Jump to content

Na žezlo patrijarha Teofila sleteo beli golub!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Piše u vesti koju je Romejac linkovao da su ceremonijalno puštena tri bela goluba u vazduh.

"Greek Patriarch of Jerusalem Theofilos III led the ceremony and released three doves into the air symbolizing the presence of God."

Da se pretpostaviti da je to tradicija.

Žezlo ovog oblika svakako deluje kao zgodno mesto za odmor goluba. :)

Forum pouka je među skeptičnijima i obazrivijima danas, sa zadovoljstvom primećujem.

Нама да није благодати ми би били атеисти толико смо скептични

Подели на овим сајтовима

Može jedno pitanje? Da l' se Jordan osvećuje? Nekako mi se čini da nema potrebe, Gospod je to već samim svojim ulaskom već davno uradio. I kad se to ustalilo, i kakvo mu je poreklo?

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Može jedno pitanje? Da l' se Jordan osvećuje? Nekako mi se čini da nema potrebe, Gospod je to već samim svojim ulaskom već davno uradio. I kad se to ustalilo, i kakvo mu je poreklo?

Hristos nije prosto osvestao Jordan, nego, kako crkvena pesma kaze, "prirodu svih voda" (svojim ulaskom u reku). To je jedno. A drugo, dosta toga je Hristos uradio, pa mi sve to opet u Njegovim praznicima "neponovljivo ponavljamo", kako vele Oci - npr. uvek iznova osvecujemo hleb i vino na Veceri Njegovoj, iako je On to vec jednom svakako uradio na pocetku.

Drugim recima, samo praznovanje praznika bilo bi nepotrebno ako bismo isli logikom da je On to-i-to vec jednom uradio. Praznici u Crkvi nisu prosto puka uspomena ili istorijsko secanje na neki dogadjaj, nego oprisutnjeni uvek zivi Hristos, sad i ovde...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је колико је ова слика  интересантна пошто је више пута објављена у медијима и друштвеним мрежама.. То слика од пре пет година,и неко ју је данас пласирао.Толики ехо овог догађаја можда говори о томе да сви прижељкују тако видљиву потврду своје вере.Да ли је данас или пре пет година сишао бели голуб на жезал Јерусалимског патријарха,не умањује лепоту те слике,мислим бели голуб на жезлу Јерусалимског патријарха,,али је питање да ли очекујемо да бели голуб редовно слеће на жезал Јерусалимског патријарха,па ако се то не деси,онда се пласирају старе фотографије,као да без присуства белог голуба самом чину освећења нешто недостаје.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Мени бели голуб свако јутро слеће на прозор ... поподне на терасу, а увече на ограду. Значи, три пута слеће ми голуб.

Подели на овим сајтовима

Hristos nije prosto osvestao Jordan, nego, kako crkvena pesma kaze, "prirodu svih voda" (svojim ulaskom u reku). To je jedno. A drugo, dosta toga je Hristos uradio, pa mi sve to opet u Njegovim praznicima "neponovljivo ponavljamo", kako vele Oci - npr. uvek iznova osvecujemo hleb i vino na Veceri Njegovoj, iako je On to vec jednom svakako uradio na pocetku.

Drugim recima, samo praznovanje praznika bilo bi nepotrebno ako bismo isli logikom da je On to-i-to vec jednom uradio. Praznici u Crkvi nisu prosto puka uspomena ili istorijsko secanje na neki dogadjaj, nego oprisutnjeni uvek zivi Hristos, sad i ovde...

Hvala 8086.gif To mi je nekako bilo nejasno.

Samo negde sam čula kako se sa osveštavanjem voda započelo, što mi je bilo jako zanimljivo, al' sam zaboravila ne_shvata ...

• Волим 1

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Мени бели голуб свако јутро слеће на прозор ... поподне на терасу, а увече на ограду. Значи, три пута слеће ми голуб.

možda zato što si i ti nekakav teofil :)

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Veliko čudo - sleteo golub ! Wau !

И папа је скоро имао сусрет са белим голубом на својој тераси, мало је другачији од овог случаја.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa ti si teolog, kod teologa ti je to tako, nije dovoljno jednom... :0102_laugh:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...