JESSY Написано Јануар 11, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2012 добродошла Вјера,...сигурна сам да ћеш уживати на форуму у дружењу са нама и наћи ћеш пуно интересантних тема за тебе... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 11, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2012 likefaceeeeeeee ponestalo mi amincica Ево, позајмићу ти ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 11, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2012 Ево, позајмићу ти ја. e hvala vladice ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vjera Написано Јануар 11, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2012 Hvala vam svima dragi moji od srca. Lijepo se osjecam kad me ovako fino i blagonaklono docekate. Eh, kad bi svi ljudi bili kao vi, vjerujuci i blagonakloni. Ali, ne moze to tako, mora da postoje i ovi drugi poput mog sefa, koji me pita, a sto postis! Hvala Dijana na odgovoru. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 15, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2013 BOL Boli me, sve me boli. Boli me, plač deteta, kad ga odrasli ne razumeju, kad ga jedan, ili oba roditelja napuste, pa raste bez njihove ljubavi.Boli me, kad mu ne daju da se igra, baš kad se njemu igra, kad ga teraju da spava, baš kad mu se ne spava.Boli me, kad ga teraju da jede, a više ne može da jede, ili ne voli to jelo.Boli me, kad mora da prizna, pod pretnjom ili batinaa, da je učinilo i ono što nije učinilo.Boli me, kad ga drugi ljudi, u cilju ličnih interesa, lišavaju: oca, majke, drugova i drugarica, pa i života.Boli me, kada bacaju bombe na njihove glavice i teraju ih da se kriju u podrume pune pacova i ustajalog vazduha.Boli me, kad im se nanosi bilo kakva nepravda, i ne rastu, bar u približno istim uslovima, kao druga deca sveta.Boli me, kad ne mogu da idu u školu, i kad im ne daju da uče ono štovole, kad ih kažnjavaju za nenapisan domaći zadatak, i nenaučenulekciju.Boli me, kad ih dele na: bogate i siromašne, site i gladne, crne i bele,žute i crvene, na druge vere, a jedan je Bog, i sva su ista, gola, malai bespomoćna kad se rađaju.Boli me, kad im brane prvu ljubav, kad žele da odrastu, a odrasli imsmetaju u tome, kad ih odrasli lažu, a istina se uvek sazna, kad i onilažu odrasle, bojeći se kazne.Boli me, kad su neverni svojoj ljubavi, kad se rastavljaju od voljenih,kad ne postignu svoj cilj, a već su odrasli, već imaju svoju decu, ičine iste greške prema svojoj deci, kao što su to činili odrasli premanjima, što ne veruju u Boga, iako su sada oni odrasli, a nisu niprimetili da su odrasli. Boli me, što se razdvajaju po: jeziku, kulturi, narodnosti i veri, a žive na istoj planeti.Boli me, što se međusobno ne razumeju, što su napravili veštačke granice na ovoj planeti, a živimo u bezgraničnom prostoru.Boli me, što se pravi toliko oružja za uništenje: čoveka, prirode,zemlje, što neko pokazuje silu nad drugim narodima, pokoravajući ih, ipretvarajući ih u svoje robove.Boli me, što ruše: gradove, mostove, brda i planine, što oružjem rijuduboko u zemlju, a zemlja to ne voli, ona voli, finu obradu, da jojpoklanjamo seme, a da nam vraća hranu, jer šta će nam vratiti kad jestalno bombardujemo? Zemlja nas hrani sve, a bombe ostavljaju samopustoš i smrt.Boli me, što se svi oni koji bacaju na Zemlju te bombe, hrane iz iste te zemlje.Bože, pomozi nam, spasi nas. Mico Lukic мирођија, Драган άσημος :) and keka је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 Renata Senić Povređenost je preterana i nezdravaemocija koja nastaje kao posledica tumačenja da se neko prema nama poneološe, na način koji nismo zaslužili. Sigurna sam, desilo se svakom dabude povređen, pa i da provede sate, pa čak i dane razmišljajući orazlozima iz kojih ga je neka draga osoba povredila. Specifične mislivezane za osećanje povređenosti se odnose na procenu da nas je drugaosoba namerno povredila. To je jedan od osnovnih razloga iz kojih kažemoda je povređenost preterana i nezdrava emocija. Osećanje povređenostidovodi do toga da iz vida gubimo celovitu sliku, širinu mogućnosti kojesu na datu osobu mogle uticati da reaguje na izvestan način , koji smomi protumačili kao povređujuć i loš. Ne samo da gubimo iz vida širusliku, već se isključivo fokusiramo na negativno. Negativno ocenjujemopostupke druge osobe i precenjujemo sopstvenu povređenost, često uzjadikovanje i samosažaljenje. Neretko se osećamo i besno. Budući darazmišljamo da se neko poneo izuzetno loše prema nama, često naspreplavi sirova agresivnost. Međutim, kako uz povređenost često ide i„durenje“, „namoćorenje“, mi tu agresivnosti ili ispoljavamopasivno-agresivno prema drugoj osobi, ili je okrećemo prema sebi. Uprvom slučaju se na tih način svetimo, dok u drugom postajemo svepotišteniji. Iz te potištenosti se uglavnom: ili izlije napad besa ili,ako ništa ne radimo po pitanju nje, polako postajemo depresivni. Činimi se da je sržna tačka povređenih ljudi njihova nemogućnost ilinevoljnost da se zapitaju iz kojih se razloga druga osoba ponela naodređen način. Dakle, osnovni uzrok povređenosti možemo da opišemo kaoumanjeno razumevanje druge osobe i preterano fokusiranje na sopstvenaosećanja koja su nastala kao posledica tumačenja da nam je taj drugiučinio nešto nažao, nešto što nismo zaslužili. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 Svako od nas ima drugačiji prag tolerancije bola – bilo da je u pitanjufizička, emotivna, ili psihička bol. Ponekad u životu nailazimo nasituacije koje su za nas bolne. To može biti razvod, ili gubitak nekedrage osobe. како ви реагујете на бол? колико можете да издржите психичку или физичку бол....? како помажете себи....? Дијана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 како ви реагујете на бол? Сетим се Бога једино кад ме нешто заболи. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 Сетим се Бога једино кад ме нешто заболи. па, не верујем да је баш тако.... ...али, да....већина тако чини....и онда нам драги Господ ипак помогне.... Лазар Нешић and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 па, не верујем да је баш тако.... ...али, да....већина тако чини....и онда нам драги Господ ипак помогне.... Шалио сам се мало, али сам мислио на ово: бол је добродошла, јер нас она подсети на недостатак. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 18, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2013 Тuga je zdrava emocija. Tuga je reakcija na gubitak a tugovanje je proces koji pomaže osobi da se emocionalno razdvoji od onoga što je izgubljeno. Iako tuga nije prijatna, mnogima tugovanje ne predstavlja nikakav problem, dok neki ljudi ne dozvoljavaju sebi da tuguju. To što neko ne ispoljava tugu, što ne plače, ne znači da nije tužan, oni koji ne plaču drže tugu u sebi. Neizražavanje tuge i držanje tuge u sebi dovodi do unutrašnje napetosti koja se lako može pretvoriti u anksioznost. S obzriom da tuga nije opasna i da pomaže ljudima da prebole gubitak, zašto se onda neki ljudi plaše da tuguju? Zašto ne dozvoljavaju sebi da tuguju? Dozvoliti sebi tugovanje znači priznati gubitak i započeti proces preboljevanja odnosno emocionalnog razdvajanja od onoga što smo izgubili. Ljudi mogu biti tužni kada izgube dragu osobu (člana porodice, prijatelja, partnera itd.), kućnog ljubimca, posao, kada izgube neku svoju iluziju, predstavu o životu ili nekoj osobi koja nije u skladu sa realnošću, kada izgube ljubav ili naklonost neke osobe i sl. Sve u svemu tugovanje je priznanje gubitka. Priznanje da više nemamo ono što nam je bilo drago i ono u šta smo se emocionalno invenstirali. Upravo ta emocionalna vezanost za ono što smo izgubili je i razlog za tugu. Tuga služi da nas oslobodi psihičkog bola koji je nastao gubitkom. Kao što fizički udarac i oštećenje tkiva nanosi bol telu, tako gubitak emocionalno važnog objekta ili osobe dovodi do psihičkog, duševnog bola. Da bi taj bol prošao, osoba mora da dozvoli sebi (svom svesnom delu psihe i svom telu) da taj bol izrazi. keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 18, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2013 Kada se dogodi neki gubitak obično je osoba prvo u šoku. To prva faza, faza šoka ili neverice.U toj fazi osoba je sklona da poriče gubitak, iako je gubitakočigledan. Osoba ne gubi kontakt sa realnošću već poriče svojuunutrašnju realnost, ne prihvata ideju gubitka. Ako se to poricanjenastavi osoba može početi da se oseća anksiozno ili da upadne udepresivnu epizodu. Onog momenta kada osoba prihvati realnost, prihvatigubitak, proces tugovanja počinje. Dakle, neki ljudu ne žele da tuguju jer ne žele da prihvate gubitak. Tugovanje znači opraštanje, pozdravljanje sa izgubljenom osobom ili objektom.Samo izražavanje tuge nije bolno nego čak šta više je i prijatno. Krozplač, jecanje i nevoljne konvulzije koje prate prirodno, spontanoizražavanje tuge, osoba doživljava pražnjenje i olakšanje. Olakšanje sedoživljava i na psihičkom i telesnom nivou. Ono što boli je gubitak a neplakanje. Oni koji poriču gubitak pokušavaju na taj način da zadržeizgubljenu osobu ili objekat. To naravno nije moguće. Prolongiranjepriznanja i prihvatanja bolne realnosti još više povećava napetost jerporicanje nužno vodi javljanju anksioznosti. Vladimir Mišić dipl. psiholog keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Kada i zasto srce boli psiholog S.Lazic Kad počnete da osećate svoje srce, ne ono poetsko, nego stvarno, kad sve češće postajete svesni načina kako ono radi, njegovog treperenja, lupanja, preskakanja ili žiganja, prvo postanete zabrinuti. Sa brigom, koju obično ni sa kim ne delite počinju da se množe razne fantazije kojim nastojite da objasnite moguće uzroke. Obično te fantazije stvaraju pogrešne zaključke koji vas vuku u sve veću brigu ili strepnju. Ako se takvo fizičko i psihičko stanje produži upadate u paniku koja u krajnjoj liniji znači strah od smrti. Tada se obično obraćate lekaru, nakon čega počinju silna pretraživanja zašto srce boli. Kada medicinski nalazi ne otkriju nikakav organski poremećaj, što se dešava ako se na početku istorije bolesti obratite za medicinsku pomoć, postajete zbunjeni i skeptični prema stručnjacima koji ne pronalaze uzroke vaših tegoba. Mnogi počinju potragu za još boljim stručnjakom sve u nadi da će on otkriti uzrok bola, što može trajati mesecima i godinama. Ta faza bolesti, u nauci poznata kao funkcionalni poremećaj, nije jasna onim koji su joj izloženi, a ona je najvažniji period za prevazilaženje bolesti. Ako funkcionalni poremećaj postane strukturalni, što znači oštećeno srce ili vaskularni sistem, onda je došlo do jedne vrste smrti. Hirurški instrumenti i lekovi nisu rešenje, već samo odlaganje kraja. Jedan deo nas je bespovratno umro, nakon čega živimo, ali ne sa istom strašću i poletom prema životu. YOKA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Svest je jedini lek Da to ne bismo doživeli moramo nešto činiti u preventivnoj fazi života protiv bolesti. Moramo početi izučavati smisao, srž i strukturu života, nas i našeg odnosa prema životu. Formula zvuči vrlo filosofski, što mnoge ljude odbija, ali zastanite na ovom mestu i shvatite da trećeg rešenja nema. Ili ćemo živeti život svesno ili nesvesno. Za one kojima se pojmovi svesno i nesvesno čine kao fraze, možemo to i drugačije reći. Ili ćemo život živeti budni ili uspavani. Trećeg rešenja nema. Kada smo uspavani, mi smo vrlo ranjivi, nespremni na odbranu od mogućih opasnosti u nama i oko nas. Bolest je jedna od tih opasnosti. Naš materijalistički svet ostavio je duboki trag u svesti skoro svakog čoveka. Verujemo samo u onih pet, izvikanih čula, a ljude koji veruju i u šesto čulo smatraju zanesenjacima ili neozbiljnim osobama. Pre nego vas ophrva bolest, morate istraživati život. Čovek nije samo telo. Kad vidite telo u mrtvačkom sanduku, shvatite da čoveka ne čini samo telo. Telo je tu, ali Nešto nije tu. Ta druga "polovina" čoveka je otišla. Ona je jako bitna, ustvari bitnija od tela. Da li ste se zapitali šta je to nešto što čini kompletno biće čoveka. Nije ni važno kako ćete ga nazvati, ako počnete da osećate to nešto. Tek sa tim nešto čovek je celina, biće. Jedan mudar Japanac, Morihej Uješiba, izumitelj aikida, jedne borilačke veštine, govorio je da je telo nepročišćena svest, a svest je pročišćeno telo. Čovekovo biće je u suštini jedno, ali ima dve strane, spoljašnje telo i unutrašnje telo. Ona su sastavljena od istog "materijala", od suštine koja se zove nešto ili svest. Preneto na život svakodnevice, ova formula može da se primeni i na bolesti. Bolest je dakle vrlo nepročišćena svest, u stvari neznanje. Neznanje šta se snama zbiva. Nismo u kontaktu sa svakim delom sebe. U funkcionalnoj fazi bolesti mi bolje od svih znamo šta se snama zbiva, ali to sakrivamo od sebe i od drugih. Taj bol smeštamo u određeni, odgovarajući organ. Radije se krijemo iza bola nego da svoje znanje podelimo sa nekim. Pitaćete gde je tu problem bolesti srca? Kad nas ono zaboli zaboravljamo na vekovne tvrdnje pesnika kako srce ume da zaboli zbog ljubavi. Srce je, zaista organ ljubavi. U funkcionalnoj fazi bolesti, prvo vas boli duhovna dimenzija srca, a onda i telesno srce. U ovoj fazi možemo razumeti zašto nas srce boli i kako otkloniti taj bol. To znači da srce ne boli tek tako, slučajno, bez ikakve veze sa našim unutrašnjim bićem, da je ta bolest nedostupna našoj moći delovanja ili da ne zavisi od naše odgovornosti. Srce boli zbog naših želja, čežnji, izneverenih očekivanja, beznađa, tuge, iz ljubomore, zavisti, straha, iz svih onih skretanja toka ljubavi dok njome nežno dodirujemo svet oko sebe. Sva nabrojana osećanja možete doživeti glasom srca u vidu treperenja, lupkanja, grebuckanja, slabosti, preskakanja, nervoze…. To je jezik srca. YOKA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 Možda sumnjate da srce može biti tako pametno. U svetu već poznati endokrinolog, Dr. Dipak Čopra, navodi kliničke slučajeve koji pokazuju da ćelije srca pamte iskustva, kao i sve druge ćelije. Znači, pamćenje nije privilegija samo mozga i nervnih ćelija. Tako se desi da čovek kome je presađeno srce, odjednom voli hranu koju pre operacije uopšte nije voleo. Ispitivanjem je utvrđeno da je takvu hranu voleo prethodni vlasnik srca. Deluje neverovatno. Iz ovih saznanja možemo zaključiti da je srce, ne samo organ ljubavi, nego pametni organ ljubavi. Inače postoji bitna, zajednička osobina fizičkog srca i ljubavi. Srce, kao i ljubav pulsira, ritmički se širi i skuplja da bi rasprostrlo svoje sokove po celom organizmu. I ljubav pulsira, ritmički se širi, pa se skupi da uhvatila novi zamah u davanju njenih sokova svetu oko sebe. Pulsiranje i ritam je osnovno svojstvo života i Univerzuma. Da li znate da na drevnom, sanskritskom jeziku pojam istina se izgovara kao ritam? Pošto je suština rada srca ritam to znači da je srce istina. Nije slučajno srce isticano i kao organ ljubavi. Sama reč srce izvedena je iz reči srž ili središnji deo nečega. Srce je srž bića. Pošto je srce ljubav, to znači da je ljubav srž bića. Srce je spoljna strana bića, a ljubav je unutrašnja strana bića. Isti odnos važi kao za princip da je telo nepročšćena svest, a svest je pročišćeno telo. Kad vas boli srce to znači da je vaša ljubav povređena. To znači, ako hoćete da izlečite svoje srce, morate poći prvo od isceljenja svoje ljubavi. Prvo iscelite svoj odnos sa svojom okolinom, jer on je ili odnos ljubavi ili odnos neljubavi YOKA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука