Avocado Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Зато што ти очигледно није познато шта се под тимтерминима подразумева у НВО свету. Сад куцам са моба па не могу у детаље, ал имао сам прилике да присуствујем једном испирању мозга о полу, полном идентитету, роду и родном идентитету. Језик којим се овај закон служи је у длаку исти, као и цела НВО философија закона. Почевши од те идиотске терминологије па надаље. Izvini dodao sam jedan deo (editovao) u medjuvremenu, pa je bez veze da ponavljam. Takođe mi je bez veze da raspravljam o terminologiji inače u NVO svetu i slično... samo ti kažem da sam ovaj predlog zakona pročitao i da su ovi pojmovi u istom razdvojeni. I dalje ne razumem šta je problem u zabrani diskriminacije osoba po osnovu rodnog identiteta? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Izvini dodao sam jedan deo (editovao) u medjuvremenu, pa je bez veze da ponavljam. Takođe mi je bez veze da raspravljam o terminologiji inače u NVO svetu i slično... samo ti kažem da sam ovaj predlog zakona pročitao i da su ovi pojmovi u istom razdvojeni. I dalje ne razumem šta je problem u zabrani diskriminacije osoba po osnovu rodnog identiteta? Род је различитост полова, мушки и женски род. Родни идентитет је оно што НВО зову "наметнутим друштвеним улогама на основу рода". Даље, пол је биолошка категорија, а полни идентитет друштвена категорија, па онда иду све даље разлике. Дакле, имаш хетеро, геј, лезбо, транс, и све остале варијације. И не, немој да испада да ми је забрана дискриминације проблем, само знам шта се све подразумева под овим терминима у овако склепаном списку жеља које неко назива законом, и шта се покушава провући под забрану дискриминације, која је већ забрањена сијасетом прописа, што ти је свакако познато. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Pa umesto manjina stavi homoseksualce I sve ostale seksualne izopacenike koji imaju ovde svoja prava, pa ces dobiti da sve ovo vodi ka tome da se u skolama ucenici obrazuju, uce da je to samo prosta normalna razlicitost, i da se igraju i uzivljavaju npr.u uloge istih, kako bi ih bolje razumeli, da se nemilosrdno bori protiv netolerantnosti prema njima, i sl. Da se sve to ubaci i provuce kroz sve predmete u osnovnoj i srednjoj skoli. Eto, tome vodi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Pa umesto manjina stavi homoseksualce I sve ostale seksualne izopacenike koji imaju ovde svoja prava, pa ces dobiti da sve ovo vodi ka tome da se u skolama ucenici obrazuju, uce da je to samo prosta normalna razlicitost, i da se igraju i uzivljavaju npr.u uloge istih, kako bi ih bolje razumeli, da se nemilosrdno bori protiv netolerantnosti prema njima, i sl. Da se sve to ubaci i provuce kroz sve predmete u osnovnoj i srednjoj skoli. Eto, tome vodi. To stavljanje u kozu manjina znaci da pokusas da razumes drugu stranu. Mislim da nam je razumevanje (kako intelektualno, tako i emocionalno) jako bitno u drustvo. E sad u skolama nece biti neki cirkus gde ce se guziti medjusobno da tako kazem, nego samo pricanje o tome kako ne valja tuci nekog koje gej, ne valja ga vredjati, ne valja ga diksriminisati i tome slicno. I ne samo gej, nego i ako je Rom, Madjar, musliman, budista, plav, crn, nizak, visok, debeo, mrsav, bogat, siromasan itd. O tome se radi. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 E sad u skolama nece biti neki cirkus gde ce se guziti medjusobno da tako kazem, nego samo pricanje o tome kako ne valja tuci nekog koje gej, ne valja ga vredjati, ne valja ga diksriminisati i tome slicno. I ne samo gej, nego i ako je Rom, Madjar, musliman, budista, plav, crn, nizak, visok, debeo, mrsav, bogat, siromasan itd. O tome se radi. Skola je za obrazovanje, a porodica bi trebala da bude za vaspitavanje. A tolerancija prema drugima koji su razliciti od nas samih spada u domen vaspitanja. Pitanje je kakvo (ne)vaspitanje porodice pruzaju deci...meni bi bilo lakse da sama deci objasnim seksualnost i seksualne razlicitosti, kao i toleranciju prema LGBT populaciji, nego da im o tome prica neki nastavnik, ucitelj ili vaspitac. Nekako mi to nije....ne znam, ne bih volela to. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Не капирам дал је могуће да су се моје паре трошиле на израду овог недоношчета од закона (и у материјалном и у формалном и у номотехничком смислу), и да ће наставити да се троше за промоцију нечега што већ постоји. Da su dverjani malo pametniji kritika bi im isla upravo u tom pravcu. Recimo, ovaj predlog se u odredjenoj meri preklapa sa zakonom o zabrani diskriminacije i drugim zakonima, vidi se po nekim iskoriscenim izrazima da je nadahnut upravo tim NVO pricama, previse detalja itd. Stvarno ne znam koji im je sa donosenjem svih tih silnih zakona. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Skola je za obrazovanje, a porodica bi trebala da bude za vaspitavanje. A tolerancija prema drugima koji su razliciti od nas samih spada u domen vaspitanja. Pitanje je kakvo (ne)vaspitanje porodice pruzaju deci...meni bi bilo lakse da sama deci objasnim seksualnost i seksualne razlicitosti, kao i toleranciju prema LGBT populaciji, nego da im o tome prica neki nastavnik, ucitelj ili vaspitac. Nekako mi to nije....ne znam, ne bih volela to. A sta sa onima koji ce decu da vaspitaju da mrze i biju gejeve? Ja recimo za toleranciju prema drugima nikad nisam cuo u porodici, vec bas u skoli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 A sta sa onima koji ce decu da vaspitaju da mrze i biju gejeve?Pa to ti kazem. Socijalna politika u nasoj drzavi je u kolapsu. Roditelji su ti koji bi trebalo da se edukuju. Za njih bi trebalo da postoje, nazovi ,radionice na kojima bi se sa roditeljima rzgovaralo o tome, pa onda kuci roditelji sa decom. ( Tako bih ja imala posao u svojoj struci ) Dzabe je decu tome uciti ako su im roditelji protiv...i ako neko dete shvati da je gej, moze naici na razumevanje drugova ali ne i roditelja. Onda dolazi do raskola i puca ona veza koja bi trebalo da bude stub drustva. Tako se porodica raspada... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Da su dverjani malo pametniji kritika bi im isla upravo u tom pravcu. Recimo, ovaj predlog se u odredjenoj meri preklapa sa zakonom o zabrani diskriminacije i drugim zakonima, vidi se po nekim iskoriscenim izrazima da je nadahnut upravo tim NVO pricama, previse detalja itd. Stvarno ne znam koji im je sa donosenjem svih tih silnih zakona. Ма они су смешни, хране се једни другима. Њима није у интересу било каква нормална дебата, ни њима ни НВО секташима, јер би се видело колико су шупљи и они и њихове приче. Овако је лакше. Копај ровове и дели људе, па владај оним делом рова који си заузео и труј људе у њему да те не провале. Снежана, Плутон, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 A sta sa onima koji ce decu da vaspitaju da mrze i biju gejeve?Pa to ti kazem. Socijalna politika u nasoj drzavi je u kolapsu. Roditelji su ti koji bi trebalo da se edukuju. Za njih bi trebalo da postoje, nazovi ,radionice na kojima bi se sa roditeljima rzgovaralo o tome, pa onda kuci roditelji sa decom. ( Tako bih ja imala posao u svojoj struci ) Dzabe je decu tome uciti ako su im roditelji protiv...i ako neko dete shvati da je gej, moze naici na razumevanje drugova ali ne i roditelja. Onda dolazi do raskola i puca ona veza koja bi trebalo da bude stub drustva. Tako se porodica raspada... Znaci preko edukacije roditelja edukujemo decu da treba da tolerisu? Zar nije jednostavnije edukovati decu koja ce sutra postati odrasli koji ce svoju decu da vaspitaju da tolerisu? Uostalom tako ti nastaju obicaji i kultura, kroz insitucije. Za 50 godina u Srbiji verovatno neces imati one koji mrze gejeve jer ce tolerancija biti normalna kao sto je na Zapadu. Ovo sada su poslednji izdisaji antigej pobunjenika jer oni nisu bili edukovani da tolerisu. Mada slazem se da bi trebalo i odrasle edukovati u svemu i svacemu. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Mada slazem se da bi trebalo i odrasle edukovati u svemu i svacemu. А тек што их ваља и образовати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 [quote name="Adelaida" post="1258698" Pa to ti kazem. Socijalna politika u nasoj drzavi je u kolapsu. Roditelji su ti koji bi trebalo da se edukuju. Za njih bi trebalo da postoje, nazovi ,radionice na kojima bi se sa roditeljima rzgovaralo o tome, pa onda kuci roditelji sa decom. Na celo radionice postaviti Dacica. Bas je lepo poceo sa izvinjavanjem Labrisu. Mica. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 За плакање: -- Гашић: Јанковићу, кажите како је убијен Гојковић! БЕОГРАД – Министар одбране Братислав Гашић позвао је данас заштитника грађана Сашу Јанковића да престане са изношењем неистина и полуистина о ВБА и у отвореном писму затражио од њега одговор: „како је убијен Предраг Гојковић”. „Поводом изјаве Заштитника грађана Саше Јанковића да су његови сарадници претходних дана наставили контролу у ВБА и наводно утврдили да постоје додатна документа о инциденту на Паради поноса и да треба обавити још низ разговора са руководиоцима ВБА, истичем да нема никаквих нових докумената до којих се наводно дошло у контроли”, рекао је Гашић. Он је уједно позвао Јанковића „да престане са изношењем неистина и полуистина о ВБА, чији предан рад и учинак на безбедносној заштити Министарства одбране и Војске Србије то заиста не заслужује”. Министар сматра и да је одговорност реч коју Заштитник грађана треба да постави и када је у питању одговорност Саше Јанковића, а не само Министарства одбране и ВБА. „Доста је више неистина којима обмањујете јавност изношењем лажних докумената. А када се установи неистина и да сте лагали, нема извињења”, поручио је Гашић и додао да је тако било и са документима о Паради поноса и са документима која је показао на скупштинском одбору. Тако и данас, додаје Гашић, наводећи да Јанковић опет покушава да скрене тему „износећи неистине о наводном проналажењу неких нових докумената”. „Одговорите ви мени, господине Јанковићу, како је убијен Предраг Гојковић. Знали сте да по вашим медијима тражите одговорност за пад хеликоптера, што није у вашој надлежности. Сада ја, као обичан грађанин, тражим од вас одговоре, како би грађани Србије, после 23 године, сазнали истину о убиству Предрага Гојковића”, закључио је Гашић у отвореном писму. Омбдусман је листу Данас рекао да његови сарадници настављају контролу у Војнобезбедносњ агенцији, да су у међувремену утврдили да постоје додатна документа о инциденту на Паради поноса, те да ће извештај о томе бити готов до краја месеца. Јанковић је изјавио да његови сарадници треба још да обаве разговоре с руководиоцима ВБА, након чега очекује да буде окончан прелиминарни поступак, односно прикупљени сви подаци, а да би после састављања извештаја он могао да да и препоруке о целом случају. У изјави Данасу он је објаснио да је ВБА доставила део података и да је та институција једини део Министарства одбране који је доставио податке заштитнику. Како је навео, податке је тражио од Министарства одбране, а не од ВБА, јер „обезбеђење Вучића и Малог чине припадници Кобри и војне полиције, који су у надлежности Министарства одбране, а не ВБА, али одговоре су дали из ВБА, а ја од њих нисам ни тражио податке”. „Мој захтев министру одбране Гашићу се односи на цело министарство”, нагласио је Јанковић у изјави за Данас. Танјуг објављено: 05.05.2015. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 За плакање: -- Гашић: Јанковићу, кажите како је убијен Гојковић! Sad svaki SNS degenerik misli da može da se pozove na Gojkovića kad mu ombudsman traži neki dokument... Плутон је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Ево шта се деси кад нека институција у Србији ради: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=01&dd=28&nav_category=11&nav_id=952069 Од свих мајмуна који се од деведесетих на овамо иживљавају над српским народом, није било нечаснијих и неморалнијих људи од Вучића и његове гарнитуре. Најсмрдљивији измет и најгадљивије излучевине тих мрачних година се сада изливају над земљом. Aliluja, aliluja, aliluja tebi Hriste Boze ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука