Zayron Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Па јесте, одлучивало се, римокатолици су напустили апостолска правила, римокатолици понекад славе Васкрсење заједно када и Јевреји своју пасху. Да ли си ти некад чуо за Алгоритам? Алгоритам кувања чаја гласи: Узети лонче и сипати воду. Укључити ринглу. Сачекати док вода не прокључа. Кад вода прокључа, скинути лонче и искључити ринглу. Ставити кесицу чаја у лонче. По жељи, додати кашику шећера, млеко или лимун. Сипати чај у шољу. Na to se obrati na oca Midrasha, on je kod nas zadužen za crkvena pravila i kanone, ja samo na kalendare i slične stvari. To je već van moje pravomoći, Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Na to se obrati na oca Midrasha, on je kod nas zadužen za crkvena pravila i kanone, ja samo na kalendare. Изнад његовог аватара пише „Католички свештеник“, а ја католичке свештенике не зовем „оче“, само кажем при сусрету „Помоз Бог“, јер „оче“ означава „духовног оца“, а ја сам православне вере, нисам католичке. Само мог духовног оца, а који је православне вере ословљавам са "Помоз Бог оче, благословите". Шта ћемо сад? Има ли на форуму православних свештеника да знаш да ми препоручиш? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Изнад његовог аватара пише „Католички свештеник“, а ја католичке свештенике не зовем „оче“, само кажем при сусрету „Помоз Бог“, јер „оче“ означава „духовног оца“, а ја сам православне вере, нисам католичке. Само мог духовног оца, а који је православне вере ословљавам са "Помоз Бог оче, благословите". Шта ћемо сад? Ništa. Ni ja pravoslavne sveštenike ne zovem oče već pope. Nekoliko puta su me oni već sami ispravljali. Mi ne kažemo Pomoz Bog već Pomahej Bůh. http://www.usmevave.cz/431-vtip-sejde-se-katolicky-knez-pravoslavny-pop-a-zidovsky-rabin Dexi је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Ništa. Ni ja pravoslavne sveštenike ne zovem oče već pope. Nekoliko puta su me oni već sami ispravljali. Mi ne kažemo Pomoz Bog već Pomahej Bůh. Па, како? Мора да те исправе, јер ти исповедаш католичку веру, не можеш звати православног свештеника "оче", јер то као што рекох означава "духовног оца". Друга ствар што си ти, верујем, добар човек, комуникативан и често забаван саговорник. Али мора да се зна неки ред. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Па, како? Мора да те исправе, јер ти исповедаш католичку веру, не можеш звати православног свештеника "оче", јер то као што рекох означава "духовног оца". Друга ствар што си ти, верујем, добар човек, комуникативан и често забаван саговорник. Али мора да се зна неки ред. Da, taj se zna, iako meni ne bi smetalo ni da pravoslavnog sveštenika nazivam oče zato što je ocem vašim iako ne mojim i zato bih ga svakog od njih tako nazivao i time im ukazao respekt, dužno poštovanje i čast ali kad oni to neće šta ja sad tu mogu. Radim onako kako mi se kaže. Dexi and DrNeoCortex је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Па јесте, одлучивало се, римокатолици су напустили апостолска правила, римокатолици понекад славе Васкрсење заједно када и Јевреји своју пасху. Да ли си ти некад чуо за Алгоритам? Pogledaj, za hrišćana je svaka nedelja tačnim i najtačnijim datumom Vaskrsenja Kako se kaže nedelja na ruskom? Bоскресенье! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Мислим да ту није проблем тачност календара,него могући проблем великог раскола у нашој цркви, собзиром да нам је свима познато ,да "талибанске" снаге у нашим редовима нису мале, поготово ако се узме у обзир да се једна групација већ одвојила(артемије и екипа) Иначе,готово сам убеђен да наша црква неће ништа мењати,уколико то не уради и руска,само у том случају и ни једном другом... Нису проблем наши "талибани", него немоћ осталих. "Талибана" је увек било, и биће, само црква мора да ради да смањила њихов број. Због наше лењости, слабости, они су узели толико маха. Најгоре је што они који су тога свесни нису спремни да донесу тешке одлуке, а то је да се очисти жито од кукоља. Па се у многим срединама, које су чак и званично православне, намножило што фанатика, што секташа, чега све не. Тренутно, већина традиционалних "верника" СПЦ, оних који су ретко у цркви, а примају свештеника, су новокалендарци са измењеним датумима празника. Они Божић славе 7.ог јануара, нову годину 14.ог, Богојављење 19.ог. Они неће прихватити промену када Божић буде пао по новом календару 8.-ог, него ће причати да је Свети Сава славио Божић 7.ог јануара, и да попови само нешто измишљају. Дакле, наш народ је већ упао у велики проблем, јер је неканонски примио нови календар, и променио датуме празницима, без икакве одлуке цркве. За јулијански календар су чули, али само да је то некада био наш, а онда су нам га "одузели" папа, ЕУ, САД, НАТО, тито, комуњаре,.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 За јулијански календар су чули, али само да је то некада био наш, а онда су нам га "одузели" папа, ЕУ, САД, НАТО, тито, комуњаре,.. Мис'им да је то ипак овај наш Александар I Карађорђевић (Цетиње, 4/16. децембар 1888 — Марсељ, 9. октобар 1934), такође називан витешки краљ Александар Ујединитељ био нешта ка' бејаги паметан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 No kako je korigovan tom hrišćanskom erom od Hristovog rodjenja a ne osnutkom Rima i tim tačnijim proračunom prestupnih godina od strane rimskog episkopa, pape, ne smatra se više paganskim kao taj raniji, izvorni rimski cara Gaja Julija Cezara što je bio. Sad to bude nadam se jasnije. Бива јасније и да Рим својата шта до'вати, "izvorni rimski cara Gaja Julija Cezara" календар је заправо поклон Клеопатре VII Филопатор краљице хеленистичког Египта из династије Птолемејида. А и сама та идеја календи, или рачунања времена ако 'оћеш Бибићу, је римска фотокопија етрурске цивилизације. На грчке календе, ил' што би се 'но у нас казло ad kalendas graecas. Дакле није њихова баштина, као ни грчка. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Нису проблем наши "талибани", него немоћ осталих. "Талибана" је увек било, и биће, само црква мора да ради да смањила њихов број. Због наше лењости, слабости, они су узели толико маха. Најгоре је што они који су тога свесни нису спремни да донесу тешке одлуке, а то је да се очисти жито од кукоља. Па се у многим срединама, које су чак и званично православне, намножило што фанатика, што секташа, чега све не. Тренутно, већина традиционалних "верника" СПЦ, оних који су ретко у цркви, а примају свештеника, су новокалендарци са измењеним датумима празника. Они Божић славе 7.ог јануара, нову годину 14.ог, Богојављење 19.ог. Они неће прихватити промену када Божић буде пао по новом календару 8.-ог, него ће причати да је Свети Сава славио Божић 7.ог јануара, и да попови само нешто измишљају. Дакле, наш народ је већ упао у велики проблем, јер је неканонски примио нови календар, и променио датуме празницима, без икакве одлуке цркве. За јулијански календар су чули, али само да је то некада био наш, а онда су нам га "одузели" папа, ЕУ, САД, НАТО, тито, комуњаре,.. Благо речено, нико није мутав да приста на вашу тврдњу да je славиo Божић 7.ог јануара 2015 по грегоријанском календару, и не мислим да се гута 13 дана и прилагођава црквеном календару папе Григорија, већ је датум на свим веб сајтовима и у целом свету прилагођен грегоријанском календару. Ако мислите да је данас 2. јануар, зашто сте се овде јавили 15. јануара, а не 2. јануара? Да је данас јулијански 25. децембар ви би на веб сајту који функционише по грегоријанском написали „Данас 25. децембра православни верници славе Божић“? Прво се позабавите тим питањем, па онда пљујте по верницима како су ето глупи и не знају да је данас 2. јануар. Јер ето ви знате да је данас и 2 и 15. јануар, само ето ја то не знам, рођена сам у чамцу. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Pogledaj, za hrišćana je svaka nedelja tačnim i najtačnijim datumom Vaskrsenja Kako se kaže nedelja na ruskom? Bоскресенье! Говорили смо о празновању недеље страдања Христовог, после јеврејске Пасхе, а свака друга недеља због значаја овог празника се зове мали Васкрс, али се не даривамо јајима сваке недеље. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Da, taj se zna, iako meni ne bi smetalo ni da pravoslavnog sveštenika nazivam oče zato što je ocem vašim iako ne mojim i zato bih ga svakog od njih tako nazivao i time im ukazao respekt, dužno poštovanje i čast ali kad oni to neće šta ja sad tu mogu. Radim onako kako mi se kaže. Па то кажем, када погледаш разне традиције и принципе, писана и неписана правила, често постоји велика разлика. Ја знам да су главна „дисциплина, част и поштовање“. Ја свој став око питања „духовни отац“ заснивам на онo што верујем – језгро – православље. Ја бих рекла да се поздравом „Помаже Бог“ указује респект римокатоличким свештеницима, али „помаже Бог оче, благосиљајте“ је под утицајем многих других ствари, пре свега вере и идентитета који сам пронашла. Једино имам на уму да се тога држим и да очувам суштину. Дала сам ти на увид зашто је та разлика, зашто духовни отац не значи исто што и теквандо где се клања другима и њиховој застави. Зато је важно имати доброг духовног оца да помогне да се држим свих ових правила, и ја се слажем у његовим разматрањима, и коначно са његовим мишљењем да треба да се зна ред, јер и у теквандо се зна ко је Sahbom-nim. За мене као православног верника важно је да је духовни отац добар узор али ништа мање важно је да зна да није баш тако све свеједно. За мене није! Постоје разлике у православној и римокатоличкој вери, које се морају научити и поштовати. Респект је широка реч и може се схватити на више начина од особе до особе. Поздравити речима „Помаже Бог“ је такође одређени облик респекта једи према другима. Када би католичког свештеника поздравила са „оче“, то би могло довести у сумњу да сам схватила веру. У неким ситуацијама у текванду било би опасно да се не разуме порука или вежба, на пример у ситуацији када се тренира одбрана, када супротна страна зазме положај да угуши. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Да ли сте за прелазак на нови календар? Да ли је то два пут уопште и могуће? У Србији се иначе од 1919. користи тај тзв. "нови календар" и не видим разуман разлог да се то поново намеће, или уводи... тачније, оном који га наново уведе самим тим ће и успех бити већи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Говорили смо о празновању недеље страдања Христовог, после јеврејске Пасхе, а свака друга недеља због значаја овог празника се зове мали Васкрс, али се не даривамо јајима сваке недеље. Da, jedna od tih nedelja (voskresenja) je onda Pashalna nedelja, ko slavi svaki nedelju slavi i nju svejedno da kojeg datuma bude. Uvijek se to nekako strefi. Jedna od njih je uvijeka ta Pashalna na koju misliš. Pasha je uvijek u nedelju, to se ne može promašit nikako da je ne znam koja to nedelja, ili po vašem ili po našem načinu računanja Pashe, sasvim svejedno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука