grigorije22 Написано Фебруар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 успут да одговорим- православац. укратко, ти прижељкујеш да су јеванђеља писана пре 80 те. то је могуће, али то није оно што мисли званична наука (овим се баве углавном хришћани). а тај "новооткривени фрагмент јев. по Марку" .... још није објављен. Otkud ti to da ne misli zvanicna nauka. Vecina naucnika se slaze da je pisano tada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Klement Tulipov Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 ukratko: jevandjelja su pisana 40-130 godina posle Isusove smrti. tada apostoli nisu vise bili zivi. Ukratko nije tacno , ne no su jevandjelja pisana 500 godina poslije Isusa , daj ne zezaj , ne znam odakle ti taj podatak a najvise mrzim likove koji mi dodju na forume i po fb i prave mi se pametni a sve pogresno predstavljaju , svi naucnici bili ateisti , agnostici ili sta vec se slazu da su jevandjelja pisana u 1. vijeku (istina ateisti , agnostici) odbijaju da su pisana od strane Apostola , ali niko ne govori da su pisana 130 godina poslije Isusa u 2. vijeku , a prije cu vjerovati Irineju koji je bio ucenik Polikarpa a Polikarp ucenik Apostola koji je njemu prenio tradiciju da su jevandjelja pisali Apostoli nego li nekom naucniku koji u Boga ne vjeruje pa tako nece ni vjerovati da su Jevandjelja pisali ocevidci jer bi to znacilo da su rekli istinu koju su vidjeli svojim ocima . NinaD је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 средином 60тих су убијени Петар и Павле. Петров ученик Марко је највероватнији аутор Јеванђеља по Марку, око 70те. мало касније, вероватно 90тих, неко пише јеванђеља по Матији и Луки . Четврто јеванђеље долази мaло касније, вероватно око 120те. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 19, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 средином 60тих су убијени Петар и Павле. Петров ученик Марко је највероватнији аутор Јеванђеља по Марку, око 70те. мало касније, вероватно 90тих, неко пише јеванђеља по Матији и Луки . Четврто јеванђеље долази мaло касније, вероватно око 120те. Zasto nebi Matej i Luka isto napisali jevandjelja,kao sto ih je napisao Marko? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Zasto nebi Matej i Luka isto napisali jevandjelja,kao sto ih je napisao Marko?не знам зашто њих двојица нису писали. писали су неки други људи па су јеванђеља назвали по њима. рецимо: постоји и неканонско јеванђеље по Јуди. сигурно га Јуда није писао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Klement Tulipov Написано Фебруар 20, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 не знам зашто њих двојица нису писали. писали су неки други људи па су јеванђеља назвали по њима. рецимо: постоји и неканонско јеванђеље по Јуди. сигурно га Јуда није писао. Jevandjelje po Luki je pisano u 1. vijeku , sva 4 kanonska jevandjelja su pisana u 1. vijeku , dok gnosticka dolaze u 2. vijek . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука