дибидусрус Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Онај који на било који начин, било где и како каже да не треба ићи на Литургију православну коју служи званични епископ који није осуђен на сабору, синоду није од Бога. То је јасни показатељ и нема ту двоумљења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Онај који на било који начин, било где и како каже да не треба ићи на Литургију православну коју служи званични епископ који није осуђен на сабору, синоду није од Бога. То је јасни показатељ и нема ту двоумљења. 0202_238 klapklap klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 Ево шта кажу браћа "ихтусовци" на њиховом форуму о о.Симеону : http://www.ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?t=2013 Такву количину глупости чак ни они не могу да сваре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Фебруар 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 :cheesy2: драго ми је Наравно, хвала Богу :smiley: А што брате питаш само за Литургију ? Није ваљда само она довољна за спасење ? bez nje je spasenje nemoguce, ostalo je u njenom kontekstu i izvire kao liturgijski blagodatni dar radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Право питање је да ли се причешћује. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Фебруар 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Право питање је да ли се причешћује. to je nedeljivo mislim podrazumeva se da je pricesce neodeljivo od litugije :smiley: radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mzoran Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Postovani, Zao mi je sto je ovo prva tema u kojoj ucestvujem. Ovaj sajt mi se jako dopada. Mislim da nam je ovako nesto jako potrebno. Medjutim, u ovoj temi sam pronasao vrlo bolne tekstove u kojima se napada otac Simeon. Ja moram njega da branim. To je zbog toga sto su njegove molitve meni u zivotu puno puta pomogle. To ne bi bilo moguce da je on raskolnik. Predlazem svakome ko je u mogucnosti da poseti manastir Rukumiju i da oseti blagodat. Da oseti pravo, opipljivo dejstvo pravoslavne vere sada, u ovom momentu. Sve sto otac Simeon kaze ili napise je provereno i tacno. Molim Vas, ako sumnjate u nesto sto je on napisao ili rekao, pitajte ga. Siguran sam da cete posle razgovora sa ocem o njemu misliti samo najbolje. On ne sluzi Liturgiju po "starom" i oni koji hoce promene nisu "novotarci". Otac Simeon sluzi Liturgiju onako kako je treba sluziti, onako kako je sluzena u vreme nasih dedova i pradedova. "Novotarci" zele to da promene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Април 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2010 kult licnosti je u Pravoslavlju zaista nepoznat i ne moze s ebraniti nesto sto je neodbranjivo..... niko ne napada jrm. Simeona, vec se argumentovano iznose kritike na njegove ne tako bezazlene stavove radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 To je zbog toga sto su njegove molitve meni u zivotu puno puta pomogle. To ne bi bilo moguce da je on raskolnik.брате, то је на нивоу прелести или идолопоклонства што причаш. 0102_laughније теби отац Симеон помогао, него Господ Исус Христос, а ти се по вери спасао од искушења. чувај се брате ти таквих кушатељских размишљања. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Postovani, Zao mi je sto je ovo prva tema u kojoj ucestvujem. Ovaj sajt mi se jako dopada. Mislim da nam je ovako nesto jako potrebno. Medjutim, u ovoj temi sam pronasao vrlo bolne tekstove u kojima se napada otac Simeon. Ja moram njega da branim. To je zbog toga sto su njegove molitve meni u zivotu puno puta pomogle. To ne bi bilo moguce da je on raskolnik. Predlazem svakome ko je u mogucnosti da poseti manastir Rukumiju i da oseti blagodat. Da oseti pravo, opipljivo dejstvo pravoslavne vere sada, u ovom momentu. Sve sto otac Simeon kaze ili napise je provereno i tacno. Molim Vas, ako sumnjate u nesto sto je on napisao ili rekao, pitajte ga. Siguran sam da cete posle razgovora sa ocem o njemu misliti samo najbolje. On ne sluzi Liturgiju po "starom" i oni koji hoce promene nisu "novotarci". Otac Simeon sluzi Liturgiju onako kako je treba sluziti, onako kako je sluzena u vreme nasih dedova i pradedova. "Novotarci" zele to da promene. Драги пријатељу Зоране, драго ми је што си дошао на форум и што си изнео своје мишљење и то изузетно ценимо. Мени је неоспорна велика жртва о. Симеона и верујем да оно што ради чини уз превелике љубави према Христу, но драги мој, то што вас учи да је његова Литурија исправна а да друге нису је очито одраз велике духовне прелести. Не постоје новотарци и старотарци, то управо деле људи који су у духовној прелести. Постоје православни хришћани, браћа и сестре. У сваком случају, тај манастир је под јурисдикцијом Епископа браничевског и самим тим јесте благодатан, па шта год чинио о. Симеон. Када тога не би било, био би најобичнија секта катара (чистунаца). Радо бих дошао код о. Симеона и био сам док нисам схватио шта ради. Жао ми је што је тако и жао ми је штосу људи толико слепи да не виде духовну прелест. Да ли знаш ко је најближи сарадник о. Симеону? О. Жарко Гавриловић. А да ли знаш шта је писао о. Жарко за Светог Патријарха Павла? Ако не знаш, боље је и да не знаш. У сваком случају, вера те је Твоја спасила. Нека Те Господ чува. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Postovani, Zao mi je sto je ovo prva tema u kojoj ucestvujem. Ovaj sajt mi se jako dopada. Mislim da nam je ovako nesto jako potrebno. Medjutim, u ovoj temi sam pronasao vrlo bolne tekstove u kojima se napada otac Simeon. Ja moram njega da branim. To je zbog toga sto su njegove molitve meni u zivotu puno puta pomogle. To ne bi bilo moguce da je on raskolnik. Predlazem svakome ko je u mogucnosti da poseti manastir Rukumiju i da oseti blagodat. Da oseti pravo, opipljivo dejstvo pravoslavne vere sada, u ovom momentu. Sve sto otac Simeon kaze ili napise je provereno i tacno. Molim Vas, ako sumnjate u nesto sto je on napisao ili rekao, pitajte ga. Siguran sam da cete posle razgovora sa ocem o njemu misliti samo najbolje. On ne sluzi Liturgiju po "starom" i oni koji hoce promene nisu "novotarci". Otac Simeon sluzi Liturgiju onako kako je treba sluziti, onako kako je sluzena u vreme nasih dedova i pradedova. "Novotarci" zele to da promene. Поштовани mzorane! Помаже Бог и добродошао на наш форум,и дуго нам овде и остао. Искрен си хришћанин и рекао си своје мишљење. Твоја јака вера и љубав ка Христу те је спасила.Завири у своје срце и сложићеш се можда са мном. Посећивала сам неке манастире и упознала праве духовнике,али сам увек имала на уму да сви волимо Христа.И монаси и мирјани. Трудила сам се да увек примим поуке које су ми на корист. Да не додајем више,само ћу се запетљати.Жив био,од Бога ти здравља и успеха и пиши и учествуј на форуму! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Нашо сам један податак- да 1733. године у храму у Параћину није било Царских двери. Па су служили. http://www.arhivja.autentik.net/images/crkva_paracin.pdf Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Нашо сам један податак- да 1733. године у храму у Параћину није било Царских двери. Па су служили. http://www.arhivja.autentik.net/images/crkva_paracin.pdf па чуј, црква свете Петке на Калемегдану НИКАД није имала двери нити је било замишљено да их има, и даље се служи и чуда се дешавају вернима.а најпознатији чудотворни извор из околине Београда је управо ту. шташ, из незнања сав грех. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 па чуј, црква свете Петке на Калемегдану НИКАД није имала двери нити је било замишљено да их има, и даље се служи и чуда се дешавају вернима. а најпознатији чудотворни извор из околине Београда је управо ту. шташ, из незнања сав грех. Зар та црква заправо није капела и зар се Литурђија не служи у цркви Ружици, а не у капели? ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 па чуј, црква свете Петке на Калемегдану НИКАД није имала двери нити је било замишљено да их има, и даље се служи и чуда се дешавају вернима. а најпознатији чудотворни извор из околине Београда је управо ту. шташ, из незнања сав грех. Зар та црква заправо није капела и зар се Литурђија не служи у цркви Ружици, а не у капели? :cheesy2:да, сад сам проверио ...црква Ружица је посвећена рођењу пресвете Богоридице, а не светој Петки ... помешао сам, извињавам се 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука