cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 E ti se zove budalastina jer odprilike mogu i pastiri da odrede koliko ovaca ima u svemiru ... Tako je. To zapravo niko ne moze da im zabrani. E sad, da li ce neko pre da veruje naucniku ili cobaninu je vec stvar percepcije, obrazovanja i svakako mentalnih mogucnosti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Ko je rekao da vrste mogu biti hermeticki izolovane? Ne migu a da bi imao mogucnost da se od jedne vrste razviju dve neophodno je da se one ne mesaju medjusibno i to milionima godina sto je nemoguce. U ovom trenutku, negde duboooooko ispod zemlje neotkriveni skelet tvog pretka homo eretusa se u grobu okrece... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Sve ti je vec objasnjeno kako i zasto, to sto ces ti da ponavljas "nemoguce je" "neophodno je" vec ti je objasnjeno da nije ni nemoguce ni neophodno. Opusti se... Baron APSOLUTNO kapira to sto mu pricas, a onda mu krivo jer ZNA da si u pravu... to mu je fazon, to ga pokrece пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Није енглески сајт, имам превод те речи као кружење, компас. За ''компас'' сам помислио да се реч користи у савременом хебрејском. Ето, нека је и шестар, свеједно, то не доводи у питање тадашње знање о ''округлој земљи''. Та реч не описује плочасти круг, већ нешто заобљено, заобљени предмет, тако да нема места таквим претпоставкама. Преводиоци преводе како најбоље умеју, али кад људи проуче оригиналне Списе добија се другачија слика. Imaš prevod te reči kao kruženje i šestar... ok... samo ne razumem kako iz toga izvodiš uverenje da ta reč ne opisuje krug nego sferu? Koje bre tadašnje znanje o "okrugloj Zemlji"? Jevreji su i tada i vekovima nakon pisanja Starog zaveta verovali da je Zemlja ravna ploča (kružnog oblika). Термин ''изнад'' има смисла уколико не занемариш контекст онога што је аутор хтео да каже, Kontekst? Zar nisi ti taj koji tvrdi da je baš u tom stihu Bog hteo da nam ukaže na oblik Zemlje? U tom kontekstu, reč "iznad" je sumanuta... ako želiš ljudima da preneseš poruku da je Zemlja sferična a ne ravna, poslednje što želiš da uradiš je da napišeš da Bog sedi "iznad" Zemlje i da je razastro nebesa kao platno iznad te Zemlje... а онакве сличице цртају они који су криво схватили написано. Moguće je da su Jevreji pogrešno shvatili Boga ali oni su verovali da Zemlja tako izgleda. Та реч је доста заступљена у Старом и Новом Завету и има много значења, па кад се извуче из читавог склопа и ''тумачи'' испадне оно нацртано. То није Библијско учење. Misliš nije hrišćansko učenje? Nisam to ni tvrdio, rekoh samo u šta su Jevreji verovali u vreme kada je Stari zavet pisan. Јако је важно да престанеш да верујеш да је риба проходала, да је гуштер добио крила и полетео, да живот настаје ни од чега исл. Смешне су ти озбиљне ствари, јер у бајке верујеш. Онда тако, без предрасуда, почнеш са читањем. Ja ne verujem da je riba prohodala, da je gušter dobio krila i poleteo... baš zato što sam čitao svašta bez predrasuda... takve gluposti pišu samo neobrazovani ili ljudi sa predrasudama. A za veru u creatio ex nihilo si me pomešao sa sobom... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Ko je rekao da vrste mogu biti hermeticki izolovane? Ne migu Mogu da budu potpuno hermetički izolovane. Ako ljudi sutra izumru, zečevi sa Australije se nikada neće više mešati sa zečevima na ostalim kontinentima. Da li si sposoban da shvatiš tu sasvim jednostavnu činjenicu? a da bi imao mogucnost da se od jedne vrste razviju dve neophodno je da se one ne mesaju medjusibno i to milionima godina sto je nemoguce. Ne samo da nije nemoguće da ne budu potpuno izolovane, već to nije čak ni neophodno.... dupli promašaj. Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Mogu da budu potpuno hermetički izolovane. Ako ljudi sutra izumru, zečevi sa Australije se nikada neće više mešati sa zečevima na ostalim kontinentima. Da li si sposoban da shvatiš tu sasvim jednostavnu činjenicu? bolje pitanje je je li sposoban da prizna da nije postavio toliko mudro pitanje... A uz to je i napravio "false dilema" ili su hermeticki zatvoreni ili evoluciaj nije tacna... I sve sve... ni slucajno ne sme reci OK U PRAVU STE POGRESIO SAM LOS MI JE ARGUMENT! Jer.. oda ponos i samopouzdanje : ) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 bolje pitanje je je li sposoban da prizna da nije postavio toliko mudro pitanje... A uz to je i napravio "false dilema" ili su hermeticki zatvoreni ili evoluciaj nije tacna... I sve sve... ni slucajno ne sme reci OK U PRAVU STE POGRESIO SAM LOS MI JE ARGUMENT! Jer.. oda ponos i samopouzdanje : ) Pa dobro, u sta bi se ovaj forum pretvorio kad bi baron svaki put kad nije u pravu dao takvo priznanje? smorila bi svaka tema... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Mogu da budu potpuno hermetički izolovane. Ako ljudi sutra izumru, zečevi sa Australije se nikada neće više mešati sa zečevima na ostalim kontinentima. Da li si sposoban da shvatiš tu sasvim jednostavnu činjenicu? Jesam, samo sto onda neces imati dve iste vrste na razlicitim kontinentima ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Tako je. To zapravo niko ne moze da im zabrani. E sad, da li ce neko pre da veruje naucniku ili cobaninu je vec stvar percepcije, obrazovanja i svakako mentalnih mogucnosti... Pitanje je da li ce pametnom coveku uoste da padne na pamet budalastina tog tipa ...da na osnovu cinjenica koje ne zna pokusaava da izracuna nesto a te cinjenice su neophodne da bi mogao da izracuna to nesto ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Pitanje je da li ce pametnom coveku uoste da padne na pamet budalastina tog tipa ...da na osnovu cinjenica koje ne zna pokusaava da izracuna nesto a te cinjenice su neophodne da bi mogao da izracuna to nesto ... Jel ovo odokativna intuitivna procena ili validno naucno stanoviste? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Ja tebi nista ne namecem. Samo te upoznajem sa nekim cinjenicama... dobro je da znas. Mogu li ja tebi da nametnem cinjenicu da je bnebo plavo? Ne mogu tebra... mogu samo da te sa njom upoznam, a dal ces ti da je prihvatis to nit je mnogo bitno nit ce bitno da utice na boju neba koja ce ostati plava... Добро, ето, зна и то да буде кад је сунчан дан... ниђе везе, ал' лепо је знати. Мало и поетике, шта фали, стилске фигурице оно-ово, поређења или компарације. А сад кад си ме "upoznaо" и с "bojom neba" просто не могу да схватим, како сам то "nenametljivo upoznavanje sa nekim cinjenicama" исл. песничке "bas volim da se ponavljam" слике успео да доживим к'о перфидно смарање којештаријама? Једино да се вратим пар страница, па да проверим јесам ли уопште у праву, можда ми се и чини, откуд знам сад од толиког тог плаветнила, дубине те... И ширине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Добро, ето, зна и то да буде кад је сунчан дан... ниђе везе, ал' лепо је знати. Мало и поетике, шта фали, стилске фигурице оно-ово, поређења или компарације. А сад кад си ме "upoznaо" и с "bojom neba" просто не могу да схватим, како сам то "nenametljivo upoznavanje sa nekim cinjenicama" исл. песничке "bas volim da se ponavljam" слике успео да доживим к'о перфидно смарање којештаријама? Једино да се вратим пар страница, па да проверим јесам ли уопште у праву, можда ми се и чини, откуд знам сад од толиког тог плаветнила, дубине те... И ширине. cak te ni cinizam ne moze spasiti od cinjenice da su ti preci bili primati. Da su verali po drvecu jeli lisce i bobice i gadjali fekalijama iz zabave... Ne znam sto mene drzis odgovornim za ove cinjenice? Nisam ih ja izmislio. Ja ti samo prenosim... Ako imas problem sa tim, morao bi znati da nema nista lakse nego oboriti falicnu ili netacnu naucnu teoriju... A plus te ceka Nobel + ogroomna kinta. Uzevsi sve u obzir ja nikako da skontam gde vam je taj Nobel u rukama? Nesto tu ima, a ja u stvari znam sta ;-) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 . Ja ne verujem da je riba prohodala, da je gušter dobio krila i poleteo... baš zato što sam čitao svašta bez predrasuda... takve gluposti pišu samo neobrazovani ili ljudi sa predrasudama. .. Al zato verujes da je mutirala i dobila noge, da je guster mutirao i dobio krila tako da mu dodje na isto. 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Al zato verujes da je mutirala i dobila noge, da je guster mutirao i dobio krila tako da mu dodje na isto. 8086.gif Kad ovako napises, stopostotno se uklapas u poslednju recenicu avocadovog posta koji si citirao... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Jesam, samo sto onda neces imati dve iste vrste na razlicitim kontinentima ... Da, na onim kontinentima koji jesu razdvojeni veoma dugo, nećeš imati iste vrste... kao što možeš i da vidiš na poređenju Australije i ostalih kontinenata. Na onim kontinentima koji su bili spojeni relativno uskim prolazom, vrste koje tuda mogu da prođu će biti srodnije... kao što možeš da vidiš na primeru Evroazije i Severne Amerike, gde ćeš moći da nađeš prilično srodne vrste sisara koji podnose hladnoću (npr. različite vrste mrkog medveda ili irvasa) a one vrste koje žive samo u toplim krajevima neće biti toliko srodne ili će biti samo na jednom kontinentu. I geografski raspored vrsta ukazuje na TE, a ne na stvaranje i priču o Potopu. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука