Гости Guest Написано Јануар 10, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Дупли аршини у овом уврнутом свету. Нечији живот, па макар их било и више хиљада! Погледајте: Stotine tijela leže na ulicama, a do 2.000 stanovnika grada Baga u Nigeriji je masakrirano, tvrde lokalni zvaničnici. Borci grupe Boko Haram u nekoliko sela u sjevernom dijelu Nigerije usmrtili su, kako navode lokalni zvaničnici, i do 2.000 osoba, prenose agencije. Stotine tijela još nisu uklonjene sa ulica, a organizacija Amnesty International opisala je napad kao "najsmrtonosniji masakr" Boko Harama. AI navodi da je grad uništen te da je moguće da je ubijeno čak 2.000 ljudi. Mike Omeri, glasnogovornik Vlade, kazao je da su borbe u petak nastavljene u Bagi, gradu na granici s Čadom, gdje su pripadnici Boko Harama opkolili ključnu vojnu bazu 3. januara. DJEVOJČICA IZVELA SAMOUBILAČKI NAPADPrema preliminarnim podacima, šest osoba je poginulo u samoubilačkom napadu koji je izvela ženska osoba, pretpostavlja se da je riječ o djevojčici, u gradu Majduguriju na sjeveroistoku Nigerije, javlja Anadolu Agency (AA). Djevojčica je aktivirala pojas sa eksplozivom na prepunoj pijaci. Glasnogovornik civilne zaštite Jubrin Gunda samoubilački napad je izvela ženska osoba na prepunoj pijaci. Poginulo je šest osoba uključujući i samoubicu. Nakon napada kordon je postavljen na cijelom području. "Sigurnosne snage odgovorile su brzo i izvršile zračne napade na mete militanata", rekao je. Baba Abba Hassan, zvaničnik u distriktu gdje se desio napad, izjavio je da su većina žrtava djeca, žene i stariji ljudi koji nisu bili u stanju pobjeći kada su borci došli u Bagu, bacajući granate i pucajući na stanovnike. 'Prestali smo brojati tijela' "Pokolj ljudi koji su uradili teroristi Boko Harama je ogromnih razmjera", rekao je Muhammad Abba Gava, glasnogovornik grupe slabo naoružanih civila koji se bore protiv Boko Harama. Dodao je da su članovi njegove grupe odustali od brojanja tijela. "Niko se nije mogao pobrinuti za leševe, čak i za teško ranjene, koji su možda do sada umrli", rekao je Gava. U nasilju Boko Harama samo prošle godine ubijeno je više od 10.000 ljudi, podaci su Vijeća o stranim odnosima, sa sjedištem u Washingtonu. Više od milion ljudi je raseljeno u Nigeriji, a stotine hiljada je pobjeglo u Čad, Kamerun i Niger. Izvor: Agencije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Па рекла је Тања,како ми можемо да се поистоветимо са тамо неким црнцима нигеријцима,ваљда су нам ближи француски карикатуристи... Manolis and Goku је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Sacuvaj Boze... "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Taња је рекла ово ( а то није исто што и што ми се овде на теми умеће) : Не мора да је у питању "лицемерни хуманизам", људи природно реагује јаче за нешто што им је блиско (на пример, догађај у улици у којој станују). У Нигерији не знам има ли српских гробова. https://www.pouke.org/forum/topic/37597-nisam-fundamentalist-ali-nisam-ni-charlie/page-31 Дејан-Марковић and Goku је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Taња је рекла ово ( а то није исто што и што ми се овде на теми умеће) : Не мора да је у питању "лицемерни хуманизам", људи природно реагује јаче за нешто што им је блиско (на пример, догађај у улици у којој станују). У Нигерији не знам има ли српских гробова. https://www.pouke.org/forum/topic/37597-nisam-fundamentalist-ali-nisam-ni-charlie/page-31 И? у чему је моја интерпетација погрешна? тамо где су српски гробови,тамо је и мој хуманизам??!! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ако неко жели да се посвети теми нека сву своју енергију и хуманост утроши на тему. Ја бирам да то не чиним. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Eto. To se desava kad pazis sta radis da ne bi naljutio teroriste. Oni se vremeon tolik oosile da smaknu citav jedan grad... Ali dzaba sve.... GeniusAtWork and VaSa110 је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Дупли аршини у овом уврнутом свету. Нечији живот, па макар их било и више хиљада! U kome svetu? Svetu tvoje fantazije? Pa ovo je upravo poenta koju drvimo dva dana ali nemamo kome. Dzihadisti ubijaju, ruse, pale, siluju sve pred sobom nezavisno do bilo kakvih filmova, skeceva, crtaca, skica, karikatura!! Gde ces jasniji dokaz od ovog uzasa? Nije tu poenta nikakva provokacije, ni "govor mrznje" ni nista drugo nego sam dzihadizam kao najgora forma radikalnog islamizma. Prica o nekom oplakivanju i zaljenju je skretanje sa teme. Ovde je poenta o jednom i jedinom zajednickom prepoznavanju dzihadizma i time motivisanog terorizma kao realne opasnosti a ne neke zavere. I pronalazenje panevropskog resenje protiv toga, za pocetak. Ali ne mozemo da se odmaknemo od silne relativizacije i skretanja sa teme. Deja Vu and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 У чему су тачно "дупли аршини"? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Jesu li svi bili karikaturisti? Stravično. Jel sad ovim našim forumašima konačno jasno o kakvom se zlu radi? GeniusAtWork and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 10, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 У чему су тачно "дупли аршини"? Дупли аршини медија. Ја сам на то мислио и јасно нагласио у наслову теме. Управо релативизовање жртава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 ОК, само сам хтео да разумем. Не видим да било ко релативизује жртве. Медији извештавају и о томе, а нормално је да људе више занима шта се дешава у комшилуку. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 10, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 ОК, само сам хтео да разумем. Не видим да било ко релативизује жртве. Медији извештавају и о томе, а нормално је да људе више занима шта се дешава у комшилуку. Нико не спори то. Просто, имам осећај да медијима жртве којих је било преко 2000 готово ништа не значи. Једноставно то се не продаје. Ово је сад у Француској добар бизнис. И немој неко да ми намеће да ја релетивизујем жртве. За мене су сви пострадали жртве и ово је за све нас сигнал колико је опасан екстремизам у било којем облику. Не бих се кладио да га нема и код нас у Србији код неких вееееликих "православаца". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Jesu li svi bili karikaturisti? Stravično. Jel sad ovim našim forumašima konačno jasno o kakvom se zlu radi? Pa ocito je sada da sve sto su pisali juce i prekjuce nije iz nekih uzvisenih namera nego uglavnom iz nekog usiljenog antizapadnjastva. VaSa110 and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 @@R2D2, Па не знам, немам такав утисак. Да не ширимо причу... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука