после паљења цркава на КиМ. Било би добро када би људи који тако злосхватају митрополита, могли наћи у његовим изјавама да подржава и говори да на насиље треба одговорити насиљем. Митрополит је и те како показао како се одговара на насиље хомосексуалаца, а то је молебаном, и литијом. Не треба даље ширити причу о лику и делу митрополита, који је глас разума и светионик васцелог Православља. ПС. По тој логици злонамерни могу схватити да је владика Ириниј оправдао убице сатиричара у француској, када је рекао да су они реакција на непримерени, вређајући, агресивни стил самих страдалих сатиричара. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука