grigorije22 Написано Фебруар 1, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 Kakav bi odgovor bio sto prica u vezi apostola? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 1, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 Гомила глупости којим покушава да обмане неупућене. Св.ап.Матеј и Јован су из реда Дванаесторице, а св.ап.Лука и Марко из реда Седамдесеторице апостола. Св.ап. Павле није гонио хришћане да би их предао Риму, јер у то доба још нису гонили незнабожци Цркву, него само јеврејске старешине. Открривење је написоа св.ап.Јован... Требао би мало да се запита ко је написао Куран, да ли Мухамед био толико писмен да је могао све то да запише, гдје је нашао инспирацију.... како се тумачи Куран који је и за оне којима је арапски језик матерњи често двосмислен..... Олимп and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 Njegov argument da nisu jevandjelja pisali apostoli vec neka druga lica, sto pise po Mateju,po Marku itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 1, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 Он прича што њему одговара. Што не каже да су се муслимани одмах после Мухамедове смрти подијелили око тога ко је његов наследник. И то људи који су с њим, јели, пили, молили се , нису схватили коме је рекао да је после њега калиф. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stefan Maric Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Ko god da je bar jednom uzeo Kuran u ruke poznato mu je da u njemu postoji mnostvo dogadjaja prikupljenih iz Biblije,zatim gnostickih jevandjelja,pa cak i iz nekih mnogobozackih izvora.Uzevsi u obzir i to da je u doba pisanja Kurana vladala opsta plemenska anarhija jasno nam je koji je glavni cilj ove religije,a to je-stvaranje mocne,jedinstvene drzave koja bi mogla da prosiri svoje granice sto se kasnije i desilo.... Олимп and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Klement Tulipov Написано Фебруар 4, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2015 Ovaj video je odavno , naravno ovaj video dokazuje koliko Halid Jasin (govornik) kao i ogromna vecina muslimana nemaju pojma o Bibliji. Prije svega ne zna uopste da u 1. vijeku ljudi nisu imali prezimena vec samo imena , zatim Pavle kada je bio gonitelj hriscana nije predavao njih Rimljanima vec jevrejskim strajesinama , zatim kaze da se svi Biblijski ucenjaci i Crkveni oci slazu da su Matej , Marko , Luka i Jovan samo pseudonimi jos jedna laz , crkveni oci su nam prenijeli bas tradiciju o autorstvu jevandjelja kao npr. Irinej . Cak i kriticari Biblije se nece sloziti sa ovim sto je rekao Halid Jasin i ne znam odakle mu tvrdnja da postoji pretpostavka da je Pavle napisao sve knjige Novog Zavjeta . Zatim kaze dajte mi gdje Isus kaze Ja sam Bog , ali ne Matej , ne Marko , ne Luka , ne Jovan vec dje Isus kaze , hocu samo mi daj vremeplov pa cu ti snimiti video gdje je to rekao , isto tako mogu i ja reci daj ti meni dokaz da je Muhamed tvrdio da je od Boga poslat, ali ne Buhari , ne Muslim , ne Ebu Davud ne Kuran , nego gdje Muhamed kaze ja sam od Boga poslat . Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Klement Tulipov Написано Фебруар 4, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2015 Kuran je knjiga nastala da ujedini Arape pod jednom vjerom i u jednu drzavu , Muhamed ili ko god je autor Kurana nije imao blage veze sa teologijom hriscana pa cak ni Jevreja , o tome svjedoce stihovi gdje se kaze da hriscani vjeruju da je Bog treci od trojice , gdje se dalje kaze da hriscani obozavaju Isusa i Mariju kao 2 boga uz Allaha , zatim gdje se kaze da Jevreji vjeruju da je Uzejr (Enoh) sin Boziji , zatim gdje se kaze da hriscani vjeruju da su svestenici bogovi . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Njegov argument da nisu jevandjelja pisali apostoli vec neka druga lica, sto pise po Mateju,po Marku itd.naravno da 4 jevandjelja nisu pisali Apostoli. to je opsteprihvacena stvar.Njegov argument da nisu jevandjelja pisali apostoli vec neka druga lica, sto pise po Mateju,po Marku itd. Njegov argument da nisu jevandjelja pisali apostoli vec neka druga lica, sto pise po Mateju,po Marku itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 ukratko: jevandjelja su pisana 40-130 godina posle Isusove smrti. tada apostoli nisu vise bili zivi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 ukratko: jevandjelja su pisana 40-130 godina posle Isusove smrti. tada apostoli nisu vise bili zivi. Укратко, то није тачно. Исус је разапет и васкрснуо је 30их година нове ере. Како то да нису апостоли могли бити живи деценијама после тога? Одакле вам уопште такви закључци... :.mislise. Олимп and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 па ако су били Исусови вршњаци, вероватно су умрли до 70тих. Нема потребе да се препиремо. Узми књиге и порочитај. питај историчаре, има их и међу високим свештенством. То што јеванђеља нису писали апостоли, ваљда не умањује њихов значај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 8, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 Нашли се неки да оно што је 2000 година неговано , сада оспорава . Свака част сваком и свако има право на свој став , али за мене је Библија светиња и остаће до краја мог живота. Ако су ти подаци истинити које он наводи, они потичу неких писаних докумената ,и те документе су читали писмени људи који су живели у ранијим вековима . Зашто они нису све то оспорили ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 8, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 па ако су били Исусови вршњаци, вероватно су умрли до 70тих. Нема потребе да се препиремо. Нема потребе да се препиремо. Разговарамо. Ти си први покренуо то питање. Не мора правило бити да су апостоли били истих година као Исус Христос. А и да јесу, да Исус није разапет, 70. године би имао 70 година. Зашто је немогуће да човек живи 70 година? Човек може живети и преко сто година. Зна се да је апостол Јован био веома млад. Своје Јеванђеље је написао најкасније око стоте године н.е. Опет те не разумем зашто је то теби немогуће? Зар ти не познајеш људе који имају 70, 80, 90, 100 година? Недавно је откривена копија Јеванђеља по Марку, фрагменти тог Јеванђеља из 80их година н.е. https://pravoslavljepzv.wordpress.com/2015/01/23/jevandjelje-marko/И то је по свему судећи копија, што значи да је оригинал настао још раније. Апостол Павле говори о најбитнијим сегментима хришћанске вере која су се већ у Његово време налазила у писаном облику:"Obznanjujem vam, braćo, evanđelje koje sam vam propovedao, koje vi primiste, u kom i stojite, 2 kojim se i spasavate, ako ga čvrsto držite kako sam vam ja objavio, sem ako niste uzalud poverovali. 3 Jer sam vam pre svega predao što sam i primio: da je Hristos umro za naše grehe - po Pismima, 4 i da je sahranjen, i da je vaskrsnut trećega dana - po Pismima, 5 te se javi Kifi, zatim Dvanaestorici. 6 Potom se odjednom javi više od pet stotina braće, od kojih većina živi do danas, a neki umreše. 7 Zatim se javi Jakovu, pa onda svima apostolima. 8 A posle svih javi se i meni kao nedonoščetu." Нико те не тера да верујеш да су Јеванђеља настала од стране апостола, али нема логике да поричеш саму могућност тога. То што јеванђеља нису писали апостоли, ваљда не умањује њихов значај. Писали су их апостоли, или људи под диктатом апостола. Постоји нешто што се зове Предање Цркве, и које говори о томе од најранијих времена Хришћанства. И успут да питам нешто. Које си вероисповести? Ненад Р. and Klement Tulipov је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 8, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 успут да одговорим- православац. укратко, ти прижељкујеш да су јеванђеља писана пре 80 те. то је могуће, али то није оно што мисли званична наука (овим се баве углавном хришћани). а тај "новооткривени фрагмент јев. по Марку" .... још није објављен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 8, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 Зашто је немогуће да човек живи 70 година? Нико те не тера да верујеш да су Јеванђеља настала од стране апостола, али нема логике да поричеш саму могућност тога. могуће је да човек у 1.веку живи дуже од 70г, али мало вероватно. Веровање? па у ову тему се не верује, већ консултују они који се тиме баве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука