Midrash Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Написах и у католичкој и у православној, овом приликом додајем и све остале мисе, молебане, клањања, медитирања, немој мислити да је сад ту мене нешто страх и да ћу се покајати што ово написах. Ни најмање. :aman: До Другог Христовог доласка! Onda, draga sestro, ne znaš šta je molitva. Nije njima loše zbog nejake molitve, već zbog presnažne ljudske samoživosti. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 A negdje plaču kad dobiju Biblije u ruke. Dajte im vi jesti! Dexi је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 A negdje plaču kad dobiju Biblije u ruke. Dajte im vi jesti! Колико дуго могу да преживе без воде? Верујем многи фактори долазе у игру овде, али хајде да претпоставим да потпуно мирују и читају Библију коју им је @Zayron дао, и не примају ни храну ни стрес на телу, онда ће моћи да живе 10-14 дана. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Колико дуго могу да преживе без воде? Верујем многи фактори долазе у игру овде, али хајде да претпоставим да потпуно мирују и читају Библију коју им је @Zayron дао, и не примају ни храну ни стрес на телу, онда ће моћи да живе 10-14 дана. Nije im dao Zayron ništa jesti, neko Drugi je to bio: Dajte im vi jesti http://www.bitno.net/vjera/dajte-im-vi-jesti/ Osamnaesta nedjelja kroz godinu (31. srpnja) Evanđelje: Mt 14,13-21 U ono vrijeme: Kad je Isus čuo za smrt Ivana Krstitelja, povuče se lađom na samotno mjesto, u osamu. Dočuo to narod pa pohrli pješice za njim iz gradova. Kad on iziđe, vidje silan svijet, sažali mu se nad njim te izliječi njegove bolesnike. Uvečer mu pristupe učenici pa mu reknu: "Pust je ovo kraj i već je kasno. Otpusti dakle svijet: neka odu po selima kupiti hrane." A Isus im reče: "Ne treba da idu, dajte im vi jesti." Oni mu kažu: "Nemamo ovdje ništa osim pet kruhova i dvije ribe." A on će im: "Donesite mi ih ovamo." I zapovjedi da mnoštvo posjeda po travi. On uze pet kruhova i dvije ribe, pogleda na nebo, izreče blagoslov pa razlomi i dade kruhove učenicima, a učenici mnoštvu. I jeli su svi i nasitili se. Od preteklih ulomaka nakupiše dvanaest punih košara. A blagovalo je oko pet tisuća muškaraca, osim žena i djece. http://www.saborsko.net/index.php/arhiva/611-ne-treba-da-idu-dajte-im-vi-jesti Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Nije im dao Zayron ništa jesti, neko Drugi je to bio: Dajte im vi jesti http://www.bitno.net/vjera/dajte-im-vi-jesti/ Osamnaesta nedjelja kroz godinu (31. srpnja) Evanđelje: Mt 14,13-21 U ono vrijeme: Kad je Isus čuo za smrt Ivana Krstitelja, povuče se lađom na samotno mjesto, u osamu. Dočuo to narod pa pohrli pješice za njim iz gradova. Kad on iziđe, vidje silan svijet, sažali mu se nad njim te izliječi njegove bolesnike. Uvečer mu pristupe učenici pa mu reknu: "Pust je ovo kraj i već je kasno. Otpusti dakle svijet: neka odu po selima kupiti hrane." A Isus im reče: "Ne treba da idu, dajte im vi jesti." Oni mu kažu: "Nemamo ovdje ništa osim pet kruhova i dvije ribe." A on će im: "Donesite mi ih ovamo." I zapovjedi da mnoštvo posjeda po travi. On uze pet kruhova i dvije ribe, pogleda na nebo, izreče blagoslov pa razlomi i dade kruhove učenicima, a učenici mnoštvu. I jeli su svi i nasitili se. Od preteklih ulomaka nakupiše dvanaest punih košara. A blagovalo je oko pet tisuća muškaraca, osim žena i djece. http://www.saborsko.net/index.php/arhiva/611-ne-treba-da-idu-dajte-im-vi-jesti И? Какве то има везе са оним што си написао: A negdje plaču kad dobiju Biblije u ruke. Она дјеца са слике ми не изгледају као да су живела у оно време. А Господ Исус Христос се још није вратио. Онда, ко данас може да понови исто што и Христос, да узме пет крухова и двије рибе, да нахрани око пет тисућа и насити их? Ај не филозофирај. Dexi је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 И? Какве то има везе са оним што си написао: A negdje plaču kad dobiju Biblije u ruke. Она дјеца са слике ми не изгледају као да су живела у оно време. А Господ Исус Христос се још није вратио. Svako se hrani tim čim hoće, neko Božijom Riječi a neko bezakonjem, mržnjom, grijehom, nemoralom itd. Oni su izabrali tu bolju hranu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Svako se hrani čim hoće, neko Božijom Riječi a neko bezakonjem, mržnjom, grijehom, nemoralom itd. Oni su izabrali tu bolju hranu. :0222_shocked: Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 И? Какве то има везе са оним што си написао: A negdje plaču kad dobiju Biblije u ruke. Она дјеца са слике ми не изгледају као да су живела у оно време. А Господ Исус Христос се још није вратио. Онда, ко данас може да понови исто што и Христос, да узме пет крухова и двије рибе, да нахрани око пет тисућа и насити их? Ај не филозофирај. O kakvoj slici je riječ, to je video! izgleda ću morat svuda pisat da kliknete na njega. I nisu to djeca, neki su mladji neki stariji ali kad vama svi azijati liče na djecu. Ovo je video a ne slika, kliknite na njega: Na FB je to tu: http://goo.gl/4dMlDs Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 O kakvoj slici je riječ, to je video! izgleda ću morat svuda pisat da kliknete na njega. I nisu to djeca, neki su mladji neki stariji ali kad vama svi azijati liče na djecu. Ovo je video a ne slika, kliknite na njega: Na FB je to tu: http://goo.gl/4dMlDs Ништа не мења што сам написала, иначе сам писала о филипинцима, а ти си поставио видео деце из Кине. Видела сам да је реч о видеу кинеске младежи, али сам си пре кликања замислила ову горе слику за гладну децу са Филипина, не мораш писати да кликам. А Кина је земља у којој се религије контролишу од стране Бироа за верска питања (основана 1954), који је такође глас између Комунистичке партије и појединих верских група, тако да се прате сви аспекти верске праксе у Кини, па те сузе радоснице могу имати разне облике у земљама где су већина људи робови одобрења, прихватања и признања. Мислим да је погрешан начин да поредиш њихове сузе радоснице приликом примања Библије са свим што им је потребно за живот, тако да Библија може заменити све то. И наравно Христос је рекао дај милостињу, не труби, и наравно постоје људи који дувају у трубу, тако да сви знају. Христос није направио закон од тога, али видимо да све што радимо, радимо да виде други. Даровање Библије не зависи од снимања, и да ја то видим на интернету, а ово што се ради је наиме да се контролише шта други мисли о њима. Везе с везом нема, у свету је хришћана преко две милијарде, па ко је снимао све сузе радоснице првог сусрета са Библијом. Али полако, има времена, тек ће плакати кад виде да свет није што у књизи пише. Посебно је заниљиво приметно опадање нивоа кисеоника и мождане активности при примању књиге, што више верују у способности харизматичног дариваоца књиге то више очекују исцељење. Тако и са ових три милиона филипинаца. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dexi Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Ako ćeš tako, ne vidi se izgleda korist ni od svetih liturgija pravoslavnih. Da zatvaramo onda svi butige pa kud koji? Koja vajda kad se pored silnih molebana poklaše rusi i stari rusi (ukrajinci), pravoslavni i pravos Zar nije jasno da je taj rat izazvao ovaj sa slike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Изглелда да имамо да је папа лично поставио свог изасланика за овај форум, чим Мидраш тако лако долази у његово у близину. :good2: Ми смо кукали како у Руској цркви владика не може да посјети сваку парохију, нити може да прими епархијоте који имају потребу да се сретну с њим, док код римокатолика треба прећи цио систем да би се дошло са неким предлогом до врха. Код нас свако може да види владику на улици, да му се обрати или да сврати у епархијски двор, владике служе свуда и стално, немају обезбеђење нити блиндирана кола. Веелика је разлика, што рече отац за близанце Ненада и Предрага ! Dexi and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Zar nije jasno da je taj rat izazvao ovaj sa slike. Papa izazvao rat? Ma ajde, kako te samo nije sramota??? Dexi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 19, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Ја ову тему читам овако: Три трилиона људи на папиној миси Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Ја ову тему читам овако: Три трилиона људи на папиној миси 10 hiljada milijardi, što bi reko Bačević. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Превод: Папа побегао са Филипина Моћна олуја у суботу је одлучила да Папа Фрања пре времена напусти Филипине. Његова намера на азијском острву је парадоксално била да посети људе које је пре 14 месеци погодио супертајфун ХаиИан. Извео је емотивни говор пред 200.000 људи у граду Таклобан, који је међу најтеже погођеним новембра 2013. Али план да проведе цео дан у Таклобан и околно подручје осујетила је још једна олуја, Меккхала, јачине 130 км, која га је приморала да се врати у Манилу. „Осећао сам да сам морао да дођем. Овде сам да будем са вама, можда мало касно, али сам овде“, рекао је пред хиљадама људи који су се појавили и стајали у барама дуж пута да чују папине речи. Није било претеране реакције. Папа је безбедно 90 минута летео назад главном граду Филипина. Није било претеране реакције због брзог прекида посете. Један од папиних волонтера је изгубио живот током јутарње мисе, када се челична скела срушила на њу. Поред тога, авион са три преседника, папиних најближих сарадника у вези са одласком у Таклобан, слетели су изван одређеног места, тако да је њихов лет завршио са носем у блату. То се десило након неколико минута што је авион са папом окренуо курс за Манилу. http://politiken.dk/udland/ECE2514788/gennembloedt-pave-flygter-fra-filippinsk-storm/ Ето колико је био са њима. Чим је мало јаче почело да дува, збрисао је. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука