Никола Поповић Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Да не бисмо спамовали тему о Чарлију, мада би то требало можда по правилима превођења да буде Карлију (Charles - Карло), паде ми на памет ово питање - како доживљавате градове и већа насеља у Србији? Да ли су баш, баш неуредни наши градови или има и оних који би могли да послуже као пример? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Фина тема нећемо више спамовати како би упозорили другога на спам и офф. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Да не бисмо спамовали тему о Чарлију, мада би то требало можда по правилима превођења да буде Карлију (Charles - Карло), паде ми на памет ово питање - како доживљавате градове и већа насеља у Србији? Да ли су баш, баш неуредни наши градови или има и оних који би могли да послуже као пример? То је ствар државе а не народа. Дакле ако већина народа има чисте куће и води рачуна о хигијени а српски народ није нецивилизован,онда је сва одговорност на држави а не на народу како хоће неки да прикажу овде. Срамно јесте али бестидност има крај,једина невоља код бестидности јесте што је почетак потпуно слободан и неизсиљен. Тако да заиста говори све о човеку. Рада.. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Ma di su čisti. Ali u poređenju sa nekim gradovima EU nisu ni tako loši. Brisel je recimo očajno prljav, pogotovo periferija. A kod nas kultura bacanja smeća uz neki put ili kanal ne može nikako da se iskoreni. Тања1, Никола Поповић, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Зависи како где . Има градова који су чисти , а има и где нису чисти. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 То је ствар државе а не народа. Тачно. Одговорност је искључиво на комуналним службама, а код нас је у тим службама запослено премало људи чак и за минимално одржавање градова. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Тачно. Одговорност је искључиво на комуналним службама, а код нас је у тим службама запослено премало људи чак и за минимално одржавање градова. Наравно. Међутим лакше је рећи да су Срби прљав и нецивилизован народ. Али оно што мој ум не може разумети јесте како неки срби успевају себе изузети из те њихове генерализације. Мислим да је њима уствари овај форум само извор забаве.... Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Мислим да генерално јесу, лепи и чисти, градови и села, да нисмо народ који је преко ноћи и колена чист, већ је у нама уткана свест о лепоти природе, па, има ли веће потврде од многих места у Србији, као да су рај на земљи, поремећаји у одлагању отпада постоје свуда у свету, неко то решава лакше неко теже, што се тиче раје што баца смеће на улици има је свуда, то су они што их заболе за све. Раније сам живела у кварту у близини једне Техничке школе, с десне стране пута што је водио до те школе дужином шума, пуна дрвећа, око 20 м широка , од пролећа до јесени је било лепота проћи тим путем, а чим би лишће опало испливали би надгробни споменици смећа, па сам више пута контактирала општину да не желим да живим одмах ту у билизини сметларе, безобразно је то, постављала сам и канте за смеће, две на дужини од 300 метара, није помогло, једом сам са својим друговима и другарица очистили сами тај део општине, с тим да смо се у јесен организовали да истежемо уши онима што бацају смеће, стражили смо, није дало резултата. У исто време смо студирали, путовали бусом и возом, иста слика, с јесени држава хигијенски умире и не блиста као што се верује. Сада има разних нација и кулутра разних земаља...до поднева су улице пуне смећа, кривица је углавном сада њихова. С јесени иста слика у већем делу ЕУ. Слободно се може рећи да је планета ЕУ прекривена опушцима цигарета. Ужас живи! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Тачно. Одговорност је искључиво на комуналним службама, а код нас је у тим службама запослено премало људи чак и за минимално одржавање градова. Да запослимо и 6 милиона људи у комуналним службама, не би могли да спречимо узрок тих проблема а то су - људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Заиста је то питање државе..... Слободно можемо са сигурношћу рећи, да у нашој држави недостаје новца по том питању. Као што смо и рекли,оних којима је лакше бацакати на улицу све што им тренутно смета у рукама има свуда. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Порблем је ипак у људима. Национални предзнак небитан... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Да запослимо и 6 милиона људи у комуналним службама, не би могли да спречимо узрок тих проблема а то су - људи. Не знам да ли ти је намера да прикажеш како проблем смећа постоји само у Србији или РС, око 30.000 данаца проведе део недеље у прикупљању смећа у природи (данско друштво за заштиту природе), текст и видео у прилогу: http://www.tvsyd.dk/artikel/148627:Skrald-samlere-saetter-rekord А ово је кампања, филм данског друштва за заштиту природе 2014, скупљања отпада у природи сваког априла, око 100.000 људи учествује у прикупљању и помаже да се отклони 200 тона отпада из природе сваке године. Мото гласи: "Не скупљамо новац, већ отпад у пироди". Да ли си ти некад учествовао у прикупљању смећа у природи? Ако ниси, онда не треба учествовати само видео прилозима како је прљаво, већ и прилозима ко је очистио. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Заиста је то питање државе..... Слободно можемо са сигурношћу рећи, да у нашој држави недостаје новца по том питању. Као што смо и рекли,оних којима је лакше бацакати на улицу све што им тренутно смета у рукама има свуда. Као што можеш видети из моје горње поруке, сигорно није само недостатак новца у питању. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Не знам да ли ти је намера да прикажеш како проблем смећа постоји само у Србији или РС, око 30.000 данаца проведе део недеље у прикупљању смећа у природи (данско друштво за заштиту природе), текст и видео у прилогу: http://www.tvsyd.dk/artikel/148627:Skrald-samlere-saetter-rekord А ово је кампања, филм данског друштва за заштиту природе 2014, скупљања отпада у природи сваког априла, око 100.000 људи учествује у прикупљању и помаже да се отклони 200 тона отпада из природе сваке године. Мото гласи: "Не скупљамо новац, већ отпад у пироди". Код нас волонтеризам скоро да и не постоји, значи до људи је... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 Као што можеш видети из моје горње поруке, сигорно није само недостатак новца у питању. Није Али нама недостаје и новац. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука